Megjelent a Műértő 2018 szeptemberi lapszáma
Műértő

Megjelent a Műértő 2018 szeptemberi lapszáma

Cseppfolyós modernitás – 1968 a képzőművészetben / Restitúció – gyarmati kontextusban / A legfeketébb fekete – Anish Kapoor Portóban / Balatoni nyár – Írófényképek a Petőfi Irodalmi Múzeumban / A hajtogatott idő nyomában – Maurer Dóra filmjei Győrben / Látomás és látvány – Csontváry a Maggiore-tó partján

Kult

Megjelent a Műértő novemberi száma

Kultúrharc a festők városában, Másik világ Grazban, portré Nudelman Lászlóról. Mindez és sok minden más a Műértő novemberi számában.

Kult

Megjelent a Műértő szeptemberi száma

Privát labirintusok a Nemzeti Galériában, Rudolf Steiner Bécsben, megnyílt a Design Terminál, összeállítás a hazai művészeti képzésről. Mindez és sok minden más a Műértő szeptemberi számában.

Kult

Megjelent a Műértő július-augusztusi száma

Moholy-Nagy László művei a Ludwig Múzeumban, beszámoló az 54. Velencei Biennáléról, ART Basel és Art Hong Kong, és egy körkérdés: mi lesz a hazai műtárgypiaccal. Mindez és sok minden más a Műértő július-augusztusi számában.

Kult

Megjelent a Műértő júniusi száma

Michael Borremans a Műcsarnokban, művészet és igazságszolgáltatás Kelet-Európában, a Viennafair Bécsben, portré Rita Ackermann-nal. Mindez és sok minden más a Műértő júniusi számában.

Kult

Megjelent a Műértő májusi száma

Mladen Stilinovic a Ludwig Múzeumban, Hirosimától Fukusimáig: művészet az életért, Bukta Imre kiállítása és kurzus a szocreálról. Mindez és sok minden más a Műértő májusi számában.

Kult

Megjelent a Műértő áprilisi száma

Transzparencia a Vasarely Múzeumban, Maurer és Gáyor az A22 Galériában, Böhm és Haász Pakson, Erdélyi Gábor a Raiffeisen Galériában, Lucien Hervé a Szépművészetiben. Álomférfiak Hamburgban, Glenn Ligon New Yorkban, Eva Schlegel, Mel Ramos és Roy Lichtenstein Bécsben. Mindez és sok minden más a Műértő áprilisi számában.

Kult

Megjelent a Műértő márciusi száma

Ed Templeton az Ernst Múzeumban, Szüts Miklós kiállítása a Bartók 32 Galériában, új kortársmúzeumok Rómában, művészeti munkások tiltakozása Berlinben. Mindez és sok minden más a Műértő márciusi számában.

Műértő

Megjelent a Műértő februári száma

Vezetőváltás a Műcsarnokban, tajvani kortársak Budapesten, portré Magyar Ádám festőművészről, szocreál Magyarországon, női pop art Bécsben, Contemporary Istanbul és Art Basel Miami Beach. Mindez és sok minden más a Műértő februári számában.

Kult

Megjelent a Műértő januári száma

Botero a Szépművészeti Múzeumban, német egység a Balatonnál, portré Karola Krausról, a bécsi MUMOK új igazgatójáról, Csontó Lajos Miskolcon, Gauguin Londonban. Mindez és még sok minden más a Műértő januári számában.

Műértő

Erős ingerek kísérletező kedvűeknek

A glamúr és pénz nélküli hetvenes évek Magyarországát kínálja fogyasztásra az Art Fanatics a Műcsarnok homlokzatán David Hockney Big Splashjének (Nagy csobbanás) Hecker Péter által festett magyar változatával. Mindez pedig azt sugallja: erős ingereknek lesz kitéve a látogató a Kortárs magyar magángyűjtemények 2. című kiállításon. A várakozást már a megnyitón látott tömeg és zsongító szalonhangulat is fokozta, ami miatt ott és akkor korlátozottan lehetett csak a gyűjtői profilok és stratégiák közelébe férkőzni. A Műértő cikke.

