szerző:
HVG

Az USA bezárja a palesztin nép nemzetközileg elismert képviselőjének, a Palesztinai Felszabadítási Szervezetnek (PFSZ) a washingtoni misszióját – közölte John Bolton amerikai nemzetbiztonsági főtanácsadó. A lépést többek között azzal magyarázta, hogy a palesztinok megpróbálják meggyőzni a Nemzetközi Büntetőbíróságot (ICC), indítson eljárást izraeliek ellen a Gázai övezetben és Ciszjordániában állítólagosan elkövetett jogsértések miatt. Az amerikai külügyminisztérium korábban figyelmeztetett, hogy ha a palesztinok nem állnak el a szándékuktól, akkor a képviseletet bezárják. Májusban a palesztin külügyminiszter hivatalosan is kérte a hágai székhelyű ICC-t a vizsgálat megindítására. Bolton másik okként nevezte meg a béketárgyalások folytatásának palesztin elutasítását. Donald Trump amerikai elnök új béketervet készül bejelenteni, de a követeit a palesztinok nem fogadják, mióta Washington tavaly decemberben Izrael fővárosának ismerte el Jeruzsálemet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!