Tetszett a cikk?

A három repülőtéri szakszervezet sikeresnek tartotta a vasárnapi kétórás munkabeszüntetést; a munkáltató szerint a sztrájk csak kisebb késéseket okozott.

A Budapest Airportnál tevékenykedő szakszervezetek közül a munkabeszüntetést a dolgozók többségét képviselő három, a Repülőtéri Minibusz Gépkocsivezetők Szakszervezete (RMGSZ), a Repülőtéri Forgalmi Dolgozók Független Szakszervezete (RFDFSZ) és a Légiközlekedési Dolgozók Független Szakszervezete (LDFSZ) hirdette meg.A Budapest Airport szerint az utasok szinte semmit nem érzékeltek a munkabeszüntetésből. Ebben az időben 17 repülőgép közlekedett, ebből kettő indult későbbi időpontban, a legnagyobb késés 1 óra volt. Ezzel szemben a sztrájkbizottság szóvivője szerint a munkabeszüntetés ideje alatt 3 repülőgépnek kellett volna felszállnia, ám ezek a munkabeszüntetés miatt 6 óráig nem tudtak elindulni.A szakszervezetek a Budapest Airportnál tervezett és már megkezdett 152 fő elbocsátása ellen, illetve egyes tevékenységek kiszervezése ellen tiltakoznak. Kifogásolják, hogy ezekben a kérdésekben a munkáltató nem kezdeményezett időben tárgyalást a szakszervezetekkel, illetve, hogy a létszámleépítést és kiszervezést nem kellően átgondoltan hajtja végre.Az egyeztetéseket tovább folytatja a két oldal. Amennyiben továbbra sem születik megegyezés, a szakszervezetek december 19-ére általános sztrájkot helyeztek kilátásba. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bajba került a Trumpnak kedves YouTube-csatorna, miután hazugságot közölt a koronavírusról

Bajba került a Trumpnak kedves YouTube-csatorna, miután hazugságot közölt a koronavírusról

Figyelmeztetést adtak ki az egész országra sűrű köd miatt

Figyelmeztetést adtak ki az egész országra sűrű köd miatt

Egyelőre mégsem felügyelheti Lázár János a szabadkígyósi kastélyt

Egyelőre mégsem felügyelheti Lázár János a szabadkígyósi kastélyt