szerző:
HVG

Másfél éves, értelmetlennek bizonyult kitérő után kikerülnek az Emberi Erőforrások Minisztériumából az oda beolvasztott egészségügyi háttérintézmények. Lázár János exminiszter olcsósítási ideája volt a szakfeladatokat ellátó intézmények megszüntetése, minisztériumokba olvasztása. Mostantól azonban ismét önálló egységet fog alkotni a tiszti főorvosi hivatal, az egészségfejlesztési, a közegészségügyi és a járványügyi intézet, vagyis a korábbi ÁNTSZ. A régi-új formációnak Nemzeti Népegészségügyi Központ lesz a neve – döntött a harmincnál is több jogszabályi hely átírásával járó visszaszervezésről kiadott kormányrendelet. Újdonság, hogy most meg a gyermekegészségügyi módszertani és elemzési feladatok kerülnek el a népegészségügyi központtól a Heim Pál Kórházhoz. A különválasztás sokkal inkább személyi döntés – Nagy Anikó egészségügyért felelős államtitkár a gyermekkórház főigazgatói székéből került a minisztériumba –, mint szakmai szükségszerűség.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!