M. László Ferenc Itthon

Tarlós nyakába ültetik a vele vitázó helyettesét

A főpolgármester helyettesét tehetik meg a főpolgármester felügyelőjének – értesült a hvg.hu. Mivel György István áprilisban nem nyert Kőbányán és polgármesterjelölt sem lett, a következő ciklusban poszt nélkül maradhat. Viszont a fővárosi kormányhivatal élén üresedés van, forrásaink szerint a kormányban Györgyöt akarják megbízni a feladattal. A főpolgármester és helyettese viszonyát az elmúlt években több vita is megterhelte.

MTI / hvg.hu Itthon

Tovább növelheti Lázár hatalmát a parlament

Hétfőn és pénteken folytatja rendkívüli nyári ülésezését a parlament, a képviselők egyebek mellett elfogadhatják a kabinet bankszanálásról és kormányzati szerkezetátalakításáról szóló javaslatait, de módosíthatják a földtörvényt és az elektronikus sportfogadás szabályait is.

MLF Itthon

Komplett udvartartása lett Lázár Jánosnak

Kinevezte Orbán Viktor a Miniszterelnökség helyettes államtitkárait. A szerdán közzétett lista szerint Lázár János apparátusa tovább növekedett, minisztériuma rengeteg embert foglalkoztat. Kumin Ferenc is marad egyelőre a posztján. Várhatóan a harmadik Orbán-kormány a rendszerváltás óta hivatalba lépett kabinetek legnagyobbika lesz.

M. László Ferenc Itthon

Orbán pénzeszsákján ül, és kormányfőként irányít Lázár

Egyetlen minisztérium van a harmadik Orbán-kormányban, melyet az újabb központosítás nem érintett: a honvédelmi. Minden más tárca veszített a súlyából, aminek Lázár János örülhet a legjobban, hiszen ő az átalakítás legnagyobb nyertese. Megkétszereződött feladatai száma, melyhez több mint 2400 milliárdnyi költségvetési pénz is társul.

MLF Itthon

Ezermilliárdnyi vagyon kerül Lázárhoz, aki hivatalosan is kémfőnök lett

Ezermilliárdnyi vagyont adna Lázár János kezébe egy új törvényjavaslat. A Miniszterelnökséget vezető miniszter – aki az elmúlt hetekben már rengeteg hatáskört vonhatott magához – most megkaphatja az állami bank és a posta tulajdonosi jogköreit is, illetve hivatalosan is ő lett a kémfőnök.

MLF Itthon

Beindultak a kirúgások az oktatásügyben

Elkezdődtek az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi) a személycserék, máris távozik posztjáról a tárca egyik legfontosabb intézményének, a milliárdos beszerzéseket intéző Educatio Kft.-nek a vezetője – értesült a hvg.hu. Kerékgyártó Sándort információink szerint csütörtökön azonnali hatállyal elbocsátották, ezt cikkünk megjelenése után az Emmi meg is erősítette a hvg.hu-nak.

MLF Itthon

A jövőt is kutatná Orbán milliárdos fantomintézete

Nincsenek kutatói ösztöndíjai, nem tudni, hogy mit kutat, alig költ könyvekre és folyóiratokra a Miniszterelnökség milliárdokkal indított intézete. Tavaly a hvg.hu-nak is nehézséget okozott a Nemzetstratégiai Kutatóintézetet felkutatása.

hvg.hu Itthon

Szentesítette a Fidesz kétharmadát az Alkotmánybíróság

Semmi nem veszélyezteti a Fidesz-KDNP kétharmados parlamenti többségét, miután az Alkotmánybíróság (Ab) elutasította az Együtt panaszát, és úgy döntött, nem sérti az egyenlő választójog elvét a választási törvény, amely győztes jelöltek után is ad töredékszavazatokat. Az Ab szerint a választói akarat nyilvánult meg abban, hogy az árpilis 6-i győztes jelöltek ilyen nagy vereséget mértek a vetélytársaikra, mert ha kiegyensúlyozottabb az eredmény, akkor a Fidesz nem is kapott volna annyi plusz töredékszavazatot, hogy azt képviselői helyre tudja beváltani.

hvg.hu Itthon

Orbán Viktornak Orbán Viktor sem dirigálhat

Még a saját maga által kijelölt célokkal sem akarja megkötni a kezét a miniszterelnök, ezért kormányzati forrásaink szerint nem fog pontokba szedett kormányprogramot előterjeszteni a parlamentben. Orbán Viktor egyébként is szóban szereti kiadni rendelkezéseit, elvárja, hogy egy kávézás mellett felvetett ötleteit is hivatalos utasításként értelmezzék. Kormányzati források szerint leginkább a kiszivárogtatásoktól tart.

Kósa András - M. László Ferenc Itthon

Viták a Fideszben: mi vár Orbánra 2018-ig?

Kibír-e a Fidesz tábora újabb négy év háborús politikát, sikeres lehet-e az a kormány, amely káderhiánnyal küszködik, meg lehet-e állítani a fiatalok elvándorlását a Jobbikhoz? Ilyen kérdések foglalkoztatják a kormánypárt vezetőségét, amely mára tudomásul vette, Orbán Viktort nem lehet leállítani, a miniszterelnök történelmi küldetésének tartja az ország radikális átalakítását. Ha nincs konszolidáció, legalább stabilizáció legyen – mondják a párt prominensei. De mit hozhat a stabilizáció?

MLF Itthon

Botrány után üzlet: 20 millió oktatási tanulmányra

Közel húszmillió forintért készíthet tanulmányt egy olyan cég, amely pár hónapja még végleg ki akart vonulni a piacról. Az oktatási piacon a milliárdos állami megrendelések révén meghatározó részesedést szerzett cég korábban üzleti kapcsolatban állt a megbízást adó állami intézmény vezetőjével.

