A Tilos Rádió, mint a vasárnapi tüntetés és a zászlóégetés címzettje szolidaritást vállal a tüntetést szervező Rákosmenti Polgári Körök Szövetségével – közölte a rádió kuratóriuma kedden. A tüntetés főszervezője a szolidaritási gesztust megköszönte.

A Tilos Rádió nem helyesli, hogy büntetőjogi szankciók kövessék az eseményt, és azt sem, hogy csupán a zászlóégetés aktusán keresztül ítélje meg a közvélemény a Rákosmenti Polgári Körök Szövetsége jószándékú tagjait – áll a kuratórium keddi közleményében. "Mi igazán tudjuk, milyen az, ha egy békés s szépnek vélt célokat maga elé tűző közösség egy tagja megbokrosodik és a közösség értékeivel ellentétesen cselekszik" - írták. A Tilos Rádió kuratóriuma hangsúlyozta: nem ért egyet a polgári körök célkitűzésével, amely a rádió műsorszolgáltatási jogosultságának azonnali megszüntetésére irányul, valamint a tüntetésen elhangzott beszédekkel sem. "Azt sem szívesen látjuk azonban, hogy a zászlóégetés miatt az egész szervezetet militáns antiszemitának bélyegzik, mert elhisszük, hogy a tüntetés célja békés volt" - közölte a testület.A rádió azt is tudatta: éppen azért szólították fel szimpatizánsaikat a tüntetéstől való távolmaradásra, hogy az összegyűltek nyugodt körülmények között gyakorolhassák szabad véleménynyilvánítási jogukat, "függetlenül attól, hogy az adott vélemények nekünk tetszenek-e". A Tilos Rádió kuratóriuma szerint aránytévesztés az ilyen eseteket jogi útra terelni. "Ha mindig mindenki megtenné, hogy bocsánatot kér, ha megbántott valakit, szebb világban élnénk. Ha ez számít az ügy megítélésében: mi, célpontok, nem érezzük megbántva magunkat" - írták.A Tilos Rádió elleni tüntetés főszervezője a közszolgálati televízió szerda reggeli műsorában megköszönte a rádió gesztusát. "Mi azért mentünk oda, hogy tiltakozzunk a gyűlölet ellen, és mindenféle szerető kezet szeretettel fogadunk, úgyhogy köszönöm a Tilos Rádiónak ezt a gesztust" - mondta Pesti Imre. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Különleges androidos mobil érkezik: igazi kétkijelzős telefont villanthat az LG

Különleges androidos mobil érkezik: igazi kétkijelzős telefont villanthat az LG

Levizelték, zaklatták és megalázták – perel Mariah Carey asszisztense

Levizelték, zaklatták és megalázták – perel Mariah Carey asszisztense

Magyarországon maradnak az Esterházy-kincsek

Magyarországon maradnak az Esterházy-kincsek

Összeütközött két orosz Szu–34-es vadászbombázó

Összeütközött két orosz Szu–34-es vadászbombázó

Százból még mindig csak kicsit több mint két új autó elektromos a világon

Százból még mindig csak kicsit több mint két új autó elektromos a világon

Az Iszlám Állam magára vállalta az oroszországi házrobbanást

Az Iszlám Állam magára vállalta az oroszországi házrobbanást