Stemler Miklós Itthon

Hoffmann a szülők kétharmadát megkerülve dobott egy igazgatót

Nyílt levélben kérnek tájékoztatást a szigetvári iskolaközpont dolgozói a helyi tankerületi igazgatótól arról, hogy a tantestület elsöprő többségének támogatása és Hoffmann Rózsa korábbi ígérete ellenére miért nem vezetheti tovább a volt igazgató az intézményt. A háttérben személyi konfliktusok állnak, ráadásul – nem meglepő módon – politikai szempontok is felmerültek.

hvg.hu Itthon

Így tették ki a szűrünket a leendő Orbán-vő "tanyájáról"

Szíve szerint szűk családi körben ünnepelne Orbán Ráhel leendő anyósa, de a miniszterelnök szerint a fiatalok esküvője társadalmi esemény, rengeteg vendéget várnak szeptember 7-re a Tiborcz-család „tanyájára”. A „tanya” voltaképpen egy hatalmas birtok, szökőkúttal, parkkal, kertésszel. Ha már Orbán Viktor ennyire részletekben gazdagon írta le az esküvő helyszínét, úgy döntöttünk, mi is megnézzük, hol lesz a lagzi, ám beleütköztünk a leendő vőbe.

Zubor Zalán Itthon

Zaklatott lázadók vezetnék a népet a devizahitelek ellen

Mi köze a devizahiteleknek a Szent Koronához? Hogy került az echelon tanú, Molnár F. Árpád a parlamentbe? Valóban a Jobbikhoz köthetőek az otthonvédő szervezetek? A hvg.hu utánajárt, kiknek a vezetésével, milyen ideológiák és törésvonalak mentén szerveződnek az egymással is rivalizáló, egyik tüntetést a másik után szervező devizahiteles szervezetek.

MTI / hvg.hu Itthon

Áder kinevezte Orbán jelöltjét a médiahatóság élére

Áder János köztársasági elnök - a miniszterelnök javaslatára - 2013. augusztus 19-i hatállyal kilenc évre kinevezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökévé Karas Monika Zsuzsannát. Az NMHH új elnöke az államfőtől a Sándor-palotában vette át, majd aláírta a kinevezési okmányokat hétfő délután.

MTI Itthon

A Heti Válasz főszerkesztőjét is kitüntette Áder

Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Áder János, Magyarország köztársasági elnöke 2013. augusztus 20., államalapító Szent István ünnepe alkalmából művészeket, újságírókat, kutatókat tüntetett ki. A középkereszt és a tisztikereszt kitüntetettjei, illetve a hivatalos államfői indoklás.

hvg.hu Itthon

Orbán az államférfi legfőbb jellemzőiről beszélt

Székesfevérvár lakosait köszöntötte Orbán Viktor a kormány kihelyezett, ünnepi ülése előtt. A miniszterelnök ünnepi beszédében a legnagyobb magyar államféfinak nevezte Szent Istvánt, aki szerinte a széteséstől és a pusztulástól mentette meg nemzetét.

MTI Itthon

Navracsics: „Önmagában a tudás semmi”

A hagyományok fontosságára és a közösség éltető erejére hívta fel a figyelmet Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes abban a beszédében, amelyet hétfőn az államalapítás ünnepe alkalmából mondott Budapesten, az állami kitüntetések átadásakor.

hvg.hu Itthon

Orbán fúrhatta meg az Ab-elnök újrajelölését a Velencei Bizottságba

Több ponton is félrevezető a Külügyminisztérium közleménye, amely szerint a Velencei Bizottság tagjait csak egyszer lehet újrajelölni. A magyar tag Paczolay Péterre információink szerint maga a miniszterelnök mondott nemet, holott a külügyben az újrajelölését tervezték.

MLF Itthon

Csurkától Habonyig: kit küld Orbán a médiahatóság élére?

Két évtizeden keresztül kizárólag jobboldali lapokat védett a bíróságon. Gyakran veszített a Magyar Nemzet és a Hír Tv elleni helyreigazítási perekben, legutóbb Orbán Viktor főtanácsadóját is képviselte. Kilenc éven keresztül Csurka István lapjának is dolgozott, a médiahatóság panaszbizottságában pedig kinyilvánította, hogy a Szent Koronából nem lehet viccet faragni. A milliárdos téttel bíró ügyeket már Szalai Annamária alatt lezárta az NMHH, így Orbán jelöltjére, Karas Monikára elsősorban a sajtószabadsággal foglalkozó elvi kérdések maradtak.

