hvg.hu Itthon

Fodor Gábor befutotta "a világ leggyorsabb karrierjét"

Bár nincs mérhető támogatása, s legfeljebb a Facebookon aktív, mégis előkelő helyet kapott a közös ellenzéki listán az SZDSZ-elnökként egykor megbukott Fodor Gábor. Ráadásul a hvg.hu értesülései szerint Fodorral egy nappal korábban közölték, hogy befutó helyet kap, pedig tavaly 30 perc alatt tették ki a szűrét az MSZP-sek. Egykor befolyásos és tehetős támogatók álltak mögötte, kérdés, most megéri-e nekik felkarolni a liberális politikus törpepártját.

hvg.hu Itthon

A DK még lecsúszik, de Gyurcsányt kiköpnék

Lemondott miniszterelnök-jelölti ambícióiról Bajnai Gordon, aki hétfőn bejelentette: nyitott a közös listára a szocialistákkal, és kész bevonni az ellenzéki együttműködésbe „a valós társadalmi támogatottsággal rendelkező szervezeteket” – ami forrásaink szerint a DK-t jelenti. Ám az utolsó percben újrakezdett egyezkedés neuralgikus pontja, hogy mi lesz magával Gyurcsány Ferenccel, aki arra készül, hogy ellenzéki frakcióvezetőként győzze le Orbánt. Ám sem az MSZP-ben, sem az Együttben nem rajongnak azért, hogy felvegyék őt a közös listára.

hvg.hu Itthon

Orbán újabb kétharmadára is felkészül az ellenzék

Bár hivatalosan mindhárom baloldali párt a 2014-es győzelemre gyúr, a hvg.hu-nak több MSZP-s és DK-s forrás is megerősítette, hogy a pártoknál a vereséget is bekalkulálják, és a harc már a 2018-as posztokért, a Fidesz kétharmadának megakadályozásáért folyik. Ez egyben azt is jelenti, hogy a felek egymással vetélkednek „az ellenzék vezére” pozícióért.

MTI Itthon

Gyurcsány pontokba szedte

Tizenhat pontból álló programot hirdetett meg Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke vasárnap Budapesten.

MLF Itthon

Fontos dolgokon rágódhatnak ma a szocialistáknál

Bevegyék-e az ellenzéki összefogásba Gyurcsány pártját? Ha igen, akkor kihagyható-e Gyurcsány? Készítsenek-e mégis közös listát Bajnaiékkal, és ha igen, ki legyen a miniszterelnök-jelölt? Kik kerüljenek be abba a testületbe, amely a választásokig irányítja az MSZP-t? Akár ezek a kérdések is előkerülhetnek a szocialisták szombati értekezletén, ahol Bajnai Gordon is tiszteletét teszi.

MTI Itthon

Fidesz: az MSZP nem a magyarokat védi

A szocialisták elindították a rezsicsökkentés elleni támadásukat Brüsszelben - így reagált Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője arra, hogy a Népszabadság értesülése szerint az MSZP véglegesítette és elküldte Brüsszelbe az E.ON ügyében készített beadványát.

MTI Itthon

Bárányokkal és kecskékkel ostromolta Rogánt az Együtt-PM

Az Együtt-PM szövetség tiltakozik az ellen, hogy a Rogán Antal polgármester által irányított budapesti Belváros a tanyasi családoknak szánt forrásokból részesüljön - jelentette be az ellenzéki szövetség két politikusa az V. kerületi önkormányzat előtt tartott szombati demonstrációjukon. A PM-s politikusokat ellentüntetők fogadták libákkal.

MTI/hvg.hu Itthon

Fidesz: Bajnai a bécsi bankároknak udvarol

A Fidesz szóvivője szerint az Együtt-PM szövetséget vezető Bajnai Gordon "osztrák bankárok kegyeit keresi", miközben a magyaroknak a "fájni fog-programot" kínálja. Hoppál szerint Bajnai azért is keresi az osztrákok kegyeit, mert a volt miniszterelnök ott adózik. Az Együtt-PM szerint Hoppál "hazudik", mert Bajnainak nincs is adóköteles jövedelme Ausztriában.

