szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Oktatási Hivatal nem talált olyan törvénysértést vizsgálata során, amely indokolná a Montessori Alapítványi Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola idei érettségi vizsgaeredményeinek kétségbe vonását vagy megsemmisítését - közölte Bakonyi László, a hivatal vezetője hétfőn.

A Montessori Alapítványi Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola idei érettségi vizsgájával kapcsolatban három szülő élt bejelentéssel az Oktatási Hivatalnál, kifogásolva a lebonyolítás körülményeit és az intézmény működését - olvasható az OH közleményében.

Az Oktatási Hivatal a vizsgálata során meghallgatta a szülőket, a pedagógusokat, az intézmény vezetőjét és az érettségi vizsgabizottság elnökét is. A panaszos szülők a vizsgálat folyamatában részt vettek, és a keletkezett iratokba is betekinthettek.

Az eredmények alapján az Oktatási Hivatal nem talált olyan törvénysértést, amely indokolná az érettségi vizsga eredményeinek megkérdőjelezését vagy megsemmisítését. Az intézmény működésének ellenőrzése ugyanakkor még folyik - tették hozzá.

A Csepel.info portálra június 25-én került fel egy írás, amelyben név nélkül nyilatkozó szülők azt állították: kivételeztek Gyurcsány Ferenc kormányfő fiával az írásbeli és a szóbeli érettségi vizsgán is. Daróczi Dávid kormányszóvivő akkor visszautasította az állítást. Az Oktatási Hivatal azonnali vizsgálatot indított a hatáskörébe tartozó kérdésekben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!