M. László Ferenc Itthon

Egy fájó gyurcsányi emlék miatt lövi Bajnait a Fidesz

A Fidesz „körüllövi” a szocialistákat, akik a közvélemény-kutatók szerint egyedül nem képesek megszólítani a bizonytalanokat. A kormánypárt stratégiája bejött, hiszen a választók még mindig az MSZP-t hibáztatják a válságért, a 2010 előtti kormányzásért, így komoly kockázata van a Bajnai Gordonnal való egyezkedésnek. A volt miniszterelnök hiába népszerű, sem a saját pártját, sem az MSZP-t nem tudja „húzni”, és erre a Fidesz – egy 2005-ös hibából tanulva – kampányt épített.

MLF Itthon

Dunakeszi: Bajnaiék ünnepelnek, az MSZP inkább nem beszélne róla

Egymás ellen küzdött az MSZP és az Együtt 2014–PM egy olyan kerületben, ahol korábban sem tudott győzni baloldali jelölt, ahol még a civil jelölteket is többre tartották még pár éve, mint a pártok jelöltjeit. A Bajnai Godron fémjelezte mozgalom sikerként ünnepli a második helyezést, viszont a Fidesz úgy tudott győzni, hogy még növelte is a támogatói számát 2010-hez képest. Az MSZP-ben igyekeznek „túllépni” a negyedik hely jelentette fiaskón.

MTI / hvg.hu Itthon

A közmédia elégedett a hókáoszban nyújtott teljesítményével

Mind a közmédiát finanszírozó alap, mind a Fidesz kikérte magának a szocialisták kritikáját, melyben az MSZP azt kifogásolta, hogy nem tájékoztatták időben a rendvédelmi szervek és az állami médiumok a lakosságot a rendkívüli helyzetről.

MTI Itthon

Felelősségre vonná Pintért az MSZP és a DK

Felelős kormánynak nyoma sem volt, a katasztrófavédelem új szervezete és vezetője pedig megbukott az elmúlt 36 órában – mondta az MSZP szakpolitikusa egy szombati tájékoztatón. A szocialisták továbbra is vizsgálatot sürgetnek a rendkívüli időjárás okozta problémák nem megfelelő kezelése miatt. Vizsgálatot követel a Demokratikus Koalíció is.

Kósa András - M. László Ferenc Itthon

"Még nem vagyunk elég baloldaliak" – Szanyi a kampányról, Pontáról és az MSZP jövőjéről

A "naptár dobta ki Pontát", ezért nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani annak, hogy a magyarellenességgel is operáló román miniszterelnököt hívta meg az MSZP a szombati kampánynyitójára. Azt viszont elismeri, hogy Mesterházy Attilának és a román kormányfőnek jó a személyes viszonya. Szerinte a jobboldali médiatúlsúly miatt rosszak a szocialisták népszerűségi mutatói, de még a hvg.hu-nak is megmutatta, hogyan kell helyesen kérdezni. Reméli, hogy a fiatalok és a szegények az MSZP oldalára állnak, és akkor győzni fognak 2014-ben. Interjú Szanyi Tiborral a legnagyobb ellenzéki párt kampányáról.

M. László Ferenc Itthon

Legyőzhető-e Orbán Viktor 2014-ben?

A Fidesznek 2001 eleje, tehát a Kisgazdapárt ledarálása előtti pillanat óta nem volt ilyen kevés támogatója. Mégis: a jelenlegi kormánypárt 2006 nyara óta megszakítás nélkül vezet a közvélemény-kutatásokban, és ezen a tényen a jelenlegi ellenzéken belüli mozgások sem változtatnak. De mit üzennek a közvélemény-kutatási adatok a Fidesznek és az ellenzéki pártoknak?

Kósa András - M. László Ferenc Itthon

Nem minősítem Bajnai kijelentéseit - Mesterházy az ellenzéki összefogásról

Nem híve az utcai politizálásnak, így nem akar számháborút kezdeni a Békemenet támogatta Fidesszel. Ennek ellenére az MSZP nagyszabású tömegrendezvényre készül március 9-én: több ezer aktivistát mozgósítanak a pártelnök országértékelőjére. Nem örül, hogy az ellenzéki tárgyalópartnerei - köztük a pártot alapító Bajnai Gordon - folyamatosan beszólogatnak a szocialistáknak. A kritikákat azonban betudja annak, hogy egy új "liberális" párt pozicionálásához ez is hozzátartozik. Arra számít, 2013 végére összejön az ellenzéki összefogás. Interjú Mesterházy Attilával.

