szerző:
HVG

Legalább három törvénytelenséget kell találniuk a címzett ítélőtáblai és törvényszéki elnököknek az Országos Bírói Tanács (OBT) működésében – a hvg.hu birtokába jutott levél szerint ezt kéri Handó Tünde azoktól a bírósági vezetőktől, akiknek a kinevezése az ő hatáskörébe tartozik. Handó a „feljelentgetéseket” a házon belüli „higgadt és nyílt” kommunikáció jegyében kéri, az igazgatási szempontból kifogásolhatónak és törvénytelennek gondolt OBT-megnyilvánulások feljegyzéséhez pedig külön táblázatokat is mellékelt. Mindez arra utal, hogy Handó valóságos háborút indított legfőbb kritikusai, így például az OBT ellen, amely egyébként az egyetlen olyan testület, amely az Országos Bírósági Hivatal elnökének működését felügyelhetné. Ez egyre nehézkesebb, mivel Handó hónapok óta nem jár az OBT-ülésekre, s miközben sajtóközleményben a párbeszéd fontosságát hangsúlyozza, időről időre megtalálja a módját annak, hogy törvénytelennek minősítse az OBT munkáját. Adatokat – például a kinevezési gyakorlatáról vagy a bírósági munkatehermérések eredményeiről – sem küld az OBT-nek. Mindeközben kommunikációs hadviselés is folyik a testület tagjai ellen: a nyáron megszaporodtak azok a lejárató cikkek, hogy kivel szemben, mikor és miért indult fegyelmi eljárás, ami egyébként elvben szolgálati titok.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Rendőrök rohanták le Simonka György birtokait, lakását

Rendőrök rohanták le Simonka György birtokait, lakását

Régi idők politikája

Régi idők politikája

Fagyos szuperföld kering tőlünk alig hat fényévnyire

Fagyos szuperföld kering tőlünk alig hat fényévnyire

Hogyan bírhatja ki az euró, ami Olaszországban történik?

Hogyan bírhatja ki az euró, ami Olaszországban történik?

Megvan a dátum, amikor aláírhatják a Brexit-megállapodást

Megvan a dátum, amikor aláírhatják a Brexit-megállapodást

Demszky meggondolta, nem indul Tarlós ellen

Demszky meggondolta, nem indul Tarlós ellen