MTI Itthon

Újabb frontot nyitna a rezsiharcban a Jobbik

A Jobbik felszólítja az önkormányzatokat, hogy legalább tíz százalékkal csökkentsék az általuk meghatározott helyi adók mértékét, és ezzel szálljanak be a rezsiharcba.

MTI Itthon

Gyurcsány büntetőpert indított a Fidesz képviselője elllen

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke büntetőpert indít a Fidesz szóvivője ellen, mert szerinte Hoppál Péter hazudott és rágalmazott, amikor pénteken azt állította, hogy 2006 őszén a volt miniszterelnök visszaélt a hatalmával, a törvényeket megkerülve utasította a rendőrséget a békés tüntetők megveretésére.

hvg.hu Itthon

Lendvaiék Bajnait hozzák helyzetbe?

Nem kapott bírálatot Mesterházy Attila MSZP-elnök a párt egyéni képviselő-jelöltjeitől a szerda délelőttre összehívott értekezleten, a jövő szombati választmányi ülés viszont nem ígérkezik ilyen békésnek. Lendvai Ildikó hvg.hu-nak adott, nagy felfordulást okozó nyilatkozata után többen úgy gondolják, hogy "az öregek" Bajnai Gordon helyzetbe hozásán fáradoznak.

Kósa András - M. László Ferenc Itthon

Lendvai: "Gyurcsány Ferenc itt van, bejött a szobába"

Nem jött a katarzis, nincs miért tapsoljanak az emberek, ezért nem működik a nehezen összehozott baloldali együttműködés, így még idén "újra kéne rendezni a darabot" – értékelte a politikába a napokban visszatért Lendvai Ildikó, a szocialisták volt pártelnöke az MSZP–Együtt viszonyt. Állítja, egy közös miniszterelnök-jelölt, egy harmadik személy sokat segítene a szocialistáknak és Bajnai mozgalmának, de nincs ilyen, bevethető ember a színen. Az MSZP egykori elnöke szerint a túlmozgásos Gyurcsány komoly kockázatot jelent a baloldalra, de kihagyni az ellenzéki együttműködésből még nagyobb veszélyt jelent. A bajai videó szerinte csak útakadály.

MLF Itthon

Azon marja egymást a baloldal, amiről Orbán rég lefarolt

Míg kilenc évvel ezelőtt feltételül szabta volna Románia uniós csatlakozásához az erdélyi magyarok autonómiájának megadását, az utóbbi három évben Orbán Viktor csak ritkán és óvatosan beszél a kérdésről. A magukat baloldalinak nevező pártok mindegyike kész a programjuk szerint támogatni az autonómia-törekvéseket, de rögtön összekaptak, amint ez kampánytémává emelkedett. Az Együtt 2014-et a pártot korábban támogató értelmiségiek bírálták, amiért részt vett a székelyek menetén.

MLF Itthon

Zsidózás a parlamentben: „hullarablásról”, „holokausztiparról” beszélt Novák

„Holokausztiparról”, „hullarablásról”, „bűnbakképzésről”, „elfolyatott” milliárdokról beszélt hétfőn egy jobbikos képviselő, amikor a parlament egyik bizottságában a holokauszt 70. évfordulójára épülő emlékközpontot bírálta. A bizottság fideszes elnöke, L. Simon László „kisstílű és pitiáner antiszemitának” nevezte Novák Elődöt, majd a Fidesz kedden közleményben ítélte el a jobbikos képviselő bizottsági felszólalását. Novák korábban már több pénzbüntetést is begyűjtött zsidózó kijelentései miatt.

