szerző:
hvg.hu

Az első két hónap összesített ingatlan-tranzakciószáma a 2008-as válság óta a legerősebb évkezdést mutatja.

A 2018. februári közel 13 ezres tranzakciószám 13,7 százalékos növekedést jelent a tavalyi év ugyanezen időszakához képest. 2016-ban viszont több, 13.130 ingatlant adtak el februárban, bár a gyengébb januári hónappal együtt 23 ezer volt a két hónap össztranzakciószáma.

Az idei év első két hónap összesített tranzakciószáma a 2008-as válság óta a legerősebb évkezdést mutatja, 23.787 tranzakció zajlott január-februárban.

A Duna House tegnap adta ki éves ingatlanpiaci előrejelzését, amelyben éves szinten is 10-20 százalékos tranzakciószám-bővülést várnak a hazai lakóingatlanpiacon, így 160-180 ezer adás-vétel bonyolódhat az idei évben. 

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!