MLF Itthon

Most dönti el a Fidesz, kinek oszt pénzt jövőre

Nagy várakozás előzi meg Orbán Viktor szerda esti helyzetelemzését a kormánypárti frakciókban. A képviselők abban reménykednek, hogy a miniszterelnök-pártelnök kiértékeli az ellenzéki mozgásokat, és utat mutat a választásokra készülődő Fidesznek és KDNP-nek. Szintén nagy reményeket fűznek Varga Mihály jövő évi költségvetésre vonatkozó bejelentéséhez is, mert ez alapján lehet majd kiszámolni, milyen intézkedésekre lesz pénz a választások előtt.

hvg.hu Itthon

Bajnai háta mögött robbantott az Együtt-stáb

Az MSZP és az Együtt közötti tárgyalások utolsó fejezetét megnyitó szivárogtatás-ügy hozzájárulhatott az egyeztetések gyors befejezéséhez. A hvg.hu az érintettektől úgy tudja: Bajnai Gordon stábja a volt miniszterelnök megkerülésével döntött a közös kormányfő-jelöltre vonatkozó utolsó javaslatuk kiszivárogtatásáról, hogy ezzel bírja ambícióik feladására a Mesterházyt és Bajnait.

Kovács Áron - M. László Ferenc Itthon

Rogán a millás Juhásszal mérkőzhet meg - itt van Bajnaiék listája

Hét fővárosi választókerületben mutathatja meg az Együtt-PM pártszövetség, mit érnek a képviselő-jelöltjei. Vidéken több necces kerületben mérkőzhetnek a Fidesszel és a Jobbikkal. Összeszedtük, kiket indít Bajnai Gordon szervezete az ország 31 választókerületében.

hvg.hu Itthon

Se Bajnai, se Mesterházy nem lesz miniszterelnök-jelölt

Közös egyéni jelöltek, külön lista – ebben állapodott meg az MSZP és az Együtt 2014-PM csütörtökön. Közös miniszterelnök-jelölt sem lesz, ellenzéki győzelem esetén az alakíthat kormányt, akinek listájára többen szavaznak – ezt pedig a másik fél feltétel nélkül elfogadja.

hvg.hu Itthon

Betiltaná a Jobbikot egy MSZP-s képviselő

Hiába oszlatták fel a Magyar Gárdát, az újra és újra felbukkan, ezért egy szocialista képviselő a Jobbik feloszlatását várja a kormánytól. A Belügyminisztérium államtitkára szerint a Gárda egy marginális szervezet, ami már a Jobbiknak sem vállalható.

hvg.hu Itthon

Kockázatos, drága, de még be is jöhet a baloldal legújabb csodafegyvere

Olyasmire készül a tárgyalóasztalnál összeveszett MSZP és Együtt 2014, amire kevés országban vállalkoznak a világon. Előválasztáson mérik össze az erejüket, hogy kiderüljön, Bajnai Gordon vagy Mesterházy Attila közül ki az esélyesebb Orbán Viktor ellen. Ám egy előválasztás sokba kerül, nem egyszerű megszervezni, az ördög pedig olyan részletekben rejlik, amelyek sok bosszúságot okoztak még az e téren igen nagy tapasztalattal rendelkező amerikaiaknak is.

M. László Ferenc Itthon

"Miniszterelnökként ehhez sincs jogom?” – Horn rafináltan alkudozott

Horn Gyulának az SZDSZ volt az igazi ellenzék, mellyel szüntelen küzdött miniszterelnöksége alatt – írta nekrológjában Tamás Gáspár Miklós. Az azóta letűnt párt 1992 és 1997 közötti elnökét kérdeztük Horn tárgyalási stílusáról, taktikai húzásairól. Pető Iván szerint az ösztöneire hallgató, a közhangulatra mindig figyelő volt kormányfő egyszer követett el súlyos hibát, melynek máig ható következményei vannak a baloldalon.

M. László Ferenc Itthon

Sólyommal és Tölgyessyvel építene új ellenzéki pólust az LMP

Még mindig a tavaszi válásból adódó poszttraumás tünetekkel küzd az ellenzéki térben helyét kereső LMP. A legkisebb ellenzéki párt a szakadárok távozása után elővette azok ötletét az „új pólus” megteremtésére, így olyan neveket igazolnának le, mint Sólyom László, Ángyán József vagy Tölgyessy Péter. Miként azt is firtatják, hogy a plebejus Orbánnal szemben miként lehet plebejus politikát folytatni.

Domány András Itthon

Jár-e Gyurcsánynak is frakció az LMP után?

Ha keresztülmegy a parlamenten az alkotmányügyi bizottság javaslata, újra lesz LMP-frakció, Schiffer András pedig ismét az élére állhat. Ezt a döntést az Alkotmánybíróság kényszerítette ki az Országgyűlésből, ám az eddig szigorú bizottság most még az alkotmánybíráknál is engedékenyebb lett: javaslata alapján akár Gyurcsány pártja is megkaphatja a rég áhított frakciót. Igaz, a Fidesz szerint ez nem így van.

M. László Ferenc Itthon

Nem lesz 25 emeletes Orbán-plakát

A politikai megosztottsággal magyarázható, miért nem tenné teljesen átláthatóvá a pártok kampányköltéseit a Fidesz. Az egyéni jelöltekre viszont szigorú szabályokat vezetnének be, a költési limitet pedig megemelik, mert az 1997-es szabályok már nem életszerűek. Ugyanakkor sem a pártok mellett kiálló civilekre, sem a plakátcégekre nem terjesztenék ki a szabályokat, mert a beterjesztő szerint ez túlszabályozottságot hozna, és alkotmányos aggályokat is felvett. A kampányfinanszírozási törvényről Gulyás Gergelyt, a Fidesz szakpolitikusát kérdeztük.

