Megjelent a Műértő 2018 szeptemberi lapszáma
Műértő

Megjelent a Műértő 2018 szeptemberi lapszáma

Cseppfolyós modernitás – 1968 a képzőművészetben / Restitúció – gyarmati kontextusban / A legfeketébb fekete – Anish Kapoor Portóban / Balatoni nyár – Írófényképek a Petőfi Irodalmi Múzeumban / A hajtogatott idő nyomában – Maurer Dóra filmjei Győrben / Látomás és látvány – Csontváry a Maggiore-tó partján

Műértő

Műértő, 2009. januári tartalom

Spiderman és Heidegger találkozása a mélyűrben – az Irokéz Gyűjtemény kiállítása, Charles Saatchi új galériája Londonban, Vajda Lajos a Nemzeti Galériában, tizenegy kortárs magángyűjtemény a Műcsarnokban, festményaukciók Budapesten, valamint beszámoló a bronxi Street Life-ról. Mindez és még sok minden más a Műértő januári számában!

Műértő

Műértő, 2008. decemberi tartalom

Csendélet promócióval – Budapest ArtFair a Műcsarnokban, műtárgyak sorsa Oroszországban, op-art retró: Vasarely, beszámoló a Madridi megatárlatról és a MUDAM kiállításról Luxemburgból, interjú Sugár Jánossal, valamint Rátkay Endre festőművésszel. Mindez és még sok minden más a Műértő decemberi számában!

Műértő

Műértő, 2008. novemberi tartalom

Túlélő időkapszulák – Agnes Denes kiállítás a Ludwig Múzeumban, beszámoló a 6. Frieze kortárs művészeti vásárról Londonból és az ázsiai biennálékról, Design Hét Budapesten és beszélgetés Pohárnok Mihállyal. Mindez és még sok minden más a 10 éves Műértő novemberi számában!

Műértő

Műértő, 2008. októberi tartalom

Madeleine és Zoltán Kemény Győrben, art brut kiállítás a Nemzeti Galériában, Keith Haring a Ludwig Múzeumban, progresszív művészek a két világháború között, portré Christoph Blocher svájci Hodler-gyűjtőről, a könyv mint befektetés – hazai trendvizsgálat. Mindez és még sok minden más a 10 éves Műértő októberi számában!

Műértő

Műértő, 2008. szeptemberi tartalom

Csontváz a szekrényben? – beszámoló a debreceni szocreál kiállításról, eredetiségvita Goya Kolosszus c. festménye körül, vampolók a Design Világnapon, interjú Kovács Gergely szegedi street-art képviselőjével, kitekintés Louise Bourgeois new yorki kiállítására. Mindez és még sok minden más a Műértő szeptemberi számában!

Műértő

Műértő, 2008. júliusi-augusztusi tartalom

Beszámoló Braco Dimitrijevic kiállításáról, és a Centre Pompidou tárlatról, moszkvai látogatás Zurab Ceretelinél, porté Varga Mátyás bencés szerzetesről, összeállítás az orgonáról. Beszámoló a madridi nyári kiállításokról, az Art Moscow 2008-ról, és a Jeruzsáleumi Izraeli Múzeum kiállításról. Mindez és még sok minden más a Műértő júliusi-augusztusi számában!

Műértő

Műértő, 2008. júniusi tartalom

Beszámoló Aba-Novák Vilmos debreceni emlékkiállításáról, A gyűjtés politikája c. konferenciáról és a Velencei Építészeti Biennálé magyar pavilonjáról, interjú Guy Cogavellal, a Musée d’Orsay igazgatójával, összeállítás a reneszánsz év tárlatairól. Mindez és még sok minden más a Műértő júniusi számában!

Műértő

Műértő, 2008. májusi tartalom

Szabad mellérendelések – a Lipcse-jelenség a Műcsarnokban, festékbe bújt modellek – Lucian Freud Hágában, Art and business – hazai konfliktuszóna, összeállítás a magyar animációról, műfajtörténeti tárlat Győrben, beszámoló az Art Dubai 2008 kiállításról. Mindez, és még sok minden más a Műértő májusi számában!

Műértő

Műértő, 2008. áprilisi tartalom

Medici-feeling, avagy a fénykor árnyéka – kiállítás a Szépművészeti Múzeumban, Lakástrend és dizájn 2008, beszámoló a a nemzetközi műpiac trendjeiről, interjú Bencsik Barnabással, a Ludwig Múzeum új igazgatójával. Mindez, és még sok minden más a Műértő áprilisi számában!

