Tetszett a cikk?

Ismételten, ezúttal szeptember 21-ig hosszabbította meg a nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás két gyanúsítottjának előzetes letartóztatását a Fővárosi Bíróság (FB) csütörtökön.

A két gyanúsított, Kaiser Ede Krisztián és Hajdú László ellen nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt folyik nyomozás, mert azzal gyanúsítják őket, hogy összefüggésbe hozhatók a 2002 május 9-én elkövetett, nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablással. Az FB szerint mindkét gyanúsított esetében fennáll az előzetes letartóztatás törvényben felsorolt összes lehetséges oka: a szökés, az elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint az eljárás megnehezítésének veszélye.
A tavaly júliusban elfogott két férfit a móri bankrablás mellett több bűnüggyel, így egy 2001. decemberben Csepelen elkövetett fegyveres rablással, egy budai bevásárlóközpont pénzváltójának kifosztásával, egy keleti pályaudvari pénzváltó és egy XIII. kerületi pénzszállító kifosztásának kísérletével, valamint egy hegyeshalmi pénzváltó kirablásával gyanúsították meg korábban. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyre inkább eldurvul Meghanék interjújának a felvezetése

Egyre inkább eldurvul Meghanék interjújának a felvezetése

Mennyi oltóanyag érkezett már az országba? Itt megnézheti

Mennyi oltóanyag érkezett már az országba? Itt megnézheti

6 ezer pedagógust oltottak be eddig a 195 ezerből

6 ezer pedagógust oltottak be eddig a 195 ezerből