Már nem éri meg lepusztult lakást felújítani, annyival jobb üzlet a bérbeadás

Már nem éri meg lepusztult lakást felújítani, annyival jobb üzlet a bérbeadás

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már a rosszabb lakások ára is annyira magas, hogy a befektetők inkább a kiadásban gondolkoznak a felújítás helyett.

Míg néhány éve a befektetők még inkább lakásfelújításokban gondolkodtak, és lepusztult lakásokat kerestek nagyon olcsón – melyeket aztán rendbe tettek és persze jó áron eladtak –, mára egyértelműen látszik az eltolódás a kiadás irányába. Már a rosszabb lakások árai is magasra kúsztak, a felújítás egyre drágul, és elfogytak azok a lakások, amelyeket egy felújítás után, megfelelő profit mellett még jó áron tovább lehet értékesíteni – mondta Balla Ákos, a Balla Ingatlan tulajdonos-ügyvezetője.

Míg a pesti külső kerületekben 80-120 ezer forintért lehet kétszobás ingatlanokat bérelni, addig a városközponthoz közel már egy egyszobás lakás bérleti díja is 100 ezer forint körül jár. Zuglóban a 1,5-2 szobás lakások bérleti díja 110-120 ezer forint környékén indul. Angyalföldön a kisebb, újszerű lakásokat 120-175 ezer forintért lehet kiadni, míg a nagyobbakat 180-190 ezer forintért. A VIII. és IX. kerületben a kifejezetten igényesen felújított, kétszobás lakások 120-125 ezer forintért találnak bérlőre, de a központhoz közel eső részeken az egyszobás lakások bérleti díjai is 100 ezer forint körül járnak.

Az áremelkedés a belvárost érintette a legnagyobb mértékben, ennek következtében pedig csökkent a vonzereje a vevők szemében. A befektetők egyre inkább más, külső kerületek felé kacsingatnak, ahol jobb ajánlatokkal találkoznak.

Hozzászólások