szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Lendvai Ildikó szerint a Fidesz garanciatörvény-javaslata a gyermekek megkülönböztetéséhez vezetne, így elfogadhatatlannak tartja.

Az MSZP számára ebben a formában elfogadhatatlan a Fidesz garanciatörvény-javaslata - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője a párt országos választmányának ülésén.

„Ezt a javaslatot ebben a formában a szocialista frakció soha nem fogja megszavazni” - jelentette ki. Szerinte ugyanis az ellenzéki párt garanciatörvény-javaslata gyermek és gyermek közötti megkülönböztetéshez vezet. A politikus hozzátette azt is, hogy a javaslat visszaállítaná az adókedvezményen alapuló gyermektámogatási rendszert, de az előterjesztésben „külön gondot” fordítottak arra, hogy töröljék azt a passzust, amely havi 650 ezer forint jövedelem fölött megszüntette volna az adókedvezményt.
Lendva Ildikó szerint jó volna, ha az Áder-Kövér-javaslat és az MSZP nemzeti minimumra vonatkozó javaslata összeegyeztethető lenne, de csak akkor, ha nem esnek álságos egyetértés áldozatául a baloldali értékek.

„Nem szokásunk csípőből visszautasítani a politikai rivális javaslatait” - fogalmazott a frakcióvezető. Mint mondta, a 13. havi nyugdíjat, a panelprogramot nem tőlük kell megvédeni, a folytatásukra az a garancia, ha az MSZP folytathatja a kormányzást. Véleménye szerint a Fidesz javaslata azt garantálja, hogy a gyermektámogatásra rendelkezésre álló pénz a szegényebbek felől a gazdagabbak felé folyjon.

A frakcióvezető szerint ennek a ciklusnak a legfontosabb politikai vitája zajlik, két értékrend ütközik: az egyik csak a felső középosztályt tekinti középosztálynak, és azt kívánja támogatni, a másik, az MSZP-é abban segít, hogy minél többen a középosztályba emelkedjenek.

„Nagyon nagy baj, hogy nem fogadják el a garanciatörvényben az energiaárakra tett javaslatunkat, miszerint csak inflációarányosan lehetne emelni a következő években. Mert ez pontosan azokat a szegényebb rétegeket támogatná, akiknek igen nagy szükségük van erre” - mondta Soltész Miklós Fideszes képviselő, aki rámutatott arra is, hogy a 2006-os költségvetésben éppen az idősotthonoktól, a fogyatékkal élőktől, a legrászorultabbaktól vesznek el.

Az ellenzéki politikus szerint a szocialisták összekeverik a családtámogatási rendszert és a szociális támogatást. A szociális támogatás a rászorultaknak van, a legelesettebbeknek, akiknek nincs munkájuk. Ugyanakkor a családtámogatási rendszerrel, a családi adórendszerrel azokat kell támogatni, akik munkával szereznek jövedelmet, és három négy vagy öt gyereket nevelve a jövő társadalmát építik. Ez két különböző dolog - fejtette ki a Fidesz szakpolitikusa, aki azt is hozzátette: míg a szocialisták a segélyre akarják berendezni a társadalmat, addig a Fidesz munkára és segélyre együtt.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Gyurcsány várja Orbán javaslatát a garanciatörvényre

A miniszterelnök várja Orbán Viktortól az írásos javaslatot az Országgyűlésben szorgalmazott garanciatörvényről; Gyurcsány Ferenc a közszolgálati rádióban kedden elhangzott interjújában azt közölte, ennek ismeretében dönti el, támogathatónak tartja-e a jogszabályt.

Sarri: Ez kevés! Zidane: Nem ezt érdemeltük!

Sarri: Ez kevés! Zidane: Nem ezt érdemeltük!

Nem halott a dízel, sőt, sportosabb lett: itt az új Golf GTD

Nem halott a dízel, sőt, sportosabb lett: itt az új Golf GTD

Mit tegyen, ha a gyereke fél a koronavírustól?

Mit tegyen, ha a gyereke fél a koronavírustól?