hvg.hu Itthon

Zuschlag a Fidesz mellett szállt be a kampányba

Újra beszállt a választási kampányba Zuschlag János, aki tavalyi szabadulása óta folyamatosan támadja volt szocialista párttársait. Most egy helyi lapban érvelt a kiskunhalasi baloldal ellen azt hangsúlyozva, hogy jót tenne a városnak, ha kormánypárti polgármestere lenne. Az interjú megjelentetése ellen tiltakozva lemondott a hetilap főszerkesztő-helyettese, a baloldal pedig pereket helyezett kilátásba.

MLF Itthon

Durvuló kampány: létrás autóról vágták le az ellenzéki molinót

Újabb szakaszához érkezett a belvárosi kampányháború: hétfőn délután a kerületi közterület-felügyelet avatkozott közbe és elvitte az ellenzéki Juhász Péter egyik molinóját, melyet egy aktivista függesztett ki az ablakába. A közterület-felügyelők szerint minden cégér, molinó engedélyköteles, az aktivista szerint kampányidőszakban mások a szabályok, ráadásul nem először függesztett ki molinót, korábban viszont nem volt gondja belőle.

MLF Itthon

Gyurcsány attól fél, hogy hirtelen túl erős lesz

Attól tart, hogy a túl erős Demokratikus Koalíció (DK) visszahúzná a teljes baloldalt, ezért nem érdekük az MSZP meggyengülése – fejtegette egy háttérbeszélgetésen hétfőn Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke ugyanakkor visszaszólt Tóbiás Józsefnek, és újabb kulisszatitkokat árult el Falus Ferenc jelölésének hátteréről.

M. László Ferenc Itthon

Egy város, ahol a Fidesz le akarja váltani a Fideszt

Legyűrte a KDNP a Fideszt Piliscsabán: a nagyobbik kormánypárt vezetősége még azt sem bánta, hogy a várost 2010 óta irányító polgármestere kilépett a Fideszből és elindult függetlenként. A háttérben Schmitt Pál emberei állhatnak.

hvg.hu Itthon

A Fidesz hátradőlve figyeli a baloldal vidéki marakodását

Nemcsak Budapesten veszekednek a baloldali pártok: több olyan megyeszékhelyen sem tudtak közös nevezőre jutni, ahol a Fidesz szénája rosszul áll. Van, ahol a kiugrott MSZP akadályozhatja meg a polgármesterváltást, viszont Szekszárdon kicsin múlt, hogy a Fidesz kihívója mögött olyan egység jöjjön létre, mely az MSZP-től a Jobbikig húzódik.

MTI Itthon

Kaposváron is kizzadta a baloldal a közös jelöltet

Kaposváron Kováts Imre volt önkormányzati képviselő lesz a Demokratikus Koalíció (DK), az Együtt-PM és az MSZP polgármesterjelöltje - jelentették be a jelöltet támogató pártok pénteken a somogyi megyeszékhelyen, sajtótájékoztatón.

hvg.hu Itthon

Véget vetne Tarlós "csiricsáré" építkezéseinek Falus

Immár a negyedik alkalommal jelentett be a budapesti ellenzéki együttműködésről valamit az MSZP, a DK és az Együtt-PM. Eddig három alkalommal a magát a megállapodás megszületését, egy alkalommal pedig a tárgyalások megszakadását és a különindulást jelentették be két hét alatt. Bár még mindig vannak olyan kerületek, ahol nincs meg az alku, most már azt ígérik, garantált a koordinált indulás, közös jelöltjük, Falus Ferenc pedig biztosan legyőzi Tarlós Istvánt.

Kósa András - M. László Ferenc Itthon

Politikai dagonyatúra: Ki kamuzott a nagy baloldali cirkuszban?

Nem szegtek meg semmilyen megállapodást, hiszen az MSZP saját belső szabályai miatt felülről nem kötheti meg a helyiek kezét, ezért a szocialisták nem értik, hogy az Együtt miért várt tőlük ilyet, és kedden miért robbantotta fel a teljes budapesti alkut. Ám ha a szakítás miatt a választási megállapodás érvényét veszíti, az MSZP főpolgármester-jelölt nélkül maradhat, vagy egyes értelmezések szerint Horváth Csaba jelöltségéhez kell formálisan visszatérni.

Kósa András - M. László Ferenc Itthon

Hat kerületben izzad tovább a befeszült ellenzék

Hiába izzadta ki magából az egykori Összefogás három pártja a budapesti választási együttműködést, a kerületekben hetek óta áll a bál, a helyi szervezetek elégedetlenek, fúrják az alkut. Bár a főpolgármester-jelölt és polgármesterjelöltek megvannak, az egyéni körzetek felosztásáról még mindig nincs megállapodás. Hat kerületben tovább izzasztják egymást a felek. Ezek a viták akadályozzák Falus Ferenc tervezett indítását.