Műértő

Dubaji álom: vágyak és tárgyaik

A nemzetközi recesszió és a tavaly beharangozott dubaji ingatlan- és hitelválság nemcsak megingatta, de fékezésre is késztette az addig felfelé ívelő helyi gazdaságot. Úgy tűnik azonban, hogy az alig fél évtizede berobbant és azóta is egyre ambiciózusabb közel-keleti kortárs művészet és műkereskedelem törekvéseit ez nem befolyásolja. A Műértő cikke.

Műértő

A Műértő 2010. februári tartalmából

Megjelent a Műértő februári száma! Balázs Béla Stúdió a Műcsarnokban, az Art Review listája: Power 100,– Georg Baselitz kiállításai, az Eiffel Tér Irodaház, amit a reklám megmutat – és amit elrejt, portré Olga Biró galériásról. Mindez és még sok minden más a Műértő februári számában.

Műértő

A Műértő 2009. szeptemberi tartalmából

Robert Capa a Ludwig Múzeumban, Kálmán Tibor, a provokátor dizájner, összeállítás a fotórestaurálásról, „giccskiállítás” a Látványtárban, a Hatvany Lajos Múzeum nagy évtizede, tudósítás az Art Baselről és bemutatjuk Zlatá Korunát. Mindez és még sok minden más a Műértő szeptemberi számában!

Műértő

A Műértő 2009. július-augusztusi tartalmából

Beszámoló a Velencei Biennáléról, Pillanatgépek a Műcsarnokban, kiállítás New Yorkban, Műhely és munkaerőpiac – vita a kritikáról, szegedi szellemi kalauz, miniatűr képnézők és a Műértő nyári ajánlója – negyedszáz kiállítás itthon és külföldön. Mindez és még sok minden más a Műértő nyári számában!

Műértő

A Műértő 2009. júniusi számának tartalmából

A Művészház a Nemzeti Galériában, a Ludwig Múzeum új szerzeményei, 60 év, 60 mű Berlinben, eladó a Bedő-gyűjtemény, generációs kiállítás New Yorkban, tavaszi aukciók Budapesten valamint Fischli és Weiss Madridban. Mindez és még sok minden más a Műértő júniusi számában!

Műértő

A Műértő 2009. májusi számának tartalmából

Zarándokút, másképpen – Menny és pokol c. kiállítás a Műcsarnokban, kortárs templomépítészet a MODEM-ben, Vasarely bohócorral – átalakított mű Párizsban, Hrabal és a képzőművészet, portré Karlheinz Essl műgyűjtőről. Mindez és még sok minden más a Műértő májusi számában!

Műértő

A Műértő 2009. áprilisi számának tartalmából

A műkritika mint valami más – szerepmodellek a hazai színtéren, portré dr. Lukas Gloorról, a Bührle Gyűjtemény igazgatójáról, dunaújvárosi beszélgetés Tilo Schulzcal, beszámoló fe Lugossy László kiállításáról a MűveszetMalomból, a Tate Triennáléről Londonból, a Pictopiafesztiválról Berlinből valamint az évszázad aukciójáról és a 2008-as műtárgypiacról. Mindez és még sok minden más a Műértő áprilisi számában!

Műértő

Műértő, 2009. márciusi tartalom

A barbár én vagyok – beszámoló a Másik című kiállításról, Nincs kávé, nincs forradalom – a Kis Varsó a Fővárosi Képtárban, Ki a munkás manapság? – Vákuumzaj a Trafóban , Csontváry palettája – az eredetvizsgálat módszerei, Identitásterápia – Sarkvidéki hisztéria a Lumúban, A tudós macskája – kortársművészeti vásár Madridban. Mindez és még sok minden más a Műértő márciusi számában!

Műértő

Műértő, 2009. februári tartalom

Maurer Dóra a Ludwig Múzeumban, A festészet torzszülöttei - pszeudo Csontváryk a Belvedere Szalonban, beszélgetés Sabine Haaggal, a Kunsthistorisches Museum új igazgatójával, David Cerny brüsszeli botránya, a válság és a nemzetközi műtárgypiack, portré Schmal Károlyról, "Árjásított" műtárgyak sorsa - kiállítás Bécsben. Mindez és még sok minden más a Műértő februári számában!

1
10 11 12 13 14
18

A címlapról ajánljuk