szerző:
HVG

Minden Index körüli részesedését eladta Spéder Zoltán: az egy ideje kegyvesztett oligarchaként számon tartott üzletember a nyáron alapított Silhouette Capital Managementen keresztül értékesítette a Cemp-X Online Zrt.-t (CEMP). A CEMP kizárólagos érdekeltségébe tartozó kiadók működtetik az Index.hu-t és annak különböző alportáljait, köztük a Díványt, a Feminát, a Portot, a TotalCart és a Napit. Az új tulajdonoshoz került az index.hu hirdetéseit szervező CEMP SH Kft. és az Inda-Labs Zrt. is. A médiavállalkozóként bemutatkozó vevők, Ziegler Gábor – aki 2008-ban lett az online portfólió értékesítési igazgatója – és régi barátja, az eddig helyi lapokban utazó Oltyán József – aki a Bács-Kiskun megyei KDNP elnökségi tagja, és nem mellesleg eddig előszeretettel támadta az Indexet – 50-50 százalékos tulajdont szerzett a vagyonkezelő társaságban. Ezzel párhuzamosan az Index.hu Zrt.-t vezető Bodolai László a Ziegler és Oltyán tulajdonába került cégeknek eladta az NP Nanga Parbat 17. Zrt.-t. Ez a társaság az alapítója az Index.hu Zrt.-t tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítványnak, amelyről most derült ki, hogy több százmillió forinttal tartozottNyerges Zsolt üzletembernek, akit most fizettek ki. A vételár nem ismert, a szerkesztőség tájékoztatása szerint részben hitelből történt a

vásárlás. A tranzakciók nem érintik az online portál kiadóvállalatának és szerkesztőségének működését, az Index.hu Zrt. részvényei továbbra is a Bodolai irányítása alatt működő alapítvány tulajdonában maradtak – hangsúlyozza a hivatalos közlemény.  Igaz, arra nem tér ki, hogy mi lesz a portállal, ha az új tulajdonosok elvágnák azt a hirdetési bevételeitől. A hét elején felmentették az Index.hu Zrt. igazgatóságából a Simicska Lajoshoz kötődőnek elkönyvelt Nagy Ajtony Csabát, valamint Kereszty Gábort. A legnagyobb online portál kiadójának igazgatóságát – Bodolai elnöksége mellett – a jövőben Szombathy Pál és az újság mindenkori főszerkesztője alkotja. A  szerkesztőség szerint a munkájuk függetlenségét nem fenyegeti veszély.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Más androidosok is örülhetnek: itt a Qualcomm válasza a Huawei telefonos turbózására

Más androidosok is örülhetnek: itt a Qualcomm válasza a Huawei telefonos turbózására

Lavina Romániában: meghalt egy túrázó

Lavina Romániában: meghalt egy túrázó

Budapestért kampányol Rózsa György

Budapestért kampányol Rózsa György

Megvan az európai szocialisták listavezetője

Megvan az európai szocialisták listavezetője

Megadta magát a Microsoft a Google-nek

Megadta magát a Microsoft a Google-nek

Zacher Gábor részállásban visszamenne a Honvédkórházba

Zacher Gábor részállásban visszamenne a Honvédkórházba