szerző:
HVG

Szeptember végéig várja az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Csépe Valéria akadémikus vezetésével készült új Nemzeti alaptantervvel (NAT) kapcsolatos véleményeket. A 312 oldalas javaslatot péntek este hozták nyilvánosságra, bár a legfontosabb részleteket eredetileg Kásler Miklós miniszter jelentette volna be a tanévnyitón. Ott viszont csupán annyit mondott az elkészült anyagról, hogy azt a legkiválóbb szakemberek készítették, és hogy attól a nemzet felemelkedését várják. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter jóval konkrétabb volt, és a kormányinfón kijelentette, hogy az anyag a jelenlegi formájában biztosan nem fog életbe lépni, komoly változtatásokra van szükség a történelemre, irodalomra, természettudományos képzésre vonatkozó részeken. A szakma üdvözölte, hogy a NAT-ba sok korszerű elem került be, viszont a tanulói terhek és a centralizáció jelentősebb csökkentését várná. A Csépe-féle szakértői csapat egyebek között a természetismereti tárgyak összevont tanítására tett javaslatot.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!