Lázár János bevédte a NAV-elnököt – percről percre
percről percre

Lázár János bevédte a NAV-elnököt – percről percre

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A parlamentben folytatódik a kitiltási botrány és az internetadó is téma. Min döbbent meg a Fidesz a hosszú hétvégén és hogyan váltott hangnemet Lázár – kövesse közvetítésünket percről percre.

1 2
Sorrend megfordítása

Mára vége

Közvetítésünket ezzel zárjuk.

Botka László helyére új képviselő jön

Botka László szegedi polgármesterként folytatja, helyére Gőgös Zoltán lépett az MSZP-frakcióba.

A Fidesz szerint vannak közös dolgaink

Rogán Antal szerint az erőszakot és a vandalizmust mindenkinek el kellene ítélnie, ezt André Goodfriend megtette, a magyar ellenzék vezetői nem. Rogán szerint az ellenzék takargatni akarja, hogy van-e köze az erőszakhoz, a szervezők felelősek azért, mik történnek egy ilyen megmozduláson. Rogán szerint ők következetesek az adópolitikában, ilyen például a gyerekek utáni adókedvezmény.

Lázár: A választók velünk vannak

A Fidesz idén három választást nyert meg, nincs egyedül – mondta válaszában Lázár János, aki szerint komolytalan, hogy egy 2 ezer fős falu trafikpályázata miatt tiltanak ki Amerikából embereket, "ne járassa le az amerikaiakat" – mondta. Szerinte a magyar hatóságok képesek és készek is intézkedni a konkrét ügyekben. Lázár szerint lehet, hogy éppen azok támadják a NAV-ot, akiknek nem tetszik, hogy mindennél több adót szednek be. Lázár szerint ízléstelen, hogy Vida Ildikó magánéletében turkál a sajtó, és azt feszegeti, a szabadnapján hova utazik. Horváth András ügyében nyomozás van, a trafik ügyben nyomozás van, az áfaügyben nyomozás van, előrehaladott állapotban, várjuk ki a végét, addig az ártatlanság vélelme mindenkit megillet. Lázár szerint Goodfriend más országokban is aktív volt, így nem szokatlan tőle, hogy részt vesz egy tüntetésen.

LMP: Szóltunk

Szél Bernadett szerint a kitiltási botrány nyomán Orbán egy hétig hallgatott, a NAV vezetői elmenekültek, ez egy elég egyértelmű reakció, miközben a kormány tagjai zavartan magyarázkodtak. Szél szerint az LMP jó előre szólt, hogy több helyen korrupció van, ezermilliárdos összegek tűnnek el. Szóltak a földmutyik idején is, a trafikmutyik idején is, ahol a fideszes kapcsolatokkal rendelkezők nyertek. Akik itt élnek, azoknak nincs szüksége arra, hogy az amerikai követség mondja el, milyen súlyos a korrupciós helyzet, látják azt a mindennapokban, a Fidesz ehhez képest egy cinikus félmosollyal minden kivizsgálást megakadályozott. A Fidesz nem hajlandó a NAV-vizsgálóbizottságot támogatni. A felszólalás után Szél Bernadett odavitte az aláírásgyűjtő ívet Varga Mihályhoz, aki nem írta azt alá.

Varga szerint az emberek szinte szeretik a távközlési adót

Varga Mihály megismételte, amennyiben az amerikai követségnek van további információja, akkor azt bocsássák rendelkezésükre, keresik a lehetőséget, hogy az érintett budapesti és szegedi cégek nevét nyilvánosságra hozhassák. Varga szerint a netadó beleillik a kormány adópolitikájába, ami szerint a munkát terhelő adókat csökkenteni akarják, és átterelni a fogyasztásra a terheket, a távközlési adó egyébként is beváltotta a reményeket, az emberek megszokták, de a fogyasztói szokások megváltozása miatt szükség van a netadóra.

A Jobbik megszakérti a tegnapot

A Jobbik szerint tegnap azért tüntettek az emberek, mert a Fidesz nem ad lehetőséget a párbeszédre, és a pártok mást mondanak kormányban, mást ellenzékben. A Jobbik szerint ugyanakkor a szervezők hiába kérték, hogy a résztvevők ne vigyenek pártjelvényt, ha ők maguk azok voltak, a főszervező korábban MSZP-s tisztviselő volt. A párt szerint André Goodfriend részvétele, és Neelie Kroes üzenete egy euroatlanti nyomásgyakorlást jelez, akár titkosszolgálati úton is.

Jöjjön egy kis béke...

Rubovszky György a mindenszentekről és a halottak napjáról tart történelmi megemlékezést.

Nyilvánosságra hozzák az érintettek nevét?

Lázár János válaszában azt mondta, az MSZP felszólalásában új stílust ütött meg, szerinte nem a bűnözőknek nem fizetnek, hanem a bűnözők nem fizetnek adót – ezt mutatta Varga Mihály felszólalása is. Lázár szerint igyekeznek megtalálni a jogi lehetőséget, hogy az áfacsalások ügyében érintett cégek nevét nyilvánosságra hozhassák. Lázár szerint Vida Ildikó lehet, hogy azért nem válaszolt az RTL Klub kérdésére, mert "nem érintett", ő "nem tartozik senkinek" ilyen beszámolási kötelezettséggel. Lázár szerint André Goodfriend is azt mondta, hogy a kitiltási ügy nem közügy, az érintettek egyéni ügye is. Amerika jó szövetségesünk, ezért kérjük együttműködésüket, és kérünk tőlük jogsegélyt. Ha vannak információik, akkor tegyenek feljelentést akár Magyarországon, akár az Egyesült Államokban – mondta Lázár, aki szerint, ha nem így tesznek, akkor alapjaiban rombolja a bizalmat maga iránt Amerika.

Struccok a betonon

Ez a címe az MSZP-s Lukács Zoltán felszólalásának, a képviselő szerint a kormány olyan, mint egy strucc, amelyik a betonba akarja dugni a fejét homok helyett, miközben pontosan lehet tudni, hogy a kormány birtokában vannak a szükséges információknak, de játsszák a hülyét például Vida Ildikó megkérdezése ügyében. Kétharmaduk van, minden lehetőségük rendelkezésre áll, hogy nyíltan kezeljék az ügyet, de az emberek szerint éppen azért nem tesznek ilyet, mert a kormány érintett, ehhez képest az RTL Klubnak sikerül Vida Ildikót megtalálnia. A képviselő szerint a netadóról a Fidesz úgy akar egyeztetni, hogy közben benyújt egy új javaslatot. Nemhogy új adók kivetésére, a mostaniak beszedésére sincs erkölcsi alapjuk lassan, ennek pedig beláthatatlan következményei lesznek – mondta, felidézve, hogy az emberek azt kiabálják az utcán, bűnözőknek nem fizetünk.
1 2
Hozzászólások