M. László Ferenc Itthon

"Magyarországon kényszerszinglik élnek" – fékezhető-e a magyarság fogyása?

Évről évre kevesebb gyerek születik Magyarországon, egyre kevesebben vállalkoznak a házasságra, magas a válások száma. Változtathat-e ezen a kormány, és kiket éri meg inkább támogatni: a szegényebb nagycsaládosokat vagy a középosztálybeli diplomásokat? A trend fékezhető, de nem fordítható meg, 50 év múlva talán 8 millióan sem leszünk. Trendforduló állhat be viszont a házasságok területén, a tehetősek körében ismét divatos az esküvő. Spéder Zsolt demográfust, a Népességtudományi Kutatóintézet vezetőjét, a kormánynak is ötleteket adó Népesedési Kerekasztal tagját kérdeztük a fogyás okairól. Az eheti HVG ugyanezzel a témával foglalkozik kiemelten.

M. László Ferenc Itthon

Pusztuló gyárak és romok közt keresi a kiutat a hajdani "kis Moszkva"

Folyamatosan zsugorodik a szocialista nagyipar fellegvára. Elvándorolnak a fiatalok, nyáron bezárt a főiskola, a vállalkozók nem jutnak hitelekhez. Bár a régi gyárépületek elbontásával több rom is eltűnhet Salgótarjánból, egyelőre nem látszik, hogyan lesz képes a munkanélküliségtől agyonsújtott város talpra állni. A helyi politikai elitnek 23 év alatt nem volt egy épkézláb ötlete Salgótarján megmentésére. Riport.

M. László Ferenc Itthon

Megmenti-e a magyar konyhát a kormány buzgósága?

Mi garantálja, hogy a hazai vásárlók által annyira kedvelt, „magyar termékként”, „hazai specialitásként” reklámozott élelmiszerek egyben jó minőségűek is legyenek? Biztosítja-e a hungarikum védjegy, hogy a karcagi birkapörköltbe első osztályú őrölt paprika kerüljön? A kormány erre törekszik, ám közben közleményháborúban áll az őt bíráló civilekkel. A hazai gasztronómiát megemelő egyesület viszont a maga tanúsítványával volt képes felpörgetni a minőséget garantáló családi gazdaságokat.

hvg.hu Itthon

Hiába a százmilliók az irtásra, belefulladunk a pollenbe

Több mint 30 ezer közmunkás irtja több százmillióból a parlagfüvet évente. A hanyag földhasználókra tavaly 103 millió forintnyi büntetést vetettek ki, a belügy idén három kaszálást rendelt el, mégis egyre több az allergiás. Lenne alternatív megoldás, de ez a közmunka visszaesésével járna, amit a kormány nem vállal fel.

hvg.hu Itthon

"Felépítettük az új politikai rendszert" - Orbán beindította a kampányt Tusnádon

Az elmúlt három év kormányzati tevékenységének értelmezésére, mozgatórúgóinak bemutatására vállalkozott Orbán Viktor a romániai Tusnádfürdőn. Szerinte az elmúlt 23 évben Magyarország sikertelen volt, nem tudta kihasználni a szabadságból adódó lehetőségeket, viszont kormánya képes volt kiépíteni egy, a válságot kezelni képes új politikai rendszert. Orbán megismételte korábbi állításait, hogy Európa és a nyugati világ válságban van, Magyarország célja, hogy a nagyhatalmak törekvéseinek ellenálljon. A miniszterelnök bejelentette, még a nyáron visszafizetik az IMF-től felvett kölcsönt.

M. László Ferenc Itthon

Fájó sebet tépett fel Orbánnál Áder vétója

Hónapok óta sikertelenül keresi a miniszterelnök az áprilisban elhunyt Szalai Annamária utódát. A hvg.hu úgy tudja, már le is mondtak arról, hogy idén új elnököt válasszanak a médiahatóság élére, ám az átmeneti megoldásként kitalált törvénymódosítást Áder János megvétózta. A tét óriási: rövidesen dönteni kell a milliárdokat érő mobiltelefonos frekvenciákról, amely több millió embert érint. Egy alkotmányellenes megoldás újabb, elhúzódó perekhez vezethet, de a Fidesz még a választások előtt nyélbe ütné az ügyletet.

