MTI Itthon

Kocsis Máté: az EU adatai is a kormányt erősítik

A Fidesz szerint kiugróan jó adatokat kaptak a foglalkoztatással kapcsolatban az Európai Unió statisztikai hivatalától, az Eurostattól és a Központi Statisztikai Hivataltól (KSH) is. A kormánynak azonban nincs szándékában hátradőlni - mondta Kocsis Máté.

Itthon

Hatósági árakkal folytatná a rezsiháborút Szájer

Szükség van hatósági árra, amíg nem garantálható a verseny a közműszolgáltatásoknál - mondta Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője szombati sajtótájékoztatóján, a Fejér megyei Polgárdiban rendezett rezsifórum után.

MTI Itthon

A Bocskai-viseletért lobbizik a Fidesz a hurkafesztiválon

A hagyományos tört lencsével, helyi alapanyagokból készülő hurkával és más helyi termékkel megkezdődött a nemesvámosi lencse- és hurkafesztivál, amelynek megnyitóján Navracsics Tibor azt mondta: az a közösség erős, amely megleli önazonosságát.

MTI / hvg.hu Itthon

Nem fáj a feje a forintárfolyam miatt a miniszternek

Változott a kormánytagok anyagi helyzete a tavalyi évhez képest. Németh Lászlóné megvált 13 éves autójától, többen jelentősen csökkentették a tartozásaikat, Pintér Sándornak pedig a megtakarításai csökkentek, viszont tavalyhoz képest 310 millió forinttal többel tartoznak neki.

hvg.hu Itthon

A földmutyikra dühös gazdák zárták le az utat Biharban

Megindultak a gazdák Hajdú-Bihar megyében is: Berettyóújfaluban útlezárással tüntetnek a Hortobágyi Nemzeti Park és a földalap földosztása ellen. Szerintük „öltönyös fiatalok” vitték el azokat a földeket, melyeken korábban ők gazdálkodtak.

MLF Itthon

A panelek népére hajt a Fidesz

Jól jár-e a panelek népe a kampányban, csökken-e a távhő ára? Ez az egyik kulcskérdése a Fidesz-KDNP pénteki zárt frakcióülésének, melyet most a Balaton mellett tartanak a kormánypártok. Orbán korábban ezt ígérte, csak nem tudni, összehozható-e ez már most. A gáz alighanem áprilistól lesz olcsóbb. A választások előtti utolsó kihelyezett tanácskozás fő témája a rezsicsökkentés, de a képviselők arra számítanak, hogy Orbán Viktor ismét izgalmas helyzetértékeléssel lepi meg őket.

hvg.hu Itthon

Milliárdokkal dobálózva írná újra a történelmet a kormány

Bőkezűen támogatja a kormány a történeti, filozófiai, szociológiai kutatásokat. A kabinet által milliárdokért gründolt új intézetek élére viszont vagy olyan vezetők kerültek, akik állandó vitában vannak a kollégáikkal, az adott szakterülethez nem értenek, vagy olyan perifériára szorult politikusok, akik igazodnak az új elvárásokhoz. A Szakály-botrány nyomán összeszedtük, hány hivatalt, intézetet alapított a második Orbán-kormány.

MLF Itthon

Akadozik és drága az új iskolai szuperszoftver

Még mindig akadozik az a szoftvert, aminek bevezetése év elején káoszt okozott az iskolákban. A minisztérium arra büszke, hogy megszüntette a korábbi évek pazarlását, ám a papíron 543 millióért megvett rendszer a fejlesztése miatt ennél sokkal többe kerül. Ráadásul egy fél év múlva újat kell venni.

hvg.hu Itthon

Így vallott Lázár János a nagy vadászkalandjairól

Bár korábban azt állította, nem vadászik együtt az országos elittel, egy Facebookra kitett képsorozat szerint decemberben Lázár János gróffal, főherceggel bulizott, aminek 913 fácán látta a kárát.

M. László Ferenc Itthon

„Az igazgatóm tiszta ideg” – újabb káosz az iskolákban

Egy 543 millió forintért megvett iskolai adminisztrációs rendszert ajánl a kormány az iskolaigazgatóknak. A szoftver bevezetése nem kötelező, de amelyik iskola marad a régi rendszerénél, annak állnia kell a cechet. Az államilag támogatott szoftver a tanároknak nem lett időben bemutatva, miközben elvben már a téli szünet után sok helyütt ezt kellene használni. A szoftver egyébként nem új fejlesztés, a kormány lényegében az egyik vetélytársat emelte a többi fölé. Az ügy érdekessége, hogy az átalakítás legnagyobb vesztese egy Fidesz-közeli cég.

Máriás Leonárd - M. László Ferenc Itthon

A főbíró a devizahitelekről: "Ismét döntési helyzetbe kerülhet a Kúria"

Miért nem ütközik a jó erkölcsbe egy devizahiteles szerződés még akkor sem, ha minden terhet, kockázatot az adósra hárít, és minden jogot magának tartott fenn a bank? Mikor tekinthető uzsorásnak egy szerződés? Van-e politikai nyomás a Kúrián, hogyan kezelik a bíróságok a perdömpinget? Visszapasszolták-e a problémát a kormánynak, mit tehet a jogalkotó, miért az Európai Unió Bíróságától várják a megoldást? A nagy vitát gerjesztett jogegységi határozatról Darák Péter főbíró és Wellmann György kollégiumelnök beszélt a hvg.hu-nak.

