szerző:
hvg.hu

Kifejezetten népszerű az ingatlanvásárlók körében a XI. kerület, mind a használt, mind az újépítésű lakások iránt nőtt a kereslet.

A XI. kerület azon kerületek közé tartozik, melyet kifejezetten kedvelnek az itt lakók. Így amikor újra költözésre kerül a sor, jellemzően a környéken maradnak, és elsősorban a kerületen belül néznek körül – mondja Balla Ákos, a Balla Ingatlan tulajdonos-ügyvezetője. A XI. kerület esetében ennek nem csak a megszokott környezet az oka, hanem az is, hogy a környéknek kifejezetten jó híre, és központi fekvése van.

Javarészt az első lakásukat vásárló fiatalok, illetve az idősebb korosztály számára vonzó a kerület. A legnagyobb érdeklődés most a 1,5-2 szobás panellakások, illetve téglaépítésűek iránt mutatkozik, különösen akkor, ha tömegközlekedési csomópontok környékén, vagy a 4-es metró vonalán helyezkednek el. Utóbbiak esetében persze az árak is 5-10 százalékkal magasabbak az átlaghoz képest. A téglaépítésű lakásoknál 500 ezer forint feletti négyzetméterárakról beszélhetünk, míg a panellakások ára 430 ezer forint környékén alakul. Gazdagréten átlagosan 450 ezer forintos négyzetméteráron kínálják a paneleket.

A jó megközelíthetőségű részek mellett vonzó a vevők számára Budatétény családi házas övezete és Rózsavölgy is, itt azonban 50 millió alatt ne keressünk megfelelő állapotú ingatlant. Az alacsonyabb presztízsű Nagytétényben jelentős a vevői érdeklődés a 25-30 milliós forintos házak iránt. Budafok pedig örök sláger, 35-40 millió forintos lélektani határral. Ezek mellett Péterhegy, Kelenvölgy és Sasad is keresett részek, utóbbinál kicsit magasabb árfekvésre számíthatunk.

Nemcsak a használt ingatlanok, hanem az újak is vonzzák az érdeklődőket, de elsősorban azok, melyek már nem csak tervezőasztalon léteznek. Az ilyen beruházások azért vonzóbbak a még csak most indulókhoz képest, mert az érdeklődők nap mint nap azt hallják, hogy projektek dőlnek be kapacitáshiány miatt. Ezeknél sokszor el sem tudják kezdeni a munkát a beruházók, vagy már a legelején abbahagyják.

A megfelelő műszaki tartalmú, biztos anyagi háttérrel rendelkező, az építést már megkezdő beruházásoknál a négyzetméterár 600 ezer forint felett alakul, de általában magasabb. A XI. kerületben 600 ezernél indulnak az árak, és 1,4 millió forintig terjednek, az átlag pedig valahol 700 ezer forint környékén mozog. Aki az említett kerületi értéksávon belül az olcsóbb újépítésűek közül választana, annak elsősorban a külső, albertfalvai részen érdemes tájékozódnia, ahol 30-40 négyzetméteres, egy-másfél szobás lakást is kaphat már 20 millió forintért.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ismét ébredezik a mexikói Popocatépetl vulkán - videó

Ismét ébredezik a mexikói Popocatépetl vulkán - videó

Botrányos: Trump veje segítette a szaúdi herceget az újságíró-gyilkosság után

Botrányos: Trump veje segítette a szaúdi herceget az újságíró-gyilkosság után

Fizessenek a gazdagok! Az 50-ek hadüzenete az európai liberális gazdaságpolitikának

Fizessenek a gazdagok! Az 50-ek hadüzenete az európai liberális gazdaságpolitikának

Elképesztő: Roger Waters nyomására bojkottálja Izraelt egy zenekar

Elképesztő: Roger Waters nyomására bojkottálja Izraelt egy zenekar

Tolatóradar: 1,3 milliárddal egy McLaren a legdrágább eladó autó itthon

Tolatóradar: 1,3 milliárddal egy McLaren a legdrágább eladó autó itthon

A Magyar Idők betámadta az MTA tudósait

A Magyar Idők betámadta az MTA tudósait