szerző:
HVG

Lényegében semmit sem hajtott végre az Országos Roma Önkormányzat a törvényes működése helyreállítására tett állami számvevőszéki (ÁSZ) ajánlásokból. Az ÁSZ  korábban azt a 2011 és 2014 közötti időszakot vizsgálta, amikor még Farkas Flórián volt az önkormányzat elnöke, és amelynek nyomán 2015-ben felszólították a szervezetet a feltárt hiányosságok, szabálytalanságok megszüntetésére. Meg is született az erre vonatkozó intézkedési terv, ám, mint a napokban lezárult utóellenőrzés megállapította: a meghatározott 24 feladatból 14-et egyáltalán nem hajtottak végre, a többit pedig csak a megszabott határidő után. Így – mint a jelentés fogalmaz – „az Országos Roma Önkormányzat vagyongazdálkodási tevékenységének szabályozottsága és annak működése továbbra sem biztosította a szabályszerű, átlátható és elszámoltatható közpénzfelhasználást”. Farkas a választásokig a miniszterelnök romaügyi biztosa volt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!