MLF Itthon

Gyurcsányék sem kérnek a Bajnai-párt lázadójából

Augusztus végére tolta a Szolidaritás a Kónya-ügy megoldását. Az egyesület ugyanis nyár végén dönt majd a szervezet jövőjéről, igaz, szerdai közleményükben elítélték vezetőjük, Kónya Péter Együttet bíráló szavait. A Bajnai Gordon által indított Együttet Kónya taktikázása miatt belső ellentétek feszítik, ami a párt politikusai szerint Gyurcsány Ferenc malmára hajthatja a vizet. A DK viszont elzárkózott Kónya átvételétől.

MTI / hvg.hu Itthon

Az Együtt "ha kell", börtönbe küldi Polt Pétert

Az Együtt - A Korszakváltók Pártja kormányzóképes, polgárosodáspárti, a leszakadtak, a rossz helyzetben lévők iránt nagy empátiával viseltető pártként kíván működni - értékelte a párt szombati taggyűlését vasárnapi sajtótájékoztatójukon Szigetvári Viktor. A frissen megválasztott ügyvezető társelnök arról beszélt, mindent megtesznek azért, hogy 2018-ban leváltsák Orbán Viktor miniszterelnököt és jobb országot teremtsenek, és azt sem zárta ki, hogy ha kell, "börtönbe küldik" Polt Péter legfőbb ügyészt.

Kósa András - M. László Ferenc Itthon

"Ami Magyarországon most történik, az nem tarthat örökké"

Hiába örült a választások éjszakáján az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció is, valójában saját stratégiájuk bukott meg a május 25-i eredménnyel, hiszen egy darab új szavazót nem hoztak a baloldalnak – mondta a hvg.hu-nak adott interjújában Botka László. A pártot átmeneti jelleggel irányító politikus arról is beszélt, milyen felelőssége van az MSZP-nek, mi történik, ha egy „baloldali párt konformista", és mit gondol azokról, akik a háta mögött „Vaci Lacinak” gúnyolják.

hvg.hu Itthon

A baloldali válság okai: így fogyott ki az országból az MSZP

Miért nem volt képes még csak megszorongatni sem a baloldal áprilisban a Fideszt? Hogyan zsugorodott össze kispárttá egyes településeken az MSZP? Miért nem jutottak el a baloldal üzenetei a falvakba, a legszegényebbekhez? Miért tudott sikeres lenni a falvakban a Jobbik? Ki lesz a baloldal vezető ereje, és van-e még értelme május 25-e után a baloldali összefogásnak? Egy baloldalhoz köthető intézet kielemezte a választási eredményeket.

MLF Itthon

Ravasz trükkel ejtette túszul Mesterházy az MSZP-t

Nehéz helyzetbe hozta az MSZP-t az elnökség vasárnapi akciója. Mesterházy Attila előtt volt egy másik, könnyebben járható út is, de a pártelnök nem ezt választotta. Megnéztük, mivel jár a párt szabályai szerint, ha a vezetőség felajánlja a lemondását. Még ha bukik is Mesterházy, fennáll a kockázata annak, hogy a párt „kétfejű” lesz.

hvg.hu Itthon

"Szombaton a választmány biztosan elzavarja Attilát"

A vasárnapi csúfos vereség után a szocialista párt „lélektanilag” készen áll leváltani Mesterházy Attilát és csapatát, ám a váltáshoz szükséges ellenjelölt még mindig nincs meg, a jelenlegi pártelnök szorosan a kezében tartja a gyeplőt – állítják a hvg.hu forrásai. Ráadásul a még mindig jelentős tagsággal rendelkező budapesti szervezet Molnár Zsolt lemondásával szétesett. Hiába is váltják Mesterházyt, frakcióvezetőként ő marad az MSZP egyik legbefolyásosabb politikusa.

