szerző:
hvg.hu

Tegnap újra megnyitott Hugh Hefner híres-hírhedt klubja, a New York-i Playboy. A kreatív igazgató Andy Vajna Nobu-éttermes üzlettársa, Richie Notar. A klubban nemcsak a dizájn különleges, hanem a tagsági feltételek is: mostantól nőket is beengednek.

Az első Playboy Club 1962-ben nyílt Manhattanben, de 1986-ban bezárt. Az újranyitás időzítése meglehetősen érdekesre sikerült, hiszen a MeToo után sokan megkérdőjelezik a hírnevét a nők kihasználására alapító márka létjogosultságát.

Az 1300 négyzetméteres szentély fejlesztői szerint viszont ők a hefneri eszmék ma is "píszí" elemeit kívánják átemelni, emiatt női tagokat is felvesznek. „Túl egyszerű lett volna felvenni néhány csinos hölgyet és retró uniformisba bújtatni őket. Ha tudnák, mennyi energiát fordítottunk Hefner archívumainak felkutatására, a műtárgyakra, a menüre, a dizájnra...A nők (a női tagok) egyébként is szórakoztatóbbak, mint a férfiak” – nyilatkozta Notar az Architectural Digestnek.

A belsőépítészetet Cenk Fikri jegyzi, aki híres londoni és dubai bárokat tervezett korábban. A Swarovski-csillárok alatt Franciaországból és Portugáliából érkezett, bársonnyal borított bútorok adják a „retró glamúr”-hangulatot. Notar szerint az emberek nem olyan bulikba vágynak már, ahol pezsgőt spriccelnek rájuk, hanem ahol van arra lehetőség, hogy "felnőtt társalgást" folytassanak.

A tagdíjak persze tetemesek: akad egy minden eseményre érvényes, számos privilégiumot adó, évi 100 ezer dolláros változat, egy 25 ezres, amivel minden helyiségbe, még az úgynevezett Nyúlüregbe (egy négy emelet mélybe vezető, a luxust emeletenként fokozó lounge-ba) is be lehet jutni, a legolcsóbb pedig 5 ezer dollárt kóstál. A Playboy-nyuszi formájú akváriumi korallról és az egyéb lakberendezési megoldásokról itt nézegethet képeket.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!