szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Erről még a járvány alatt sem mondtunk le.

A magyarok többsége rendszeres plázalátogató, de napi-heti rendszerességgel csak kis részük jár bevásárlóközpontba – közölte a Wing ingatlanfejlesztő.

Felmérési adataik szerint 35 százalék megy plázába legalább hetente, ám közülük csak 3 százalék jár naponta, és további 9 százalék kétszer-háromszor egy héten. Havonta egyszer 20 százalék, havonta 2-3 alkalommal 19 százalék teszi ugyanezt, míg 4 százalék azt válaszolta, hogy kerüli a bevásárlóközpontokat.

A felmérés szerint a fiatalabb korosztályon belül a legnagyobb rendszeres plázalátogatók aránya. A 18-29 éves korosztályból a férfiak 47 százaléka, a nők 42 százaléka heti rendszerességgel jár bevásárlóközpontba, míg 50 év felett a férfiaknak csak 35 százaléka, a nőknek pedig 27 százaléka.

A kutatás azt is vizsgálta, hogy milyen szempontok befolyásolják a bevásárlóközpont megválasztását. A legfontosabb minden korcsoportban a kínálat, az árak, valamint a megközelíthetőség.

A Wing reprezentatív 2020 októberében mérte fel a bevásárlóközpontok látogatottságát, ezer 18 és 65 év közötti magyarországi lakos megkérdezésével.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!