Kovács Áron - M. László Ferenc Itthon

Kémvád: Putyin imperialista vágyaiért harcol a feljelentett jobbikos

Ezer szállal Moszkvához kötődik Kovács Béla, aki ellen az Alkotmányvédelmi Hivatal tett feljelentést még a választások előtt. A jobbikos európai parlamenti képviselő öt éve azon dolgozik, hogy összefogja az EU szélsőséges pártjait, melyeket a radikalizmusukon kívül legfeljebb unióellenességük és az oroszbarát politikájuk köt össze. A Moszkvában rendszeresen megforduló Kovács sokáig a szervezet kincstárnoka volt, majd 2013-ban az elnök lett. Kovács csütörtökön visszautasította a vádakat, szerinte még csak megkeresést sem kapott a titkosszolgálatoktól.

MLF Itthon

Miért éppen a KGB ne számolt volna le Molnár Zsolttal?

Összesen 8 elméletet hallottunk arról, mi zajlik a politika színfalai mögött, kinek áll érdekében a szocialista Molnár Zsolt gyengítése. Közel tucatnyi országos politikussal beszéltünk, az MSZP-től a baloldali szövetségesein keresztül a Fideszig, és ha csak a negyede igaz annak, amit mondtak, akkor a Molnár-ügy mögött hatalmas erők mozognak, mindenki harcol mindenkivel. Vagy csak paranoiásak lettek a politikusaink.

hvg.hu Itthon

Index: Molnár Zsolt a Fideszt védte az MSZP-ben

Nemcsak az állítólagos szkinhedmúlt jelent foltot a szocialista Molnár Zsolt pályáján, hanem kampányfőnökként is túl sok engedményt tett a Fidesznek, nem támogatta például, hogy Rogán Antalt vagyonnyilatkozata miatt támadta a baloldali szövetség április 6-a előtt – írja az Index.

Kósa András - M. László Ferenc Itthon

Csurkától a Fideszen át az MSZP-ig – Molnár Zsolt pályája

Nem volt szkinhed, de jobboldali, esetenként szélsőséges nézeteket vallott – így emlékeznek osztálytársai a kamasz Molnár Zsoltra. Az MSZP-s politikus 2002-ben még a Fidesznek dolgozott, ám a szocialisták választási győzelme után a baloldalon futott be politikai karriert. Az eddigi nyilatkozatait összevetve, 2002-ben volt egy olyan időszak, amikor egyszerre dolgozott a Fidesznek és az MSZP-nek. A szocialista kampányfőnök politikai pályaíve. Molnár Zsolt azt mondta, keresztényszociális elveket vallott, szélsőséges eszméket sosem támogatott.

Kósa András - M. László Ferenc Itthon

Viták a Fideszben: mi vár Orbánra 2018-ig?

Kibír-e a Fidesz tábora újabb négy év háborús politikát, sikeres lehet-e az a kormány, amely káderhiánnyal küszködik, meg lehet-e állítani a fiatalok elvándorlását a Jobbikhoz? Ilyen kérdések foglalkoztatják a kormánypárt vezetőségét, amely mára tudomásul vette, Orbán Viktort nem lehet leállítani, a miniszterelnök történelmi küldetésének tartja az ország radikális átalakítását. Ha nincs konszolidáció, legalább stabilizáció legyen – mondják a párt prominensei. De mit hozhat a stabilizáció?

M. László Ferenc Itthon

Orbán hallani sem akar kiegyezésről, földig rombolná a baloldalt

Egyetlen olyan kérdés sincs, melyben ki akarna egyezni politikai vetélytársaival a miniszterelnök, így a Fideszben mindenki biztosra veszi a „háborús politika” felpörgetését. Bár a Fideszben többen is konszolidációt szeretnének, úgy tudjuk, Orbán Viktor történelmi esélyként tekint az újabb kétharmados győzelemre, ezért egyetlen politikai vagy gazdasági célkitűzését sem adná fel. A Fideszben arra számítanak, hogy a Jobbik feltörése miatt az MSZP szétesik, majd a „centrális erőtér” jegyében a nemzeti radikális pártnak is nekimennek.

M. László Ferenc Itthon

A kétharmad erejének kitett Ab dönthet a Fidesz kétharmadáról

A Kúria után az Alkotmánybíróság (Ab) döntheti majd el, hogy megvan-e a Fidesznek a kétharmada. Az Együtt-PM ugyanis az Ab-hoz fordul, a testületnek pedig 3 napja lesz arra, hogy egy rendkívül bonyolult, Európában példa nélküli kérdésben döntsön. Ugyanis a még Áder János által kidolgozott rendszerben a győzteseknek is járnak plusz szavazatok, ami az ellenzéki párt szerint alkotmányba ütközik, így a választás végeredménye illegitim.