MLF Itthon

Sosem jönne rá, ki a Fidesz "csodafegyvere"

Hova tűnt Hoffmann Rózsa, melyik miniszter kapott szájzárat? Miért viszi a hátán Orbán és Kövér a kampányt? Kit pörgetett be a legjobban a választás? A kormány és a Fidesz kampánya számokban.

hvg.hu Itthon

A Fidesz a bankokra tolja majd a devizahitelesek terheit

Ebben a parlamenti ciklusban már nem változtat a devizahiteles szerződéseken a Fidesz, viszont a választások után a bankokra terhelik majd a terhek jelentős részét – közölte a párt frakciójának helyettes vezetője. Hétfőn az Alkotmánybíróság visszadobta a labdát a kormánynak és az Országgyűlésnek. A testület szerint a parlament feladata eldönteni, annyira tömeges-e a probléma, hogy törvénnyel kelljen módosítani a devizahitelesek szerződéseit.

MLF Itthon

Megvédte a Fideszt kisegítő kormányt a rendőrség

Hiába áll védjegyoltalom alatt a "Magyarország jobban teljesít" szlogen, hiába fizetett súlyos milliókat érte a kormány egy magáncégnek, a rendőrség szerint nem követett el hűtlen kezelést a kabinet, amikor azt ingyen átadta a Fidesznek. A BRFK elutasította a baloldali ellenzék feljelentését.

MLF Itthon

Mókus végveszélyben – légimentés nélkül maradhat az ország harmada

Az ország egyharmada, az Alföld egésze ellátatlanul maradhat, ha a kormány nem gondoskodik időben „a nyugdíjba készülő” mentőhelikopterek pótlásáról. A minisztérium azt ígéri, rövidesen kiírják a közbeszerzést, ám az eredeti terv az volt, hogy a honvédséggel együtt vásárolnak gépeket. Ilyen sok pénz viszont nincs a költségvetésben.

M. László Ferenc Itthon

"Nem Balkán, ez már Ukrajna" – kirobbant a háború a tévés piacon

A reklámozók évről évre kevesebbet költenek a tévékben, az állami hirdetések furcsamód nem a nézettebb, hanem a kisebbik országos kereskedelmi tévéhez áramlanak. Amióta eladták a TV2-t, forrong a médiapiac. Ami most zajlik, akár diplomáciai lépéseket is maga után vonhat. A hazai médiapiac átalakulásával foglalkozó sorozatunk második része.

MLF Itthon

Papíron előkerültek Mészáros Lőrinc levágott disznói

Előkerültek a felcsúti polgármester sertései, melyeket heteken keresztül sikertelenül kerestünk a telephelyein. Legalábbis Mészáros Lőrinc közleményében, mely szerint több mint 7 ezer disznót vágtak tavaly. Ám a közlemény továbbra sem ad választ több felmerült kérdésre, így többek között arra sem, hogy milyen tevékenység után igényelték a 7,4 millió forintnyi támogatást, márpedig a minisztérium rendelete igen szigorú feltételeket szab.

MLF Itthon

Nagy kavarások fordíthatták meg a TV2 eladását

Miért pont a céget vezető menedzsereknek adta el a német anyavállalat a TV2-t, és az igazgatók mögött áll-e valaki? Ez a kérdés foglalkoztatja a közvélemény egy részét a decemberi bejelentés óta. Felidézzük, hogyan történt a tévé értékesítése, mely információink szerint a Fidesz mögötti cégbirodalomban is zavart okozott. Az új tulajdonosok szinte a lehetetlenre vállalkoztak: egy év alatt kell talpra állítaniuk a céget, hogy a vásárláshoz kapott hitelüket törleszteni tudják. A hazai média átalakulásáról szóló cikksorozatunk első részét olvashatják.

1 2 3 4 5 6 7
58
A parkban indult meg a szülés, szerencsére épp arra járt egy mentős

A parkban indult meg a szülés, szerencsére épp arra járt egy mentős

Johnson kérte is a Brexit halasztását, meg nem is

Johnson kérte is a Brexit halasztását, meg nem is

Több mint 28 milliárdot ér az Országház

Több mint 28 milliárdot ér az Országház

Kvíz: Tudja, melyik autómárka melyik országból származik? Még ezeket is?

Kvíz: Tudja, melyik autómárka melyik országból származik? Még ezeket is?

Gyurcsány levelet írt Kövérnek az újságírók parlamenti korlátozása miatt

Gyurcsány levelet írt Kövérnek az újságírók parlamenti korlátozása miatt

Kína vezető szerepet kíván betölteni a kibertér fejlődésében

Kína vezető szerepet kíván betölteni a kibertér fejlődésében

Ráfutásos baleset okozott gigadugót a rakparton

Ráfutásos baleset okozott gigadugót a rakparton

A brunei szultán mindenben az egyedit szerette: mint ez a 6 méteres Range Rover limuzin

A brunei szultán mindenben az egyedit szerette: mint ez a 6 méteres Range Rover limuzin

Összeházasodott Napóleon és az utolsó magyar király leszármazottja

Összeházasodott Napóleon és az utolsó magyar király leszármazottja

Páratlan kincseket találtak az 1802-ben elsüllyedt hajó roncsában

Páratlan kincseket találtak az 1802-ben elsüllyedt hajó roncsában

Mégsem Trump golfklubjában lesz a G7-csúcs

Mégsem Trump golfklubjában lesz a G7-csúcs

A címlapról ajánljuk