Hamisítvány a SOTE-lista az instruktorok elnöke szerint

Hamisítvány a SOTE-lista az instruktorok elnöke szerint

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Semmelweis Egyetem Instruktor Öntevékeny Csoportjának elnöke szerint hamisítvány a nekik tulajdonított, obszcén jelzőket tartalmazó lista. Szarvas Gábor közölte: a szervezet jogászokkal vizsgálja annak lehetőségét, hogy feljelentést tegyen ismeretlen tettes ellen a jó hírnév megsértése és személyes adatokkal való visszaélés miatt.

"Hamisítvány a több médiumnak elküldött, Instruktor Öntevékeny Csoportnak (IÖCS) tulajdonított, obszcén jelzőket tartalmazó lista" - közölte a Semmelweis Egyetem instruktor egyesületének elnöke, Szarvas Gábor szerda este.

"Az IÖCS, mint minden szervezet, természetesen készít felsorolást tagjairól, illetve a tartalékosok közé került jelentkezőkről, ám ezek a hivatalos listák sem tartalmukban, sem formátumukban nem egyeznek meg az interneten keringő listákkal. A hivatalos listákon szereplőket semmilyen módon nem minősíti az IÖCS, azokon a név mellett csak a különböző elérhetőségek (e-mail cím, telefonszám) szerepelnek" - olvasható honlapjukon.

©

"Az Instruktor Öntevékeny Csoport mindent megtesz annak felderítésére, hogy – felhasználva a 2009-es és 2010-es tartalékos listákon szereplő neveket – ki és milyen célból készítette a hamis listát. Én, Szarvas Gábor a Csoport elnökeként, mind személyemben, mind pedig a csoport nevében felháborítónak tartom, hogy valaki ilyen listát készít, tesz közzé" - közölte az elnök.

A szervezet jogászokkal vizsgálja annak lehetőségét, hogy feljelentést tegyen ismeretlen tettes ellen a jó hírnév megsértése és személyes adatokkal való visszaélés miatt.  "Az Instruktor Öntevékeny Csoport két évtizede az egyetemi vezetés és a hallgatói önkormányzat elismerése mellett szervezi az egyetem gólyatáborait" - szögezte le.

Az Eduline szerkesztőségébe eljuttatott hallgatói lista a Semmelweis Egyetem Instruktor Öntevékeny Csoport Egyesület tagjairól tartalmaz személyes adatokat, telefonszámokat, email-címeket, valamint olyan jelzőket, mint: „megint egy teljesen nulla csaj”, „rusnya egérarcú”, „hátulról dugható”. Szarvas Gábor a lapnak korábban azt mondta: "a csoport elnökségéből senki nem készített ilyen listát, de ezer tagunk van, így elképzelhető, hogy valaki saját magának állított össze egy ilyen dokumentumot, ezért nem vállalhatunk felelősséget, de összehívjuk az etikai bizottságot az ügy miatt".