Sokszínű Európa

Utolsó frissítés:

A kötet 50 meglepő tényt gyűjt össze Európa minden tájáról, elgondolkodtató, nemegyszer megdöbbentő érdekességeket, rövid háttérmagyarázatokkal. Azokat, akik még többet szeretnének tudni a könyvben tárgyalt konkrétumokról link-gyűjtemény segíti a tájékozódásban.


Bolti ár: 3 200 Ft
Kiadónkon keresztül: 2 880 Ft
Kiadónkon keresztül,
HVG-klubkártyával: 2 560 Ft
Díjmentes házhoz szállítással!
Borító: puha
Kiadás éve: 2007
ISBN: 963 9686 01 8
Szerző: Emma Hartley
Fordító: Bayer Antal

Kattintson és olvasson!

Napjainkban olyan sokat hallunk Európa és benne az Európai Unió jövőjéről, gazdasági és politikai kihívásairól, hogy sokszor elfelejtjük milyen sokszínű és érdekes helyen is élünk. Az Európai Unió intézményrendszere, az öreg kontinens problémái annyira lekötik mindennapi gondolatvilágunkat, hogy lassan elveszünk a szabványok és a bürokrácia világában, és eközben észre sem vesszük, hogy például az Unió bővülésének nem csupán gazdasági vagy politikai következményei vannak, de eközben kulturális sokszínűséget is eredményez.

Ez a könyv nem száraz tudnivalókat, hanem inkább kevésbé ismert, meglepő tényeket gyűjt össze. Azoknak szól, akik az elvont fogalmak mellett az érdekességekre is kíváncsiak, nem elégszenek meg a híradások gyakran száraz és bíráló stílusával, nem akarnak ítéletet alkotni vagy az európai vitában bármelyik oldalra is állni – egyszerűen csak érdekli őket a körülöttük lévő világ.

A kötet tartalmából:

13 éves korában megölték az orosz úttörőmozgalom jelképét
A litván rendszerváltók Frank Zappát választották jelképül
Félmillió géppisztoly lapul a svájci ruhásszekrényekben
Őserdő és szifiliszes bölények az Unió keleti határánál
A németek zokszó nélkül fizetik az egyházadót
A holokauszt-emlékműhöz a Zyklon B gyártója adta a festéket
Hithű zsidó nem mehet át Rómában Titus diadalíve alatt
Négyszeresére emelkedett a cukor ára Észtországban az uniós csatlakozás után


Megrendelés

A megrendelt könyveket a GTR segítségével az ország bármely pontjára díjmentesen szállítjuk az Ön által megadott címre.

További információért, kérjük, hívja a 436-2045-ös telefonszámot.

Adatvédelem: A visszaküldött adatokat további akcióinkhoz is fel kívánjuk használni, de a HVG Zrt. érdekeltségi körén kívül álló, illetéktelen személynek nem adjuk tovább. Ön a későbbiekben tájékoztatást kérhet adatainak kezeléséről, továbbá kérheti azok módosítását. Ha adatai további felhasználásához nem járul hozzá, kérjük, ezt jelezze kiadónknak.