M. László Ferenc Itthon

Milliókat menekítettek ki maguknak az extraadót csökkentő politikusok

Enyhített az eredetileg "pofátlannak" tekintett végkielégítések büntetőadóján a Fidesz-KDNP, ennek pedig a jövő évi választások után visszavonuló politikusok is a nyertesei lesznek. Megnéztük, mennyivel kapnak többet a képviselők és a miniszterek, ha 2014-ben át kell adniuk a stafétát. Az igazán jól kereső álláshalmozók lehetnek az új rendszer haszonélvezői – a különbözet milliós nagyságrendű –, de annyira mégsem járnak jól, mint a 2006-os kormányváltás, vagy a BKV 2008-2009-es végkielégítettjei.

hvg.hu Itthon

Bekeményített a Fidesz: leseperték Pokorni puhító ötletét

Hiába kért önmérsékletet a tankönyvpiac államosítása ellen tiltakozó ellenzéktől az oktatási bizottság elnöke, Pokorni Zoltán, a kormánypárti többség elvetette az általa javasolt módosítókat. Hétfőn Pokorni még abban reménykedett, ha nem támadják túl erős módosítókkal a kormány előterjesztését, akkor kisebb engedményeket el lehet érni. A kompromisszumos javaslatát végül leseperték az asztalról.

hvg.hu/MTI Itthon

Orbán: az egyszerű emberek sem értették Antallt

Nehéz dolga volt Antall Józsefnek, mert "a politikáról leszoktatott" emberek sokáig nem fogták fel, hogy mit jelent a rendszerváltás – értékelte az 1990 és 1993 közötti miniszterelnök tevékenységét Orbán Viktor a volt kormányfő tiszteletére rendezett országgyűlési emlékülésen. Orbán úgy vélte, elődjét méltánytalanul támadták a szocialista és a liberális politikusok, szavait kiforgatták, lejáratni igyekeztek. Kövér László szerint Antall hitt abban, hogy a politika szereplői között egy minimális együttműködésnek lennie kell. A 20 évvel ezelőtt elhunyt miniszterelnökre emlékeztek a parlamentben.

hvg.hu Itthon

Rogán ügyvédje és vidéki színész a Fidesz-listán

Ha jövőre a Fidesz besöpri az adott választókerületeket, tíz olyan képviselőjelölt kerülhet a parlamentbe, akik eddig a politika megyei másod- vagy harmadosztályában játszottak. Színész, hivatalnok, teológus-polgármester, önkormányzati képviselők indulnak, egyetlen kivétel a Fidelitasból indult ügyvéd, Rogán Antal bizalmasa, akit Orbán és Kövér máris kitüntetett a figyelmével.

MLF Itthon

Tölgyessy: a Fidesz leváltásával a rendszer is bukik

Élesen bírálta az új alaptörvényt, a Fidesz és az Orbán-kormány jogállamhoz való hozzáállását a volt köztársasági elnök, Sólyom László, az 1989-es alkotmányozó, Tölgyessy Péter, valamint a volt alkotmánybíró, Kukorelli István egy szerdai könyvbemutatón. A jelenlegi Ab-tag Stumpf István kétértelműen fogalmazott: hol Sólyom tevékenységét bírálta, hol a visszamenőleges jogalkotást kritizálta, az alkotmányozást egyedül a KDNP által delegált alkotmánybíró védte meg. Tölgyessy azt a kérdést feszegette, hogy leváltható-e a most kialakuló új rendszer.

1 2 3 4 5 6 7
58
Kacsóh Gábor: a NER elit titokzatos luxemburgi kapcsolata

Kacsóh Gábor: a NER elit titokzatos luxemburgi kapcsolata

Tízezer adag amfetamint találtak a rendőrök

Tízezer adag amfetamint találtak a rendőrök

Karácsony Gergely: Munkamániás vagyok, ráadásul mindig kell valami újat is csinálnom

Karácsony Gergely: Munkamániás vagyok, ráadásul mindig kell valami újat is csinálnom

Putyin csak azért is együttműködik Szaúd-Arábiával

Putyin csak azért is együttműködik Szaúd-Arábiával

Hódmezővásárhelyen szavaztak a legtöbben, Budapest is az országos átlag felett

Hódmezővásárhelyen szavaztak a legtöbben, Budapest is az országos átlag felett

 A Fidesz szegedi jelöltje a hvg.hu-nak: szoros verseny lesz

A Fidesz szegedi jelöltje a hvg.hu-nak: szoros verseny lesz

Szavazatvásárlás miatt tesznek feljelentést Pikó Andrásék

Szavazatvásárlás miatt tesznek feljelentést Pikó Andrásék

Ajándékot lehetne csomagolni az ország legnagyobb szavazólapjába

Ajándékot lehetne csomagolni az ország legnagyobb szavazólapjába

A momentumos Soproni Tamás nyert Terézvárosban

A momentumos Soproni Tamás nyert Terézvárosban

Mark Ruffalo is gratulált a magyar ellenzéknek és Karácsony Gergelynek

Mark Ruffalo is gratulált a magyar ellenzéknek és Karácsony Gergelynek

Karácsony Gergely komoly tétekben fogadott a győzelemre

Karácsony Gergely komoly tétekben fogadott a győzelemre

A címlapról ajánljuk