szerző:
HVG

Korszakváltást, békét és nyugalmat ígért a 130 milliós Mexikónak a szombaton beiktatott új elnök, a baloldali Andrés Manuel López Obrador. Az AMLO néven emlegetett veterán politikus fölényesen nyerte meg a júliusi választást, s azóta igyekezett megnyugtatni az üzleti köröket, amelyek próbáltak kiigazodni a szélsőbaloldali ötleteket pragmatizmussal vegyítő elképzelésein. Azt ígérte, leszámol elődje, a konzervatív Enrique Pena Nieto neoliberalizmusával, de a szabadpiac híve, amit nem lehet központi diktátumokkal szabályozni. A 65 éves AMLO az újságíróktól elzárkózó elődeivel szemben mindennapos sajtókonferenciát ígért arról, miként hadakozik a Mexikót eluraló erőszak és korrupció ellen. Első szimbolikus döntéseként bizottságot hoz létre annak újbóli kivizsgálására, mi történt azzal a 43 diákkal, akiknek 2014-ben nyomuk veszett az ország déli részén, miután rendőrök megállították a buszukat. Az idei év első tíz hónapjában Mexikóban naponta átlagosan több mint 80 embert gyilkoltak meg.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kis tuninggal is, milyen gonosz karaktert kapott ez a Volkswagen Touareg

Kis tuninggal is, milyen gonosz karaktert kapott ez a Volkswagen Touareg

Fokozott ellenőrzést rendeltek el Budapesten

Fokozott ellenőrzést rendeltek el Budapesten

Jön a havazás, szombaton hullhat le a java

Jön a havazás, szombaton hullhat le a java

Betörték a szegedi Fidesz-iroda ajtaját

Betörték a szegedi Fidesz-iroda ajtaját

Elutasította a fideszes Simonka panaszát az ügyészség

Elutasította a fideszes Simonka panaszát az ügyészség

Gergely Márton: Gázszerető

Gergely Márton: Gázszerető