Lázár János bevédte a NAV-elnököt – percről percre
percről percre

Lázár János bevédte a NAV-elnököt – percről percre

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A parlamentben folytatódik a kitiltási botrány és az internetadó is téma. Min döbbent meg a Fidesz a hosszú hétvégén és hogyan váltott hangnemet Lázár – kövesse közvetítésünket percről percre.

1 2
Sorrend megfordítása

Rogán: Elő a tényekkel

Rogán Antal szerint akinek van még információja az áfacsalásokról, az álljon elő vele. A frakció benyújtja a havi 700 forintos maximumot a netadóval kapcsolatban.

LMP: Bizottságot!

Schmuck Erzsébet az LMP részéről azt mondta, a kormánynak le kell vonnia a tanulságot a tegnapi demonstrációból, bár ők nem értenek egyet azzal, hogy sajnálatos módon a végén egy kis csoport zavart okozott. A párt szerint is vissza kell vonni a netadót. A képviselő szerint a hat ember kitiltása csak a jéghegy csúcsa a korrupcióban, ezért akarnak NAV-vizsgálóbizottságot.

A KDNP-nek nincs véleménye a netadóról

Izgalommal várjuk Hargitai Ferenc felszólalását! A képviselő szerint valójában kormányellenes tüntetés volt, az "erőtlen ellenzék" egyre többször viszi majd az utcára ügyei intézését, de a kormány töretlenül viszi tovább az ügyeit. A netadóról a KDNP-nek nem volt más véleménye.

Jobbik: A netadó őrület

Z. Kárpát Dániel szerint a kormány nem érti, milyen bajokkal küzd a magyar gazdaság, ezt mutatja az az őrület is, amit a netadó jelent, hiába nevezik távközlési adónak. A kormány minden esetben csődöt mondott annak megelőzésében, hogy az ilyen adókat a szolgáltatók ne hárítsák tovább az előfizetőkre.

Bejegyzésünk termékmegjelenítést tartalmaz!

Tóth Bertalan az MSZP részéről azt mondta, ezermilliárdok tűnhettek el az elmúlt években áfacsalások miatt, erről nem beszélt Varga. Arról sem, ki az a hat ember, akit kitiltottak, arról sem, ilyen ügy közepén a NAV vélhetően érintett vezetői hogy utazhatnak el. Miért nem lép a kormány maga is, nem tudni, kik loptak a közösből. Maguknak van apparátusa, rendőrsége, lépjenek végre – mondta Tóth Bertalan, végül a netadó visszavonására szólította fel Vargát. Végül átnyújtott egy flakon étolajat Vargának.

Igenis küzdünk az áfacsalások ellen!

Varga szerint az egyik amerikai étolajgyártó már 2011-ben jelezte a NAV-nak, hogy valakik trükköznek az áfával, a NAV-vizsgálat egyből fel is tárt 2,2 millió forint áfacsalást, majd ezután ismét találkoztak a NAV és a cég képviselői, és együttműködtek egy gabonakereskedelmi vizsgálatban. Ebben már két másik amerikai cég is részt vett. Ennek eredményeként idén 14 embert tartóztattak le, 800 millió forint értékben foglaltak le javakat. Ha az amerikai nagykövetségnek további információi vannak, akkor kérjük, ezzel segítsenek minket – mondta Varga Mihály.

A Fidesz megdöbbent

A Fideszt megdöbbentette a "tegnap tapasztalt erőszak és vandalizmus" – mondta Varga.

Varga a netadóról

Varga Mihály gazdasági miniszter szerint készek az egyeztetésekre és a vitára a netadóról, pontosabban, bocsánat: távközlési adóról. A Fidesz módosítóját a 700 forintos felső határról máris támogatják. Az adó a szolgáltatókat fogja terhelni, nem az előfizetőket, hangsúlyozta Varga, aki szerint a 4 legnagyobb cég 75 milliárd forint nyereséget ért el.

Bréking: A Teherán-járó Latorcai vezeti az ülést

Kövér Lászlónak más dolga akadt, a mindig brillírozó, nemrég Iránban járt Latorcai László KDNP-s alelnök vezeti az ülést.
1 2
Hozzászólások