M. László Ferenc Itthon

Bajnai jobbkeze: ha nem győzzük le Habonyt, Orbánnak kétharmada lehet

Csak a véleményvezérek fanyalognak szerinte azon, hogy Bajnai Gordon jelen volt az Orbán-szobor ledöntésekor. Biztos benne, hogy az Együtt-PM 15 százalék feletti eredményt ér el a 2014-es választásokon, és főnökének nagyobb tartalékai vannak a bizonytalanok táborában, mint Mesterházy Attilának. Ha viszont alacsony lesz a szavazói részvétel, akkor Orbán Viktor megint kétharmadot szerezhet, figyelmeztet. Nem akar üzengetni Gyurcsánynak, de szerinte a volt kormányfőn, korábbi főnökén múlik, beveszik-e a DK-t az ellenzéki összefogásba. Szigetvári Viktort kérdeztük az Együtt 2014 lehetőségeiről és a buktatókról.

Kósa András - M. László Ferenc Itthon

Orbán kottájából kell majd játszani – interjú Gyurcsány Ferenccel

„Két gyurcsányozás és három miatyánk esténként, és már jól is érzik magukat, nem kell bevenniük Xanaxot” – mondta a Fideszről és támogatóiról Gyurcsány Ferenc a hvg.hu-nak adott interjúban, azt azonban már visszautasította, hogy ő lenne a baloldal Kövér Lászlója. A Demokratikus Koalíció vezetője szerint azzal, hogy „már-már megalázóan utasította el” őt Mesterházy Attila, sok szavazót megsértett a baloldalon, és ezzel stratégiai hibát követett el. Bajnai Gordonról úgy vélekedett, nem rendelkezik egy hatékonyan mozgósítani tudó politikus minden képességével.

Kósa András - M. László Ferenc Itthon

"Túl kevés volt a liberalizmus" - a hoppon maradt Fodor Gábor az ellenzékről

Pár perc alatt kosarazta ki Fodor Gábor néhány hónapja alapított új liberális pártját az MSZP. Pedig korábban azt ígérték, hogy egyéni képviselői és listás helyeket is kaphatnak. Fodor most azon tépelődik, hogy összefogjon-e azzal a Gyurcsány Ferenccel, akit 2008-ban még ő szólított fel lemondásra. A hvg.hu-nak azt mondta, sem a BKV-s ügyekbe keveredett Mesterházy Ernő, sem a Simicska Lajossal közösen üzletelő vállalkozó barátja nem támogatja, de ha ajánlkoznának, nem utasítana vissza senkit. Interjú.

1 2 3 4 5 6 7
37
Szikrázó napsütéssel indul a hét

Szikrázó napsütéssel indul a hét

Levideózták, ahogyan ráhúzta a kamionos a kormányt a másik teherautóra az M1-esen

Levideózták, ahogyan ráhúzta a kamionos a kormányt a másik teherautóra az M1-esen

Nem akarja az olimpiát a japánok közel kétharmada

Nem akarja az olimpiát a japánok közel kétharmada

Utolsó erőbedobással próbálják az uniós diplomaták meggyőzni Magyarországot a Kínát elítélő határozat elfogadádásáról

Utolsó erőbedobással próbálják az uniós diplomaták meggyőzni Magyarországot a Kínát elítélő határozat elfogadádásáról

(Fél)vezetőváltás: letaszítaná a trónról a Samsung az Intelt

(Fél)vezetőváltás: letaszítaná a trónról a Samsung az Intelt

Az Egyesült Királyságban törvénybe foglalják, hogy a gerinces állatoknak érzelmeik vannak

Az Egyesült Királyságban törvénybe foglalják, hogy a gerinces állatoknak érzelmeik vannak

Szél Bernadett ombudsmanhoz fordul, amiért a kormány a műtétre váró oltatlanokkal kifizettetné a PCR-tesztet

Szél Bernadett ombudsmanhoz fordul, amiért a kormány a műtétre váró oltatlanokkal kifizettetné a PCR-tesztet

Utálták a híres Jóbarátok-jelenetet a szereplők

Utálták a híres Jóbarátok-jelenetet a szereplők

A címlapról ajánljuk