szerző:
HVG

Több titkos megbeszélés is volt tavaly ősz óta amerikai kormányzati tisztviselők és lázadó venezuelai katonák között arról, hogy az utóbbiak a Venezuelát eluraló káosz miatt eltávolítanák a hatalomból Nicolás Maduro elnököt és embereit – közölte a The New York Times amerikai napilap. Az elégedetlen katonák nem kértek amerikai segítséget a puccskísérletükhöz, amit az USA nem is ajánlott. Szerettek volna viszont a kapcsolattartásukhoz titkosított kommunikációt garantáló eszközöket kapni, de ezt a kérésüket is elutasították Washingtonban. A lap értesülése szerint időközben számos szervezkedőt őrizetbe vettek Venezuelában. A puccskísérlet ötlete csak Maduro kezére játszhat, aki azt állítja, országa gondjait az okozza, hogy külső hatalmak, az USA-val az élen, összeesküdtek ellene. Maduro elődje, a Venezuelát romba döntő bolívari szocializmust felépítő Hugo Chávez ellen 2002-ben rövid idő után összeomlott államcsínyt kíséreltek meg, amiről az USA tudott.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!