Megúszhatják a zárolást a kiemelt sportágak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI/Népszabadság
Tetszett a cikk?

A nemrég bejelentett 110 milliárd forintos költségvetési zárolás nem érinti majd a kiemelt sportágak támogatását – írja több forrásra hivatkozva a pénteki Népszabadság.

A lap múlt héten számolt be arról, hogy körülbelül 2,7 milliárd forinttal vágták meg az előirányzott összeget. Néhány szövetség drasztikus csökkenéssel kalkulálhatott: a kerékpárosoknak szánt összeg 78, a kajak-kenusoknak kínált 69 százalékkal csökkent volna.

Katona Kálmán, a Magyar Kerékpársportok Szövetségének elnöke megerősítette az újság információit. Azt mondta: a minisztériumból azzal hívták fel, hogy mégsem a sportágakra szánt pénzt vonják el.

Baráth Etele, a kajak-kenusoktól szintén azt mondta: hivatalos értesítést nem kapott, de informálisan arról tájékoztatták, hogy a kormány úgy döntött, mégsem nyúl a kiemelt sportok finanszírozásához.

Simicskó István sportért felelős államtitkár ugyancsak megerősítette a lap értesülését. Tájékoztatása szerint a stadionfejlesztési program időbeni kiterjedése lehetővé teszi a források átcsoportosítását.