M. László Ferenc Itthon

A betegek fizetik az orvosi túlmunkát

Hiába a 60 milliárdos erőfeszítés, az orvosok és az ápolók jelentős része a béremelés ellenére is a külföldet választja, a magyar kórházakban komoly gondokat okozó szakemberhiány évről évre súlyosbodik. Egy hétfőtől életbe lépett, a betegek biztonságára figyelő miniszteri rendelet tovább növeli a fiatal és idősebb orvosok közti feszültségeket. Közben a kórházakat államosító kormány elsumákolta a színvonal emelését célzó előírások betartását.

MLF Itthon

Orbán bizalmasa perrel fenyegeti a hvg.hu-t

Leszedetné a hvg.hu oldaláról Orbán Viktor főtanácsadója a róla, utcán készült képeket, arra hivatkozva, hogy ő nem közszereplő. Habony Árpád jogi képviselője szerint a képekkel csak „gyalázkodó kommenteket” akartunk generálni. A tanácsadó máskor örömmel szerepelt a médiában, nyilatkozott az egyik színésznőhöz fűződő romantikus kapcsolatáról, számtalan kép jelent már meg róla, egyeseket maga Orbán Viktor helyezett ki a Facebook-oldalára.

M. László Ferenc Itthon

Egyre csak lövik őket, mégis mind többen vannak

Több mint 5400 nagyvadat ütöttek el az utakon a tavalyi vadászati szezonban, és az autók jelentős része totálkáros lett, a földekre "betörő" vadak pedig 2,2 milliárdos kárt okoztak a gazdáknak. Az 1960-as évekhez képest valóságos vadinvázió van Magyarországon és egész Európában. Még a globális felmelegedés is a vadállatoknak kedvez.

Domány András Itthon

Kossuth tér 1-3 - Terrorlicittel írnák újra a múltat

A következő héten már a nyári vakációzásra készülhetnek a képviselők a Házban, ám két fideszes képviselőnek annyira sürgős lett egy nem túl jelentős ügy, hogy további munkára kényszeríthetik kollégáikat. Hétfőn döntenek arról is, melyik diktatúrára kell erősebben emlékezni, a múlt borzalmai közül melyik volt borzalmasabb.

1
4 5 6 7 8
58
„Minősíthetetlen hangnem” az egyik debreceni szavazókörben

„Minősíthetetlen hangnem” az egyik debreceni szavazókörben

Új tarifákat vezetett be a Telenor, itt találja, melyikben mi van

Új tarifákat vezetett be a Telenor, itt találja, melyikben mi van

Kezdődik a Nyugati felújítása, kevesebb pénztár lesz nyitva

Kezdődik a Nyugati felújítása, kevesebb pénztár lesz nyitva

Alföldi Róbert: Másik világ jön

Alföldi Róbert: Másik világ jön

„A pornó kinyitott egy ajtót” - megmagyarázta Budapest elvesztését a kormányoldal

„A pornó kinyitott egy ajtót” - megmagyarázta Budapest elvesztését a kormányoldal

Puzsér: Öt év múlva újra itt leszek

Puzsér: Öt év múlva újra itt leszek

Az ellenzéki Nyirati Klára lett a bajai polgármester

Az ellenzéki Nyirati Klára lett a bajai polgármester

150 szavazatot levonnak mindenkitől Terézvárosban

150 szavazatot levonnak mindenkitől Terézvárosban

Részegekkel és firkálókkal kell küzdeniük a szavazatszámlálóknak

Részegekkel és firkálókkal kell küzdeniük a szavazatszámlálóknak

Agresszíven üvöltöztek a ferencvárosi szavazatszállítók, mikor kérdőre vonták őket

Agresszíven üvöltöztek a ferencvárosi szavazatszállítók, mikor kérdőre vonták őket

Magyarország népe nem Orbán Viktor népe

Magyarország népe nem Orbán Viktor népe

A címlapról ajánljuk