Műértő

Műértő, 2008. márciusi tartalom

Egy világsztár repatriálása – Moholy-Nagy kiállítás Pécsen, beszámoló a világ első „street art” aukciójáról Londonból, svájci képrablásokról. Kitekintés Shanghaj kortárs színterére, tudósítás a Tate Modem új szerzeményeiről, és a Berlini Transmediale08-ról. Mindez, és még sok minden más a Műértő márciusi számában!

Műértő

Műértő, 2008. februári tartalom

Bukta Imre retrospektív kiállítása a Modemben, a múzeumi elidegeníthetőség szabályai, beszélgetés Wim Delvoye-val, a Gentben élő belga világsztárral, beszámoló Artur Zmijewksi kiállításáról, valamint kitekintés a pekingi kortárs színtérre. Mindez, és még sok minden más a Műértő februári számában!

Műértő

Műértő, 2008. januári tartalom

True Romance a bécsi Kunsthalléban, beszámoló Baji Miklós Zoltán békéscsabai és a Bada Dada budapesti kiállításáról és az év utolsó aukciós heteinek nagyárveréseiről, portré Forgács Péterről, a kultúra nem mosópor – írás a kiállítások marketingjéről. Mindez, és még sok minden más a Műértő januári számában!

Műértő

Műértő, 2007. decemberi tartalom

Vaszary-kiállítás Budapesten, kiállítás az ötvenes-nyolcvanas évek divatjáról, beszámoló Richard Prince és Kara Walker New York-i kiállításáról, beszélgetés Luc Tuymansszal a műcsarnoki kiállítása előtt. Mindez, és még sok minden más a Műértő decemberi számában!

Műértő

Veszett fejsze nyele

Ötödik alkalommal rendezték meg az idén a Frieze Kortárs Művészeti vásárt, ám ma már felidézni is nehéz, milyen volt a londoni október a megjelenése előtti időszakban, olyan alapvetően alakította át a művészeti élet minden szegmensét. Az aukciósházak a gyűjtök koncentrált jelenléte miatt a „Frieze-héten” tartják a legfontosabb kortárs árveréseiket, a galériák ekkor mutatják be legígéretesebb kiállításaikat, és ez nem csak a kereskedelmiekre vonatkozik: a Tate és szinte az összes állami intézmény is a Frieze által diktált tempót próbálja követni.

Műértő

Műértő 2007. novemberi tartalom

Mik vogymuk az idén? – Design-hét Budapesten; A jóságos párnaember – Paula Rego Madridban; Buborékmelankólia – Szűcs Attila az újpesti WAX-ban; Basquiat a nappaliban – portré Erika Hoffmannról; Bőrgyári capriccio – Winkler Márton gyűjteménye; Pornóban utazunk – kiállítás Rotterdamban; Ország-világ szenvedése és pénze – Stájer Ősz Grazban. Mindez és még sok minden más a Műértő novemberi számában!

Műértő

Műértő 2007. októberi tartalom

Optimizmus a globális háború korában – beszámoló az Isztambul Biennáléról, Koncepció, feltételes módban – igazgatóválság az Iparművészeti Múzeumban, Múzeum és marketing – kerekasztal-beszélgetés és szegedi helyzetkép, portré Christoph Vitaliról, beszámoló a sanghaji kortársművészeti vásárról. Mindez és még sok minden más a Műértő októberi számában!

Műértő

Interjú egy szelíd lázadóval

A 77 éves moszkvai festőművész, Vlagyimir Andrejenkov éppen túl volt retrospektív tárlatának nagy érdeklődéssel kísért megnyitóján egy elegáns zürichi galériában, amikor interjút kértünk tőle. Andrejenkov azok közé az összefoglalóan nonkonformista jelzővel illetett orosz alkotók közé tartozik, akiknek életműve csak a Szovjetunió szétesése után válhatott szélesebb körben ismertté.

Műértő

Műértő 2007. szeptemberi tartalom

Összeállítás a Velencei Biennáléról, a kasseli Documentáról, a münsteri szoborprojektrôl és az ART Baselrôl, portré Vlagyimir Andrejenkovról, beszámoló a debreceni Da Vinci kontra Leonardo kiállításról. Mindez és még sok minden más a Műértő szeptemberi számában!

Műértő

Műértő 2007. júliusi tartalom

Beszámoló az 52. Velencei Biennáléról, valamint az új MAMbo modern művészeti múzeumról Bolognából; Csillogó fehér zaj – Fehér László a Ludwig Múzeumban; Hazai pálya, hazai mezőny – Art Moscow 2007; Vakfény: testek és terek – Antony Gormley Londonban; A „kísérleti nyúl” helyzet – a Műcsarnok átalakulása . Mindez és még sok minden más a Műértő júliusi számában!

1
11 12 13 14 15
18

A címlapról ajánljuk