Lendvai marad a frakcióvezető

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Ismét Lendvai Ildikó lett az MSZP parlamenti frakcióvezetője - jelentette be a szavazást levezető Mandur László, az MSZP országgyűlési képviselője hétfőn, a képviselőcsoport ülése után.

A frakcióvezetőségben egyetlen helyen van változás: Varju László frakcióigazgatót Tóbiás József váltja. Mandur László közölte: általános frakcióvezető-helyettesnek Katona Bélát választották újra, a másik három frakcióvezető-helyettes Göndör István, Kovács Tibor és Mesterházy Attila lett. A szocialista politikus tájékoztatása szerint a választáson 161-en szavaztak, Lendvai Ildikó 148 szavazatot kapott, nyolc érvénytelen szavazat volt.

Katona Bélát 153 szavazattal választották meg. Mandur László azt mondta, hogy a további három frakcióvezető-helyettesi posztra hét jelölt volt, és két fordulóban kellett dönteni a megválasztásukról. Az első fordulóban választották újra 153 szavazattal Göndör Istvánt, 109 szavazattal Mesterházy Attilát. A második választási fordulóban Kovács Tibor és Szabó Vilmos között kellett dönteni, végül 73 szavazattal Kovács Tibort választották újra.

Mandur László elmondta: a frakcióvezető-helyettesi posztra jelölt volt Alexa György, Török Zsolt és Tukacs István is, Szanyi Tibor visszalépett a jelöltségtől, Tóbiás József pedig jelezte, hogy inkább a frakcióigazgatói posztért indulna.

A frakcióigazgatói posztra két jelölt volt, a tisztséget eddig betöltő Varju László (ő 71 szavazatot kapott), valamint Tóbiás József, aki 82 szavazatot kapott.

Az MSZP-frakció az etikai bizottság elnökének Balogh Lászlót választotta, a testület tagjának Wiener Györgyöt, Csákabonyi Balázst, Szabó Évát és Filló Pált. A pénzügyi és a gazdasági bizottság elnökének Balogh Józsefet választották, bizottsági tagnak Barabásné Czövek Ágnest, Koscsó Lajost, Márfai Pétert és Suchmann Tamást.

A frakcióvezetőséget a ciklus hátralévő részére választották meg - jegyezte meg Mandur László. Arra a kérdésre, lesz-e változás a frakcióvezető-helyettesek feladataiban, az MSZP-s politikus hozzátette: némi módosulás várható, hiszen egypárti kormányzás mellett nem biztos, hogy annyi feladat van a koalíciós egyeztetéssel. Az új vezetés dolga kialakítani a munkarendet - mondta.