hvg.hu Itthon

Jobbra tolnák Bajnait az MSZP-től a támogatói

Elkezdődött a pártszervezés az Együtt 2014-ben: Bajnai Gordon kedd este az egyik alapító szervezet, a Milla tagságával beszélgetett, ahol az MSZP-vel folytatott egyeztetések okozta félreértéseket, kommunikációs zűrzavart igyekeztek eloszlatni a felek. Szerdán információink szerint a stáb politikai elemzőkkel a szervezet arculatának kialakításáról fog tanácskozni, majd február elején a Haza és Haladás, a Milla és a Szolidaritás közösen tart majd évadnyitó gyűlést, ahol a volt miniszterelnök évet értékel, ám a párt bejegyzésére addig biztosan nem kerül sor.

hvg.hu Itthon

Zűrzavart okozott Bajnaiék mozgalmában az ellenzéki átrendeződés

Zűrzavart okozott az Együtt 2014-ben az LMP-től kapott kosár és az MSZP által kezdeményezett ellenzéki tárgyalássorozat. Bár Bajnai kedden időszerűtlen "koalíciós" egyeztetésnek nevezte a tárgyalásokat, ezzel indokolva az Együtt 2014 távolmaradását a további szakpolitikai egyeztetésekről, a mozgalom tárgyalója mégis megjelent az egy nappal később tartott közjogi beszélgetésen. Szintén feszültségeket keltett a mozgalomban az MSZP által meghívott személyek listája, miközben az Együtt is volt minisztert delegált. Bajnaiék lépéshátrányba kerültek az ellenzéki összefogást szorgalmazó MSZP-vel szemben, ezért az Együtt a párttá alakulással próbálja behozni lemaradását.

hvg.hu Itthon

Gyurcsány kiírta a Facebookra: "győztünk!"

A volt minisztrerlnök facebook-oldalán értékelte a választási regisztrációval kapcsolatos tegnapi eseményeket. Karácsony Gergely is posztolt, de ő sokkal higgadtabban.

MLF Itthon

A Fidesz rettegett "démonjával" győzné le Orbánt az MSZP

Bár a Fideszben lelkiismeretlen agresszorként, a karaktergyilkos kampányok szakértőjeként, az MSZP-ben pedig egyenesen zseniként tartják számon, a szocialistákat 2001 és 2004 között lelkesítő Ron Werber tudását mindkét pártban túlbecsülik. Évek óta nem szervezett nagyszabású kampányt, 2004-ben ellenzéki hangütéssel akarta megverni az ellenzéket, 2002-ben pedig inkább végrehajtó volt, mintsem főstratéga. Mozgósítani és lelkesíteni viszont tud, és az ellenszélben lévő MSZP-nek erre szüksége is van.

MTI Itthon

LMP: "közmunkacsapdában" vannak a fiatalok

Az LMP törvényjavaslatot nyújt be annak érdekében, hogy a közfoglalkoztatás idején a közfoglalkoztatott folytathassa iskolarendszerű levelező tagozatos közép- vagy felsőfokú tanulmányait - közölte az ellenzéki párt szombaton az MTI-vel.

MTI Itthon

KDNP: akinek nem jó a szövetségi politika, távozzon önként

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) nem változtat a kettős tagság intézményén, és felszólítja mindazokat, akik a párt országos választmánya által meghatározott irányvonalat, szövetségi politikát és kormányzati szerepvállalást nem fogadják el, ne belülről bomlasszanak, hanem távozzanak önként a pártból.

1
5 6 7 8 9
37
Új gyógyszereket vizsgál a WHO, ezek is segíthetnek a koronavírusos betegeken

Új gyógyszereket vizsgál a WHO, ezek is segíthetnek a koronavírusos betegeken

A magyar dolgozók négyötöde azonnal visszamenne a munkahelyére a home office-ból

A magyar dolgozók négyötöde azonnal visszamenne a munkahelyére a home office-ból

Nem lassul az infláció, 5,1 százalékkal nőttek az árak áprilisban

Nem lassul az infláció, 5,1 százalékkal nőttek az árak áprilisban

Erdősítésbe fogott Lázár János dohányiparos barátja

Erdősítésbe fogott Lázár János dohányiparos barátja

Nem lassul az infláció, 5,1 százalékkal nőttek az árak áprilisban

Nem lassul az infláció, 5,1 százalékkal nőttek az árak áprilisban

Szél Bernadett ombudsmanhoz fordul, amiért a kormány a műtétre váró oltatlanokkal kifizettetné a PCR-tesztet

Szél Bernadett ombudsmanhoz fordul, amiért a kormány a műtétre váró oltatlanokkal kifizettetné a PCR-tesztet

Van, ahol trónfosztás, máshol papírforma – végéhez közelít a 2020-2021-es futballszezon

Van, ahol trónfosztás, máshol papírforma – végéhez közelít a 2020-2021-es futballszezon

Buffon végleg búcsút int a Juventusnak

Buffon végleg búcsút int a Juventusnak

A címlapról ajánljuk