szerző:
HVG

Az alaptörvény tervezett módosításáról is beszélt a hétvégi kötcsei „polgári pikniken” Orbán Viktor, de részleteket nem árult el. A tizennegyedik alkalommal megrendezett találkozón a miniszterelnök hosszan elemezte az EU vezetőivel folyó küzdelmeit, majd rátért a kultúrharcra, amely szerinte európai szinten is folyik. Hangsúlyozta: saját politikai táborának nem kell szégyellnie a jobboldaliságát, a kultúrharcnak pedig intézményi szinten is meg kell jelennie. Az ATV forrásai szerint Orbán ugyanakkor óva intett a „kardcsörtetéses” kultúrharctól, és azt hangsúlyozta, hogy nem kormánypárti–nemkormánypárti metszetben folyó, szakmai vitákra van szükség. Az egészségüggyel kapcsolatban meglepő kijelentést tett. Szerinte ugyanis a kórházak állapota rendben van. E területen a legaktuálisabb feladatként az állami és a magántulajdon szétválasztását jelölte meg.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!