szerző:
MTI

Csütörtökön is bizonytalan a vasúti menetrend a VDSZSZ Szolidaritás munkabeszüntetése miatt, ezért útvonal-rövidülésekre és jelentős késésekre kell számítani - közölte Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke.

A MÁV-START 731 munkavállalója közül 244-en sztrájkoltak az éjszaka folyamán, 487-en dolgoztak. A MÁV Zrt. pályavasúti területén a forgalomirányítást végző 1658 vasutas közül csupán 95-en nem vették fel a munkát, így 1563-an dolgoztak - olvasható a tájékoztatásban.

A budapesti Déli pályaudvaron és a Keleti pályaudvaron nincs vonatközlekedés, de a Nyugati pályaudvar működik. Budapest környékén, Rákoshegy - Újszász - Szolnok között járnak a vonatok. A ceglédi és a váci vonalon kétórás közlekedési rend van, a vonatok Kőbánya-Kispestig közlekednek. A veresegyházi és az esztergomi vonalon néhány vonat jár. Rákoson és Aszódon sztrájkolnak, ezért Pécel és Gödöllő között egy-egy vonat közlekedik. Hatvannál is sztrájkolnak.

A Budapest-Kelenföld-Székesfehérvár-Lepsény, illetve a pusztaszabolcsi, dunaújvárosi vonalon óránként  van közlekedés Kelenföldig. A Komárom, Győr és Hegyeshalom felé menő vonatok is ezt a pályaudvart használják. Kunszentmiklós és Tass körzetében akadozik a személyszállítás. 

A miskolci Tiszai pályaudvaron, Nyékládházán, Egerben, Forró-Encsen, Novajidrányban, Edelényben, Kálon sztrájkolnak. Az utasokat Bz-motorvonatok szállítják Ózd,  Tornanádaska, Mezőkeresztes, Füzesabony, Hatvan felé, valamint Olaszliszka és Sátoraljaújhely között. Füzesabony és Eger között nincs vonat. Mezőzombornál sztrájkolnak.

Debrecen és Nyíregyháza környékén sem tud minden vonat eljutni a végállomására. Szeged állomás nem indít, nem fogad, a budapesti közlekedés Kiskundorozsma állomásról bonyolódik. Szeged és Kiskundorozsma között autóbuszok szállítják az utasokat. A helyi személyvonatokat ritkítják, személyzetüket hatékonyabban használhatják a fontosabb vonatokhoz. Szeged-Rókusról kisebb késésekkel közlekednek Békéscsabára a vonatok. Nem járnak a vonatok Kisszénás és Kondoros, Mezőhegyes és Battonya Szeged és Szabadka között, valamint a Mezőtúr - Orosháza - Mezőhegyes vonalon. Baja, Kecskemét, Békéscsaba helyzete egy-egy vonat kimaradása mellett kielégítő, de késések mindenütt vannak.

 Szombathely állomás még mindig nem tud indítani és fogadni vonatokat, az utasokat a korábbi gyakorlatoknak megfelelően eljuttatják a vonatpótló autóbuszok azokhoz az állomásokhoz (Vép és Püspökmolnári, Ják-Balogunyom és Acsád), ahonnét tovább utazhatnak vonatokkal. 

Zalaegerszegen az átmenő forgalom biztosított, a forgalmi szolgálatra beosztott munkatársak közül mindenki felvette a munkát. A jegyvizsgálók korlátozták a vonatközlekedést, összesen három vonatot tudtak indítani Szombathely, Nagykanizsa és Hodos irányába. Zalaegerszegről Ukk állomásig továbbra is vonatpótló autóbuszokkal juttatják el az utasokat. Ukk állomástól a Bz-motoros vonatközlekedés biztosított. Celldömölkön a korábbiakhoz hasonlóan biztosított az átmenő személyforgalom, bár a forgalmi szolgálatban dolgozó munkatársak itt sem befolyásolják a személyvonatok közlekedését.

A MÁV-START honlapján az utazni készülők folyamatosan figyelemmel követhetik az aktuális vasúti közlekedés helyzetét. Az oldal sárga színnel kiemelt "Sztrájk percről-percre" rovatában rendszeresen frissítik a személyszállító vonatok indulására vagy kimaradására vonatkozó információkat.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
MTI Itthon

Vasutassztrájk percről percre

Hosszú ideje nem született megállapodás a MÁV és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) között a szakszervezeti követelésekről és a még elégséges szolgáltatásról. A sztrájkot egyelőre felfüggesztették.

MTI Karrier

Vasutassztrájk: nincs megállapodás

Nem született megállapodás a szerda reggeli egyeztetésen a MÁV és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) között a szakszervezeti követelésekről és a még elégséges szolgáltatásról.

MTI Itthon

Országossá vált a vasutassztrájk

Kiterjesztette az egész országra vasárnap 18 órakor a vasutassztrájkot a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) Szolidaritás, a koraesti órától a dunántúli vasutasok is csatlakoztak a munkabeszüntetéshez, így országszerte fennakadásokra kell számítani a vonatközlekedésben.

Sarka Kata férjének lottóznia sem kell, hogy nyerjen

Sarka Kata férjének lottóznia sem kell, hogy nyerjen

Most egy afgán családnak nem adtak enni a tranzitzónában

Most egy afgán családnak nem adtak enni a tranzitzónában

Áprilisban tárgyal a CEU és a bajor egyetem az együttműködésről

Áprilisban tárgyal a CEU és a bajor egyetem az együttműködésről

Debrecenben lesz a 2020-as rövidpályás gyorskorcsolya Eb

Debrecenben lesz a 2020-as rövidpályás gyorskorcsolya Eb

Ezt alig tudja valaki a tavaszi nap-éj egyenlőségről

Ezt alig tudja valaki a tavaszi nap-éj egyenlőségről

Három éve küzdött a betegséggel Baló György

Három éve küzdött a betegséggel Baló György