MTI Itthon

Kósa: Gyurcsány és Bajnai csapdába taszította az országot

A túlzottdeficit-eljárás megszüntetése a kormány, az önkormányzatok és a magyar emberek közös erőfeszítésének az eredménye, a konszolidációból a megyei jogú városok jelentős részt vállaltak - jelentette ki Kósa Lajos szombaton.

MTI Itthon

Navracsics: a pedagógusok állíthatják talpra a nemzetet

Történelmünk során akárhányszor a magyar nemzetnek újra talpra kellett állnia, a pedagógusokra kellett számítania - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a veszprémi pedagógusnapon. Az ellenzék szerint nincs ok ünneplésre, az MSZP az oktatás lerombolásáról szólt, az Párbeszéd Magyarországért az életpályamodell bevezetését követelte.

MLF Itthon

A saját "fegyverét" fordította a Fidesz az MSZP ellen a komlói csatában

Méretes zakót kapott az MSZP vasárnap a párt egykori baranyai fellegvárában. A szocialisták jelentős energiákat fektettek a kampányba, melyet maga a pártelnök jobbkeze irányított, ráadásul a siker érdekében egy nyugdíjas vájárt indítottak az egykori bányászvárosban. Mégis elvéreztek a Fidesz "csodafegyverével" szemben: a kormányzó párt egy olyan roma családot állított maga mellé, amely korábban az MSZP-nek segített.

hvg.hu Itthon

Megizzasztották a felkészületlen Bajnait a szocialisták

Még az egyébként sem erős belső ellenzékét is meggyőzte Mesterházy Attila, hogy pozíciója kikezdhetetlen, triumfált Bajnai Gordon felett – értékelik MSZP-s választmányi tagok a szombaton történteket. Az E14 vezérkarában ugyanakkor azt mondják: a volt miniszterelnöknek esze ágában sem volt birkózni, mert nem „erőt mutatni” ment el az MSZP-hez, hanem arról akarta meggyőzni a szocialistákat, hogy az E14-nek időre van szüksége, hogy megerősödjön és sikerüljön ma még bizonytalan szavazókat az ellenzéki összefogás mellé állítania. E két értékelés is azt mutatja, eltérően ítélik meg a két pártban a szombati választmány eredményét, ráadásul már másnap vitát okozott az 5 pontos megállapodás értelmezése.

hvg.hu Itthon

Bajnai aláírta, de nem úgy a Fidesz rezsicsökkentő ívét

Ráírt a Fidesz aláírásgyűjtő ívére Bajnai Gordon Gyulán. A Fidesz többször felszólította a volt miniszterelnököt, hogy ő is támogassa a rezsicsökkentést, de Bajnai "hazugságnak" nevezte a kormány intézkedéseit. Most egy választási ígéretet írt a papírra Gyulán, miután a Fidesz aktivistái felkérték, írja mégis alá az ívet.

hvg.hu Itthon

Orbán Barrosóra és Redingre mutogatva védekezett Strasbourgban

Kapott kemény kérdéseket, de állta a sarat Orbán Viktor az Európai Néppárt kedd esti frakcióülésén, és a végén még meg is tapsolták. A magyar kormányfő a hvg.hu forrása szerint részben José Manuel Barrosóra fogta a sokat vitatott magyar jogszabályokat, részben pedig igyekezett aláásni Viviane Reding pozícióit. Utóbbi azért is fontos, mert a brüsszeli híresztelések szerint a luxemburgi biztos épp azért kritizálja Orbánt, mert jövőre az Európai Bizottság elnöke szeretne lenni.

Kovács István Kormány

Daher Pierre-től féltik kórházukat a barcikai betegek

Négy osztály szűnt meg az elmúlt nyolc hónapban a kazincbarcikai kórházban, melynek irányítását szeptemberben vette át az edelényi egészségügyi intézmény vezetője, fideszes országgyűlési képviselő, Daher Pierre. Úgy tűnik, az osztályok átszervezésével évtizedes politikai vita végére kerülhet pont, amit viszont a helyiek és a kórházvédők sérelmeznek. Hétfőn ülősztrájkot szerveztek a kórház leépítése ellen.

1
4 5 6 7 8
37
Van egy általános kuss - így gáncsolja a független sajtó működését az állam

Van egy általános kuss - így gáncsolja a független sajtó működését az állam

Kásler: A diákok 90 százaléka megjelent a hétfői tanítási napon

Kásler: A diákok 90 százaléka megjelent a hétfői tanítási napon

Tiborcz István édesanyja is beszállt a mezőgazdaságban utazó családi cégbe

Tiborcz István édesanyja is beszállt a mezőgazdaságban utazó családi cégbe

Megérkezett az új 7 üléses VW Tiguan, az Allspace

Megérkezett az új 7 üléses VW Tiguan, az Allspace

Íme a V12-es motorját büszkén hirdető új Mercedes-Maybach S680

Íme a V12-es motorját büszkén hirdető új Mercedes-Maybach S680

Három embert elfogtak a TEK-esek a meggyilkolt Katzenbach Imre ügyében

Három embert elfogtak a TEK-esek a meggyilkolt Katzenbach Imre ügyében

Ezért érdemes kérniük az oltást a várandós nőknek

Ezért érdemes kérniük az oltást a várandós nőknek

Bejött a Xiaomi húzása, visszavonulót fújt az amerikai kormány

Bejött a Xiaomi húzása, visszavonulót fújt az amerikai kormány

A címlapról ajánljuk