szerző:
hvg.hu

30 nagyváros adatait gyűjtötték össze.

Az Urban Demographics oldalán jelent meg ez a grafika, melyben azt hasonlítják össze, 1.500 dollárért mekkora albérletet kaphatunk a világ nagyvárosaiban. A legkisebbet (és tegyük hozzá, sokszor ablak nélkülit) természetesen Manhatten-ben, a legnagyobbat pedig Isztambulban. A bérleti piac drágábbik végén teljesít London, Párizs, Zürich, San Fransisco és HongKong. Isztambul után a legnagyobb lakások Sanghajban, Berlinben, Pekingben és Szöulban  bérelhetők. Érdekesség, hogy Berlin 45 négyzetmétert ver Bécsre, és Madrid is olcsóbbnak bizonyul Barcelonánál. Az OtthonCentrum adatai szerint Budapesten  2.700 forint négyzetméterenként az átlagos albérletár: ez azt jelenti, hogy 1.500 dollárért átlagosan egy 139 négyzetméteres lakás bérelhető, ami a berlini adatokkal egyezik meg.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!