Újult erővel esnek egymásnak a politikusok - percről percre a parlamentből
percről percre

Újult erővel esnek egymásnak a politikusok - percről percre a parlamentből

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Háromnapos ülést tart a héten az Országgyűlés. Hétfőn egyebek mellett az előzetes választási regisztrációról szóló törvényjavaslat és a gazdasági stabilitásról szóló törvény módosítása is terítékre kerül. Kövesse percről percre a hvg.hu-n, mit csinál a politikai elit hétfő délután a Kossuth téren.

1 2 3 4 5
Sorrend megfordítása

Véget ért a tudósítás!

Percről percre tudósításunkat ezennel befejezzük, a szerző elfáradt, a téma elfogyott. Önöknek azt ajánljuk, hogy olvasgassák tovább a hvg.hu cikkeit vagy menjenek ki a szabad levegőre, élvezzék a szép őszi napot, amíg nem jön a farkasordító hideg.

Vízszintben

Szabó Imre (MSZP) az állami tulajdonú vízügyi kutatóintézetről beszél, mondván, az ott dolgozók 3 hónapja nem kapnak fizetést, miközben a kormány azt hangoztatja, hogy senkit nem hagynak az út szélén. Szerinte a kutatóintézetet azért zárják be, hogy az ingatlanból aztán hasznot húzzanak. Fónagy János államtitkár szerint a kutatóintézet bezárásához az is vezetett, hogy a külső megrendelések száma megcsappant.

Síron túl

A jobbikos Staudt Gábor azt állítja, hogy a Kerepesi temetőben a "nemzeti nagyjaink" sírjait lebontják, ha nem fizetik ki a sírok fenntartásának költségeit, miközben a "vörös gyilkosok" sírjait ugyanez nem fenyegeti. Fónagy János államtitkár válaszában azt mondta, a minisztérium intézkedik az ügyben.

Pénz, pénz, pénz

Támogatja a kormány a szakképzésben gyakorlati képzést vállaló vállalkozókat? - kérdezi Göndör István (MSZP), pontosabban azt, hogy mikor juthatnak hozzá ehhez a pénzhez a vállalkozók. Czomba Sándor államtitkár válaszában azt mondta, jelenleg is folyik a visszaigénylések feldolgozása és a vállalkozások garantáltan meg fogják kapni a pénzüket.

Szilágyi a "minimálkórházakról"

Szilágyi László (LMP) szerint számos kórház működik úgy az országban, hogy nem felel meg a betegeállátás minimumának. Létezhet a minimum alatti minimum? - kérdezi. Halász János államtitkár szerint Szilágyi téved, mert az intézmények megfelelnek a szakmai minimumnak.

Ápoltak

A jobbikos Vágó Sebestyén az ápolási díjat kevesli. Halász János államtitkár szerint a kormány kiemelt figyelmet fordít az ápolási díjban részesülőkre.

Panelbeszélgetések

Cserbenhagyja a kormány a panel épületben lakókat? - kérdezi az MSZP-s Tóth József, persze választ is ad rá: igen. Szerinte a szocialisták nagyon sokat tettek a panellakókért, ellentétben a mostani kabinettel. Fónagy János államtitkár válaszában elmondta, hogy a 2001-ben indított panelprogramokat valamennyi kormány fenntartotta, a fejlesztési minisztérium pedig eddig is sokat tett a paneles pályázatokért.

Simon a devizahitelesekről

Simon Gábor (MSZP) szerint a devizaadósok türelmi ideje elfogyott, több száz család perel hitelügyben, jogi ostromra készülnek, mert a kormány eddigi intézkedéseit nem tartják elegendőnek. Szatmáry Kristóf szerint a kormány eddig többet tett a devizahitelesek megsegítéséért, mint az előző kormány, amelyik felelős az eladósodásukért. Az államtitkár szerint az MSZP mai napig az eladósodottak ellenfeleit védi. Bár nem mondta ki, valószínűleg a bankokra utalt.

Szél: miért nem ér annyit a paralimpikon, mint az olimpikon?

Szél Bernadett (LMP) arra kíváncsi, miért nem ugyanannyi pénzzel értékeli az állam az olimpiai és a paralimpiai helyezéseket. Halász János államtitkár válaszában elmondta, a "nemzeti együttműködés kormánya" a Magyar Olimpiai Bizottságra bízta, mennyi pénzt, milyen jutalmakat kapjanak a paralimpikonok és az ép olimpikonok. Szél nem tudja elfogadni a választ, merthogy nála éppen az érintettek, a paralimpikonok tiltakoztak emiatt. Halász viszonválaszában azt mondta, hogy az informátorait válogassa meg.

Pörzse halálosan komoly

A jobbikos Pörzse Sándor arra kíváncsi, mit tesz a kormány a "történelemhamisítás" ellen, ami szerinte közel 150 éve zajlik Magyarországon. Pörzse kifogásolja, hogy a kormány 150 millió forinttal támogatta a finnugor konferenciát, "miközben nem is vagyunk finnugorok". L. Simon László válaszában elmondta, nem tudja, mennyire vegye komolyan Pörzsét. Szerinte Magyarország csak profitálhat a konferenciából, függetlenül attól, hogy Pörzsének igaza van vagy sem. Szerinte felesleges ezen a témán vitatkozni. Pörzse válaszában azt mondta, "halálosan komolyan" veszi ezt a kérdést. Végül zsidózott egyet, mondván, vannak, akik Árpádot zsidónak tartják.
1 2 3 4 5
Hozzászólások