Kinyílott a Krónika. Megírjuk!
percről percre

Kinyílott a Krónika. Megírjuk!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Lapunk hasábírói percről percre tudósítással üdvözölték a Magyar Krónika alakuló szerkesztőségi ülését. Tudósítónk a helyszínen volt, munkatársaink pedig az MTI és a világháló hírei között keresték a jobbnál jobb híreket. És megírták.

Magyar Krónika néven indul egy fideszes havi rendszerességgel megjelenő kormányfolyóirat, amelynek csütörtöki szerkesztői értekezletét maga Orbán Viktor tartja a Magyar Demokrata hetilap Andrássy úti szerkesztőségében. A kormányfő írni is fog a lapba, amely a tervek szerint májusban jelenik majd meg először.

A folyóiratban más kormánytagok és vezető Fidesz-politikusok is cikkeznek majd. A hírről először beszámoló Cink.hu úgy értesült, eredetileg a szerkesztőbizottság tagja lett volna Balog Zoltán, Kerényi Imre és Vizi E. Szilveszter, a szerkesztő pedig a volt Magyar Nemzet-es Csontos János. Aztán kiderült, hogy Vízi E. Szilevszter elhatárolódik, Balog Zoltán nem megy el csütörtökön az ülésre, a meghívott 100 potenciális szerző közül pedig többen nemet mondtak.

1 2 3
Sorrend megfordítása

Egy szenzációs könyvajánló a végére

„Magyarországon a választási eredményeknek megfelelő médiaegyensúly törvényes megteremtése elodázhatatlan politikai feladat”- írta több mint tíz esztendővel ezelőtt Kerényi Imre. A tervekből azóta valóság lett, a valóságból újabb tervek, az egyensúlyból tökély. Egy sokkal nehezebb, embertpróbálóbb időszak krónikáját azonban még mindig megvásárolhatják itt.

Megunták, hazamennek

Szedelőzködnek a tüntetők a Cink.hu tudósítása szerint, a DK aktivistái takarítanak maguk után. Lám, az alapító értekezletből kisugárzó Jó óhatatlanul átragad a legmegátalkodottabbakra is. Imádkozzunk, hogy őket is utolérje az örömhír!

A Hvg.hu tudósítójának az egyik tüntető azt mondta, neki nagyon tetszett az esemény, csak már fázik a lába. Így vagy úgy, de mindenki megtalálhatja a boldogságot ebben az országban.

©

Öröm: teljes nyugalom a Demokrata székházánál

Nem történik semmi különös jelen pillanatban az alakuló ülésnek otthont adó Demokrata c. lap szerkesztőségénél. Nincs bozótharc, de baráti tűz sem.

Méghogy nincs demokrácia!

Magyarország igenis demokrácia, akármit hordanak össze rólunk a balliberális árulók és árulkodók. Lám, szabadon lehet tüntetni a legtisztább, legnemesebb közjó ellen is, amilyen a Magyar Krónika megalapítása.
©

Pompás! Salgótarján már fölszabadult az adósrabszolgaság igája alól!

Hitel nélkül kezdheti a 2014-es évet Salgótarján, miután tavaly az adósságának 70 százalékát átvállalta az állam, és idén január elsejével a fennmaradó 1,1 milliárd forint tartozásától is mentesült a kormány jóvoltából – mondta Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter csütörtökön Salgótarjánban. A miniszter úgy fogalmazott, ha leveszik azt a terhet az önkormányzatok válláról, amelyeket a korábbi önkormányzatok raktak rájuk, akkor a "jó vezetésű városok" soha nem látott fejlődés előtt állnak. Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz-KDNP) polgármestere elmondta: a kölcsönöktől való megszabadulással a kötelező feladataikat magasabb színvonalon láthatják el, ennek eredménye például az, hogy tavaly 180 millió forintot fordíthattak a belterületi utak rendbetételére, és ösztöndíjprogramot is indíthattak az egyetemi tanulmányokat folytató salgótarjáni fiatalok hazahívására.

Vers mindenkinek a jó kereséséről

Kibicként a szorgos méhecskékről veszünk példát, hogy hozzájárulhassunk a szellemi templom mielőbbi megnyitásához. Gyűjtöttünk a Krónikának egy elfeledett gyöngyszemet azokból a daliás időkből, amikor a férfi még férfi volt, és nem szégyellte. Csillogása az Alaptörvény festményei mellett érvényesül igazán, mondanivalójából a jó iránti nemes elkötelezettség sugárzik.

Én mint nemesi sarj

Én mint nemesi sarj
Szeretem a lovat a kutyát s a nőt,
Mivel életvilágom
Már ehhez nőtt.
Én mint nemesi sarj
Szeretem a jót, nemeset s szépet,
Miből verseimhez
Ihletet meritek.

(Szittya Attila Bendegúz, 1937)

Életszagú tudósításokkal indul a Magyar Krónika. Hurrá!

Munkatársunk helyszíni beszámolója szerint a tüntetők a fölösleges destruktivitásnál értelmesebb tevékenységet találtak: egymást fotózzák jelenleg. Valószínűleg így akarnak hozzájárulni az induló lap beltartalmához. A képek szépek és jogtiszták.

Nincs is végrehajtás Nemcsák színházcsináló úr színháza ellen

Bulvárkacsa volt a Blikk híre, miszerint a NAV végrehajtást rendelt volna el a József Attila Színház ellen. A Magyar Nemzet Online megnyugtató értesülése szerint a hivatal adminisztrációs hibát követett el, amiért már bocsánatot is kértek a teátrum vezetőjétől. A NAV vélhetően hamarosan tisztáz más apró-cseprő adminisztrációs botlásokat is.

Kiváló! Több szabadideje lesz az edzőnek

A ZTE kosárlabdacsapatának honlapja arról számolt be, hogy a férfi NB I-ben szereplő kosarasok edzőjét, Völgyi Pétert menesztették posztjáról. A hétvégi, Atomerőmű elleni bajnokin Heinrich Róbert irányítja majd a csapatot, a klub pedig várhatóan jövő héten nevezi meg az új vezetőedzőt.
1 2 3
Hozzászólások