MLF Itthon

A rezsicsökkentés miatt törhetett ki a Fidesz–RTL Klub-háború

Közel egy éven keresztül figyeltette, vizsgálta a kormány az RTL hírműsorait, majd megállapította, hogy a tévé elfogult a kabinettel szemben, túl sok „negatív” hírt közöl, pedig a TV2 kiegyensúlyozottabb. A hvg.hu birtokába került vizsgálat információink szerint szerepet játszott abban, hogy a kormánypárt viszonya megromlott az tévétársasággal, mely végül a reklámadó fő célpontja lett. Az elemzés szerint az RTL még szegény gyerekeket is bevetett, hogy rossz színben tüntesse fel a rezsicsökkentést.

hvg.hu Itthon

Nyerhet-e Budapesten a baloldal?

Nyerhet-e az új összefogással az MSZP, a DK és az Együtt Budapesten, le tudják-e győzni Tarlós Istvánt? Egy elemzőintézet kiszámolta a három párt esélyeit. A Political Capital szerint nehéz meccs vár a baloldalra.

hvg.hu Itthon

Megbüntetné az MSZP a kerületeket lázító Horváth Csabát

Elszigetelődni látszik a főpolgármester-jelölti ambíciót feladni képtelen Horváth Csaba az MSZP-ben. Miközben ő az ellenzéki megállapodással elégedetlen kerületi szocialistákat lázítja, a budapesti pártvezetésben felmerült, hogy még a kompenzációs listára sem tennék fel.

MLF Itthon

Lázadó MSZP-sek fúrhatják meg Tarlós baloldali kihívóját

Bár többhetes alkudozás eredményeként találta meg a baloldali ellenzék Tarlós István kihívóját, az MSZP-ben vannak, akik megtorpedóznák a megállapodást. A főpolgármester-jelöltségről lecsúszott Horváth Csaba kész a lázongók élére állni. A budapesti szocialisták pénteken mondják ki a végső szót, de a cikkünk megjelenésekor éppen összeülő fővárosi párttanácson is többen Falus Ferenc és a megállapodás ellen fognak érvelni.

hvg.hu Itthon

Gyurcsánynak még lesz egy nagy dobása olvasóink szerint

Továbbra is ő lesz a legelutasítottabb politikus, de döntő szava lesz abban, hogy ki induljon Orbán Viktorral szemben 2018-ban – így vélekednek Gyurcsány Ferencről olvasóink. Miután baloldali vetélytársai feladták a versenyt, ő maradt az egyetlen, aki a régiek közül hosszabb távra tervezhet. Lehetőségeiről elemzőket kérdeztünk és szondáztuk az olvasóinkat is.

M. László Ferenc Itthon

Legyőzheti-e még valaha Gyurcsány Orbánt?

Miután két baloldali vetélytársa kiesett a versenyből, Gyurcsány Ferenc marad az egyetlen az egykori Összefogásból, aki hosszabb távon tervezhet. Ám hiába szerepelt jól a két évvel ezelőtt alapított pártja a május 25-i voksoláson, a volt miniszterelnök a legnépszerűtlenebb politikus, taszítja a bizonytalanokat. Megnéztük, mit mutatnak a számok, volt-e olyan politikus a múltban, aki hasonló helyzetből talpra tudott állni. A szakemberek után az olvasóink is szavazhatnak arról, lesz-e még valaha Gyurcsány a népszerűségi lista élén, lehet-e még Orbán kihívója.

1 2 3 4 5 6 7
37
Lenyűgöző videót készített a NASA, 3D-ben nézhetjük a marsi helikopter repülését

Lenyűgöző videót készített a NASA, 3D-ben nézhetjük a marsi helikopter repülését

Bejött a Xiaomi húzása, visszavonulót fújt az amerikai kormány

Bejött a Xiaomi húzása, visszavonulót fújt az amerikai kormány

Most először sikerült észlelni a Nap papíron 1947-ben felfedezett titokzatos hullámait

Most először sikerült észlelni a Nap papíron 1947-ben felfedezett titokzatos hullámait

Megérkezett az új 7 üléses VW Tiguan, az Allspace

Megérkezett az új 7 üléses VW Tiguan, az Allspace

Rosszul sikerült zabkását hív vissza a Spar

Rosszul sikerült zabkását hív vissza a Spar

Etikátlan, de nem törvénytelen, hogy Matolcsy fiának érdekeltsége szállítja a bútort az MNB Postapalotájához

Etikátlan, de nem törvénytelen, hogy Matolcsy fiának érdekeltsége szállítja a bútort az MNB Postapalotájához

Schobert Norbert: Elhelyezek egy problémát a médiában, sok ellenségem lesz, de sok követőm is

Schobert Norbert: Elhelyezek egy problémát a médiában, sok ellenségem lesz, de sok követőm is

Gyurcsány a pfizeres oltási akcióról: két hete mondtam

Gyurcsány a pfizeres oltási akcióról: két hete mondtam

A címlapról ajánljuk