szerző:
hvg.hu

Többek között elfogadták az egykulcsos szja-rendszert is bebetonozó stabilitási törvényt, amelynek visszavonását az Európai Bizottság elnöke is kérte - ám ezt Orbán Viktor visszautasította. Kiengedték a Gyorskocsi utcából az LMP-s képviselőket, Gyurcsány Ferencéket és az MSZP-s politikusokat, illetve a civileket is. Az LMP által szervezett délutáni demonstrációt követően sokan még a Kossuth téren maradtak, és kifütyülték az ülés lezárása után távozó kormánypárti képviselőket. Percről percre.

1
4 5 6 7 8
12
Sorrend megfordítása

Nyugdíj: nincs diszkrimináció

Több ponton változtatott a magánnyugdíj-pénztári tagokra vonatkozó szabályokon az Országgyűlés a pénzügyi stabilitási törvény pénteki elfogadásával. Eszerint megszűnik a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagdíjfizetés azok esetében, akik fenntartották magánpénztári tagságukat, az általuk fizetett tízszázalékos nyugdíjjárulék az állami nyugdíjkasszába kerül.

Újra megnyitották ugyanakkor az állami pillérbe való átlépés lehetőségét a 102 ezer magánpénztártag előtt. Az elfogadott jogszabály szerint ők jövő év március végéig kezdeményezhetik visszalépésüket az állami nyugdíjrendszerbe. A visszalépők a tagdíjkiegészítésként befizetett összeget, valamint a reálhozamukat felvehetik, önkéntes pénztárba, illetve a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerben létrejövő egyéni számlájukra utalhatják.

Ugyanakkor a parlament arról is döntött, hogy a magánpénztárban maradók állami nyugdíjjogosultságot kapnak. Ezt - vagyis az ezzel ellentétes szabály eltörlését - arra hivatkozva kezdeményezte a kormány, hogy mivel a magánpénztártagok által fizetett nyugdíjjárulék az állami nyugdíjkasszába kerül, annak állami nyugdíjjogosultságot kell keletkeztetnie.

A nyugdíjrendszer alapvető szabályait is rögzítő, január 1-jétől hatályos törvény szerint az állami nyugdíjrendszerben az ellátási jogosultság alapja a nyugdíjjárulék fizetése, az állam pedig garantálja a nyugdíjak kifizetését, és biztosítania kell azok reálértékét.

Kósa: politikai paródia zajlik

A kormánypárt ügyvezető alelnöke az Országházban tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott az LMP demonstrációjával kapcsolatban, hogy "Gyurcsány Ferenc galád módon elvitte az LMP elől a show-t", az MSZP pedig "mellbedobással megpróbált a dobogó harmadik fokára feljutni", hogy "akkor már az MSZP-t is tartóztassák le". Szerinte politikai paródia zajlott tartalmi üzenet nélkül.

Kósa Lajos egy korábbi felszólalása
©

26 embert állítottak elő

A rendőrség összesen 26 embert állított elő az Országgyűlés épülete előtt pénteken tartott demonstrációról, az ő elszámoltatásuk és a jogállásuk tisztázása folyamatban van - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) péntek délután honlapján.

A rendőrség úgy fogalmazott: tekintettel arra, hogy a demonstráció résztvevői akadályozták a személyek szabad mozgását, és a rendőri felszólításoknak nem tettek eleget, alapos gyanú merült fel arra, hogy megvalósítják a személyi szabadság megsértése bűncselekményét. Amikor az Országgyűlés a demonstrálók magatartása miatt valamennyi bejáraton keresztül megközelíthetetlenné vált, a rendőrség közbeavatkozott, és összesen 26 embert előállítottak - áll a közleményben.

Kattintson képeinkért!
©

Vágót is kiengedték, Osztolykán még leláncolva

Vágó Gábor LMP-s képviselőt is kiengedték a Gyorskocsi utcából, a Facebook-oldalán azt írja, "a fél frakció már kint van". Egy másik bejegyzésben hozzátette, visszamegy a Kossuth-térre, ahol négy órától demonstrációt tartanak. "Most átmegyek a parlamenthez Osztolykán Ágihoz, aki még mindig le van láncolva" - írta Vágó.

Gaudi Kertész Ákosról beszél

A jobbikos Gaudi-Nagy Tamás szerint a Fidesz kőbe vési Kertész Ákos író Kossuth-díjat, noha szerinte Kertész arra méltatlan. Szerinte nem szabad törvénybe foglalni, hogy a Kossuth-díjat ne lehessen visszavonni.

Matolcsy stabilizálna

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerint a stabilitási törvény az egyik legfontosabb kerettörvény lesz a következő évtizedekre. Ma már Magyarországon stabilizálni lehet a gazdaságpolitikai irányt - jelentette ki. Matolcsy szerint ez a törvény stabil, kiszámítható államadósság-csökkentő politikát eredményez majd.

Volner: a termelő szférát kellene támogatni!

Volner János örül, hogy Orbán Viktor az ülésteremben van, mert így a figyelmébe ajánlhatja egyik javaslatát. Ennek lényege, hogy az állam 370 milliárdot osztana szét a termelő szférában - abból a pénzből, amibe az egykulcsos adó kerül majd a költségvetésnek. Volner szerint sokkal jobb hatása lenne ennek, mint az egykulcsos adórendszernek.

Rogán nem bízná a pénzügyeket az alkotmánybírákra

Rogán Antal azt állítja, Németországban is van alkotmányban rögzített adósságplafon, tehát ez a korlát helyénvaló és a jövőt szolgálja. A Költségvetési Tanács is ezt a célt szolgálja Rogán Antal szerint. A fideszes képviselő szerint sokkal jobban értenek a költségvetéshez a KT tagjai, mint az Alkotmánybíróság jogászokból álló tagjai.

Z. Kárpát Dániel viszonválaszában azt mondta: kételkedik abban, hogy a magyar gazdaság ezzel az adósságállománnyal képes lesz "kinövekedni".

A rendőrök kiürítik a Gyorskocsi utcát

A Kacsa utcáig terelik ki a rendőrök a Gyorskocsi utcában ácsorgó újságírókat és demonstrálókat. Egy platós IFA-val kordonokat is hoztak, hogy lezárhassák az utcát.
Kattintson képeinkért!
©
1
4 5 6 7 8
12

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Döntött a bíróság: nem kell felvenni lányokat a berlini fiúkórusba

Döntött a bíróság: nem kell felvenni lányokat a berlini fiúkórusba

A francia Pókember egy hongkongi felhőkarcolón bukkant fel – videó

A francia Pókember egy hongkongi felhőkarcolón bukkant fel – videó

A „rágalmazó, valótlan médiahadjárat miatt” mondott le a botrányba keveredett karcagi rendőrkapitány

A „rágalmazó, valótlan médiahadjárat miatt” mondott le a botrányba keveredett karcagi rendőrkapitány

Meghalt Török Zsolt aradi hegymászó

Meghalt Török Zsolt aradi hegymászó

Nem csak egy Rolls-Royce-ban lehet minibár, hanem egy melós platósban is

Nem csak egy Rolls-Royce-ban lehet minibár, hanem egy melós platósban is

Mi is kávé és mi is tea? A mormon egyház megmondja

Mi is kávé és mi is tea? A mormon egyház megmondja