El akarta venni a család a szaúdi király özvegyétől a házát, közbeszólt a bíróság

El akarta venni a család a szaúdi király özvegyétől a házát, közbeszólt a bíróság

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Fahd Bin Abdulaziz Al-Saud kedvenc felesége egy elegáns londoni rezidenciát örökölt, a család vagyonát kezelő lichtensteini alapítvány viszont meggondolta magát.

A 2005-ben elhunyt szaúdi uralkodó, Fahd Bin Abdulaziz Al-Saud özvegye, Al Jawharah bint Ibrahim Abdulaziz Al Ibrahim 2011-ben kapta meg a család vagyonát kezelő alapítványtól, az Asturion-tól az elegáns londoni környéken, a Highgate-en álló Kenstead Hall-t. Az Astruion azonban 2015-ben visszakövetelte a házat az özvegytől, és beperelték őt. A lichtensteini bejegyzésű alapítvány ügyvédei azonban nem szolgáltattak elég információt a bíróságnak, így az végül ellenük döntött. A londoni bíróság nem fedte fel, ki irányítja az Asturiant.

A milliárdosok utcájának nevezett Bishop’s Roadon álló, 10 szobás rezidencia értéke 28 millió font, azaz több mint 10 milliárd forint volt 2011-ben. Az uralkodó kedvenc feleségének tartott, és egykor komoly befolyással bíró Al Ibrahim nem nyilatkozott az ítélet után. Az eset már csak azárt is érdekes, mert ritkán nyerhető bepillantás a szaúdi uralkodócsalád vagyoni tranzakcióiba, holott tudvalevő, hogy az uralkodó halála után komoly harcok folytak az örökség egyes elemeiért.