Greenpeace-akció Pakson

Utolsó frissítés:

Tetszett a cikk?

A Greepeace nemzetközi környezetvédő szervezet demonstrációt szervezett a Paksi Atomerőmű főbejáratánál tiltakozásul az üzem élettartamának várható meghosszabbítása ellen.

Negyven tagú nemzetközi csoport érkezett a Greenpeace szervezésében csütörtökön a Paksi Atomerőmű főbejáratához. Az akciót szervező hazai Greenpeace-szervezet szóvivője, Kalovits Judit szerint céljuk, hogy tiltakozzanak a Paksi Atomerőmű élettartamának várható meghosszabbítása ellen. A csoportban osztrák, holland, török, angol, szlovák, román és magyar aktivisták vettek részt. A helyszínre érkező rendőrök több tüntetőt előállítottak, és az aktivistákat arra szólították fel, hogy hagyják el az atomerőmű környékét.
Csáki Roland kampányszervező elmondta, hogy eredeti tervük szerint addig maradtak volna az atomerőmű területén, amíg a kormányfő írásos garanciát nem ad arra, hogy nem hosszabbítják meg az erőmű élettartamát. „A kampány végső célja, hogy Magyarország álljon át a környezetbarát energiaforrásokra” - mondta Csáki Roland. A rendőrség felszámolta a mintegy 20 percig tartó akciót, sérülések nem történtek. (MTI)