Orbán elárulta, mi védheti meg Magyarországot a támadásoktól

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A gazdasági sikeresség védheti meg a támadásoktól a magyar kormányzatot és Magyarországot - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Münchenben a bajor kormányzó konzervatív CSU-hoz közel álló Hanns Seidel Alapítvány székházában tartott előadása után. Szerinte Magyarország 1914 óta "mindig is gyanúval körüllengett országként" jelent meg.

A magyarok az 1989 előtt kialakult reflexek révén elég jól védettek az újságírásból fakadó akaratlan vagy szándékos valóságtorzítások ellen, de ez nem mondható el minden európai országról - mondta Orbán Viktor a Magyarországról szóló nyugati sajtóbeszámolókkal és bírálatokkal kapcsolatban.   

Ténykérdés, hogy Magyarország 1914 óta, a monarchia felszámolására és egy új Európa felépítésére irányuló törekvések kezdete óta "mindig is gyanúval körüllengett országként" jelent meg az európai nyilvánosságban - tette hozzá. 

Ez a helyzet bár sokszor ad méregre okot, és "az én munkámat is nehezíti", mégis indulatok helyett racionális és cselekvő hozzáállás szükséges, a megoldás pedig hosszabb távon a gazdasági sikeresség lehet - mondta Orbán Viktor.