Már majdnem kész - mondták a szigetvári látványfürdőről, pedig a harmadánál se tartanak

Már majdnem kész - mondták a szigetvári látványfürdőről, pedig a harmadánál se tartanak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ATV
Tetszett a cikk?

A szigetvári önkormányzat költségvetési csalás miatt feljelentette a kivitelezőt, mert szerintük nem teljesítette megfelelőn a városi látványfürdő építési munkáit.

75%-os készültséget jelentett a cég, amely városi látványfürdő építési munkáit végzi, de a szakértők szerint alig az egyharmada van kész a leendő fürdőnek. A vállalkozó viszont álítja: ők elvégezték a munkát, egy részét áadásul saját zsebből finanszírozták. Az önkormányzat most új közbeszerzést írt ki, de ehhez plusz pénzre van szükségük - számolt be az ATV Híradó.

A megrendelő önkormányzat és a kivitelező vállalkozó között komoly vita alakult ki arról, hogy hol is tart pontosan az építkezés. A véleménykülönbség mostanra odáig fajult, hogy az önkormányzat költségvetési csalás gyanújával feljelentette a kivitelezőt.

"A kivitelező szerint 75%-on áll jelenleg a kivitelezés. Mi úgy gondoltuk, hogy ez nem egészen fedi a valóságot, éppen ezért közjegyző által igazságügyi szakértőt rendeltünk ki, aki megállapította, hogy ennek a fele, nagyjából 37-38%-on áll a kivitelezés" - nyilatkozta Vass Péter, polgármester.

A vállalkozó állítása szerint viszont hibás az önkormányzat becslése, ugyanis nagyon sok olyan munkát végeztek el a lápos területen, amely nem látszik, "mert a földben van". Ők 7 hónapra vállalták a beruházás befejezését, de a járvány miatt csak három hónapot dolgoztak . A kivitelezők azt sem értik, miképpen követhettek volna el költségvetési csalást, amikor eddig csak egyszer kaptak pénzt az önkormányzattól egy elszámolásnál, az azóta felmerülő költségeket saját zsebből fizették.

"25 százalék elszámolásnál tulajdonképpen a pénzünknél voltunk, és onnantól kezdve mi finaszíroztuk meg. Ki az aki ebben el tudott követni bármilyen csalást? Jelzem, nem a mi érdekünk volt a határidőben bent maradni, hogy ne kelljen az államnak visszafizetni a közbeszerzési pénzt, hanem ez a városnak volt az érdeke, a polgármester úrnak és gondolom, az önkormányzat dolgozóinak" - mondta Zöldi Zoltán, a Building Tech Kft ügyvezetője.

Az ügyben a NAV is vizsgálatot indított, ez fogja majd tisztázni, hogy történt-e visszaélés. Az önkormányzat most új közbeszerzési eljárást írt ki, és abban bíznak, hogy az állam is segíteni fog rajtuk, és a már megigényelt 200 millió forintos pluszköltséget is biztosítják a város számára.

Hozzászólások