szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

14 érdeklődő közül négy adott be jelentkezést, a BKK közülük választja ki, kiktől kér ajánlatot.

A Lánchíd felújítására kiírt közbeszerzési eljárás (legújabb) elindítása óta egy hónap alatt tizennégy gazdasági szereplő jelezte érdeklődését. Közülük végül négy nyújtott be részvételi jelentkezést – írja közleményében a felújításért felelős BKK. Róluk a közbeszerzési eljárás jelenlegi szakaszában semmilyen információt nem lehet kiadni.

Karácsony Gergely főpolgármester korábban azt nyilatkozta, attól tart, hogy a kormány csak akkor adja a felújításhoz megígért pénzt (6 milliárd forintot), ha a munkát nekik kedves cég végezheti el. „Minden út Felcsútra vezet. Hogy végső soron mennyibe fog kerülni a budapestieknek a Lánchíd felújítása, könnyen lehet, hogy egy felcsúti vacsorán döntik el” – mondta.

A magyar építőiparban már most is van a Mészáros Lőrinc, a Mészáros Lőrinc és Társa és a Mészáros Lőrinc és Fia”.

A főpolgármester azután beszélt erről, hogy a Közbeszerzési Hatóság visszadobta javításra a közbeszerzés hirdetményét, mert a BKK 10 éves referenciaidővel írta volna ki a Lánchíd-tendert. Azonban a jogszabályok alapján a 8 évnél régebbi referenciamunkákat nem lehet figyelembe venni. Annak viszont decemberben lesz 9 éve, hogy véget ért a Margit híd felújítása, amit a Simicska-féle Közgép, a Strabag és az A-Híd végzett.

A jelentkező gazdasági szereplőknek a tender jelenlegi szakaszában még nem kellett árajánlatot benyújtania. A közbeszerzési eljárás következő lépéseként a BKK megvizsgálja, hogy a jelentkezések megfelelnek-e az elvárásoknak, és ez alapján döntenek arról, mely cégeket hívják meg ajánlattételre, legkésőbb október első felében. Amennyiben a tárgyalások végén kedvező ajánlatok érkeznek és a kormány is biztosítja az ígért támogatást, a BKK 2021 februárjában köthet szerződést a majdani kivitelezővel, amely márciusban kezdheti meg a felújítási munkát, így a Lánchíd felújítása 2023-ra lehet kész.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Börtönbe küldené az ügyészség a korrupcióval vádolt 18 rendőrt

Börtönbe küldené az ügyészség a korrupcióval vádolt 18 rendőrt

Itt az F1-es autókat leszámítva valaha készült leggyorsabb McLaren

Itt az F1-es autókat leszámítva valaha készült leggyorsabb McLaren

Maszk nélkül köszöntötte fel a fideszes képviselő a 95 éves Marika nénit

Maszk nélkül köszöntötte fel a fideszes képviselő a 95 éves Marika nénit