szerző:
hvg.hu

Többek között elfogadták az egykulcsos szja-rendszert is bebetonozó stabilitási törvényt, amelynek visszavonását az Európai Bizottság elnöke is kérte - ám ezt Orbán Viktor visszautasította. Kiengedték a Gyorskocsi utcából az LMP-s képviselőket, Gyurcsány Ferencéket és az MSZP-s politikusokat, illetve a civileket is. Az LMP által szervezett délutáni demonstrációt követően sokan még a Kossuth téren maradtak, és kifütyülték az ülés lezárása után távozó kormánypárti képviselőket. Percről percre.

1
5 6 7 8 9
12
Sorrend megfordítása

Z. Kárpát Dániel: feszegetni kellene a kereteket

Z. Kárpát Dániel (Jobbik) kifogásolja, hogy a Költségvetési Tanács felülvizsgálhatja a a költségvetést. A jobbikos képviselő szerint a fideszes gazdaságpolitika csapdapolitika; példaként az egykulcsos adót és az abból következő megszorításokat említette. Szerinte a beépített államadósság-plafon is csapda, mert hiába kötötték ki, a kormány is túllépte. Z. Kárpát szerint érdemes lenne "feszegetni a kereteket", azaz az írek példáját követve újratárgyalni az államadósságot. Úgy véli, az EU-paktum aláírása előtt legalább meg kellene lebegtetni ennek a lehetőségét.

Nyikos: ne díjazzák a Költségvetési Tanácsot!

A jobbikos Nyikos László a fideszes Rogán Antal egyik módosító javaslatáról beszél, amely szerint a Költségvetési Tanács tagjait díjaznák, ellentétben azzal, amit az eredeti törvényjavaslat tartalmazott. Nyikos szerint a KT tagjainak nem kellene milliós fizetést adni. "Ha az Önök ízlésének ez megfelel, lelkük rajta!" - mondta, hozzátéve: azért vitatja a díjazást, mert a törvény csak hatásköröket, de feladatokat, felelősséget nem állapít meg a három tagú, képviselőkből álló KT-nak. Nyikos úgy véli, védhetetlen az, hogy a KT-nak vétójoga lenne a költségvetésnél.

Rogán Antal válaszában elmondta, hogy a kormány végül Matolcsy György jegyzésével benyújtott egy olyan módosítást, amely szerint a KT elnökének nem lesz díjazása.

Levették az MSZP indítványait a napirendről

Újra kezdődött az ülés, elsőként levették az összes, MSZP által indítványozott név szerinti szavazást a napirendről.

Gyurcsány is kijött a Gyorskocsi utcából

Gyurcsány rögtönzött interjút adott a fogda előtt, ahol közölte: nem gyanúsították meg őt, de megkifogásolták a rendőri intézkedést. A volt miniszterelnök az LMP-t méltatta, szerinte a pénteken történtek az LMP nagy sikere, és valóban tarthatatlan, amit a kormány művel.

A BBC címlapjára került Magyarország

A BBC címlapján foglalkozik azzal, hogy az ellenzék blokád alá vette a parlamentet, majd a rendőrök elhurcolták őket. Mint a BBC írja, az LMP-n kívül Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt is elvitték a rendőrök. A lap megjegyzi, eközben a parlamentben valószínűleg megszavazzák a kulcsfontosságú törvényeket.
©

Ertsey Katalint és Szilágyi Pétert kiengedték a fogdából

Bűncselekményen érték tetten Ertseyt, erről szól a képviselő papírja. Jávor Benedek szintúgy elhagyhatta a fogdát, mindhárman lemondtak mentelmi jogukról.

Ertsey Katalin újságíróknak elmondta: húsz éve Orbán Viktor mellett harcolt, ma pedig kénytelen ellene harcolni.

Schiffer András közölte, kifogást emelnek az ellen a tényállás ellen, amely szerint a demonstrálók bárki személyi szabadságát megsértették volna.

Mindeközben egy baloldali ifjúsági szervezet részéről demonstrálók jelentek meg a helyszínen, transzparensükre azt írták: Köszönöm, istenem, hogy nem vagyok fideszes.

Váratlan fordulat: három szocialista "szolgálatba helyezte magát"

Steiner Pál, Ipkovich György és Bárándy Gergely egyszer csak ügyvédként helyezték magukat "szolgálatba", majd bebocsátást kértek és kaptak a fogdába. Nem világos, hogy kihez indultak.

A rendőrök most már beviszik a kisbuszban ülőket, így Lamperth Mónikát is.

Az LMP képviselőjét egy órája nem engedik be a Gyorskocsi utcába

Bodolai László azért nem tud bejutni, mert állítólag egy előadóra kell várakoznia.

Ismét szünetet rendeltek el

Harmadszorra rendeltek el szünetet az Országgyűlésben péntek reggel óta. Lázár János Fidesz-frakcióvezető javaslatára rendkívüli házbizottsági ülést és 20 perc szünetet rendelt el az elnöklő Balczó Zoltán.

A parlamenti üléseket közvetítő MR5 rádió Vivaldi Négy évszakát sugározza. Tavasz.

Megérkeztek az MSZP-képviselők a Gyorskocsi utcába

A szocialista képviselők közül Bárándy Gergely megdöbbenésre közölte, hogy őket nem állították elő, nincsenek őrizetbe véve, hanem egyszerűen elfoglalták a rendőrségi kisbuszt. Ennek nyomatékosítására a kisbuszból Lampeth Mónika időnként kiszáll, majd visszaszáll, miközben a rendőrök tanácstalanul ácsorognak - közölte tudósítónk.
1
5 6 7 8 9
12

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Sztrájkolhatnak-e a fogorvosok úgy, hogy nem is sztrájkolnak?

Sztrájkolhatnak-e a fogorvosok úgy, hogy nem is sztrájkolnak?

57 menekültet szállítottak az olasz hatóságok Lampedusára

57 menekültet szállítottak az olasz hatóságok Lampedusára

Felgyújtották Patkó Bandi 300 száz éves, legendás fáját

Felgyújtották Patkó Bandi 300 száz éves, legendás fáját

Elegük lett a turistabuszokból az I. kerületieknek

Elegük lett a turistabuszokból az I. kerületieknek

Senkinek nem kellenek a Heti Válasz kiadványai

Senkinek nem kellenek a Heti Válasz kiadványai

Ez történt: megmérték, mennyit ér a Windows beépített, ingyenes vírusvédelme

Ez történt: megmérték, mennyit ér a Windows beépített, ingyenes vírusvédelme