szerző:
HVG

Európai Civil Együttműködési Tanácskozás (ECET) néven nemzetközi szervezet megalapításába fogott a Civil Összefogás Fórum (CÖF). Az úgynevezett békemeneteket szervező CÖF és a mögötte álló Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány ezzel a jövőre esedékes európai parlamenti választások kampányához akar kapcsolódni, mivel „szükségesnek tartja a szuverén módon gondolkodó civilek mozgósítását az uniós intézményrendszer reformja érdekében”. Potenciális szövetségesének a visegrádi csoport tagállamai mellett Ausztriát és Olaszországot tekinti, ahol szerinte a kormányok végre „megtalálták a közös hangot” Orbán Viktorral. Az ECET jövő tavaszra tervezett megalakítását tanulmánykötettel kívánják megalapozni, de annyit Csizmadia László CÖF-vezető már megelőlegezett, hogy „egy lehetséges gazdasági válság küszöbén állunk, amelynek a 2015-ben kezdődött migrációs krízis az eredője”. A kötet magyar szerzői – Gaudi-Nagy Tamás, Völgyesi Miklós és Zétényi Zsolt – mellett lengyelek közreműködésére is számítanak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!