szerző:
MTI

Ertsey Katalin, az LMP országgyűlési képviselője kedden felfüggesztette párttagságát - értesült az MTI. A képviselő a párt tagságának levélben jelezte szándékát.

Felfüggesztette párttagságát Ertsey Katalin, a politikus emellett a hét végéig gondolkodási időt kért, hogy ezalatt eldönthesse, a jövőben is rész tud-e venni az LMP képviselőjeként a munkában. Ertsey Katalin az MTI megkeresésére nem akarta kommentálni az információt.

©

Az MTI értesülései szerint a képviselő a levélben úgy fogalmaz, hogy a hétfői frakcióelnökségi szavazás miatt jutott erre az elhatározásra. Magyarázatként azt írja, hogy a választás "az ocsmány politikai alkuk és kontraszelekció diadala volt". 

Szavai szerint Szél Bernadett képviselőtársával az elmúlt egy hétben voltak "az egyetlen lehetséges megoldás, majd hol emblematikus figurák, hol híd-emberek, végül amikor a politikai alkuk megköttettek, egyszerre lettünk feleslegesek, mert itt a tehetség, a szorgalom és a vezetési képesség olyan dolgok, amikre nincs igény". (Ertsey Katalin és Szél Bernadett múlt hét pénteken kaptak jelölést a frakcióvezetői tisztségre, de ezt nem fogadták el.) 

Ami itt történik, az minden, ami ellen ezt a pártot annak idején létrehozták, és ebben mindkét oldal a legszörnyűbb oldalát mutatta ki - írja a levélben az MTI információi szerint. Az LMP parlamenti frakciója hétfői ülésén Schiffer Andrást frakcióvezetővé, Karácsony Gergelyt, Osztolykán Ágnest és Dorosz Dávidot helyettessé választotta. 

Az ellenzéki pártnak azért kellett új frakcióvezetőt választania, mert miután az LMP kongresszusa elutasította a csatlakozást az Együtt 2014-hez, Jávor Benedek - valamint háromból két helyettese, Szabó Tímea és Karácsony Gergely - lemondott. Így a párt képviselőcsoportját a harmadik helyettes, Mile Lajos vezette átmenetileg. Az LMP-frakció múlt pénteken közel kilenc órán keresztül tárgyalt zárt ajtók mögött, de akkor nem tudott döntésre jutni a frakcióvezetésről.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Betilthatják Thaiföldön a gyerek thaibox-viadalokat, miután nemrég meghalt az egyik versenyző

Betilthatják Thaiföldön a gyerek thaibox-viadalokat, miután nemrég meghalt az egyik versenyző

Meghalt egy fiatal focista

Meghalt egy fiatal focista

A rendőrök hívták fel a cserbenhagyót, hogy jöjjön már vissza a baleset helyszínére

A rendőrök hívták fel a cserbenhagyót, hogy jöjjön már vissza a baleset helyszínére

Tudja, milyen hangja van a Marsnak? A marsi napfelkeltét "hangosították ki" a tudósok

Tudja, milyen hangja van a Marsnak? A marsi napfelkeltét "hangosították ki" a tudósok

Nem kell Calgarynak a téli olimpia

Nem kell Calgarynak a téli olimpia

Több mint kétezer családot raktak az utcára idén

Több mint kétezer családot raktak az utcára idén