MTI Itthon

Együtt-PM: "Keleties pöffeszkedés folyik Felcsúton"

A Demokratikus Koalíció ifjúsági szervezete, az Ifjú Demokraták és az Együtt-PM is tiltakozott a felcsúti stadionberuházás ellen hétfőn a helyszínen, mert szerintük más célokra is fordíthatták volna azt a közpénzt, amelyből a Pancho Aréna épült.

MTI Itthon

Erre az öt pártra már biztosan szavazhat

Alig két napjuk maradt a pártoknak arra, hogy összegyűjtsék a májusi európai parlamenti (EP) választáson az induláshoz szükséges legalább 20 ezer érvényes ajánlást; tucatnyi szervezet folytat még aláírásgyűjtést országszerte azért, hogy felkerülhessen a szavazólapra.

hvg.hu Itthon

A Fidesz és a Jobbik: hiába bíztak Orbán varázserejében

Nemcsak az MSZP-nek okoz fejfájást az elitellenességre játszó Jobbik, hanem a Fideszben is tartanak attól, hogy a radikális párt tovább növeli táborát. Bár voltak tervek, hogy a kampányban „keményen ütni fogják” őket, ez végül elmaradt, mert bíztak abban, hogy a Jobbik és a Fidesz között ingadozókat a miniszterelnök képes meggyőzni. A nagyobbik kormánypártban viszont most már attól tartanak, hogy a baloldal esetleges összeomlása egy-két cikluson belül komoly vetélytárssá hizlalja a Jobbikot.

MLF Itthon

Orbán és Tőkés barátságának a KDNP-sek itták meg a levét

Tőkés László felkerülése a Fidesz EP-listájára kisebb zavart okozott a két kormánypárt viszonyában. A listaalakításnál ugyanis a KDNP-sek hátrébb szorultak, rosszabb szereplés esetén még az sem zárható ki, hogy nem lesz képviseletük az Európai Parlamentben.

hvg.hu Itthon

Bocskaiba bújt LMP-s és a hordalények üldözője

Tudja, ki az a Bangóné Borbély Ildikó, és hogy miben hisz Hiszékeny Dezső? Vagy ki az a képviselő, aki a színészetről a politikára váltott? Esetleg ki az a jobbikos politikus, aki embertársai egy részét „hordalénynek” tartja? Utánanéztünk, kik az újsütetű politikusok a Házban.

1 2 3 4 5 6 7
37
Vége a karanténoktatásnak, de nem tehet úgy az iskola, mintha semmi nem történt volna

Vége a karanténoktatásnak, de nem tehet úgy az iskola, mintha semmi nem történt volna

Élő tévéinterjút adott az ír elnök, de a kutyája ennek a legkevésbé sem örült

Élő tévéinterjút adott az ír elnök, de a kutyája ennek a legkevésbé sem örült

Új feladatot kapott a kormánybiztos, akinek a feladatköre másfél éve megszűnt

Új feladatot kapott a kormánybiztos, akinek a feladatköre másfél éve megszűnt

Mint egy mini Ferrari: időutazásra hív ez az eladó apró Fiat sportkocsi

Mint egy mini Ferrari: időutazásra hív ez az eladó apró Fiat sportkocsi

Fülke: A választásokra utaló jelek is megjelentek a költségvetésben

Fülke: A választásokra utaló jelek is megjelentek a költségvetésben

Orosz elefánt Orbán porcelánboltjában: mégse jön össze könnyen a Fidesz új pártszövetsége?

Orosz elefánt Orbán porcelánboltjában: mégse jön össze könnyen a Fidesz új pártszövetsége?

Az Aranybika szálló lesz a Fidesz elitképzőjének debreceni központja

Az Aranybika szálló lesz a Fidesz elitképzőjének debreceni központja

Gyermekpornográf tartalmakat terjesztő bűnszervezetre csapott le a rendőrség

Gyermekpornográf tartalmakat terjesztő bűnszervezetre csapott le a rendőrség

A címlapról ajánljuk