szerző:
hvg.hu

A szokásoktól eltérően nem a miniszterelnök felszólalásával kezdődött az Országgyűlés tavaszi ülésszaka. Helyette kiderült, már a külpolitika is megkapta a nemzeti jelzőt, a kormány szerint Simicska nem fenyegette Orbánt, és nem zajlik semmiféle bandaháború. Az MSZP felállította a Jobbik-frakciót Schweitzer emlékére. Megszavazták a kéthetes parlamenti ülési rendet.

1 2 3 4
Sorrend megfordítása

Rogán szerint nem múlt el a veszély

Rogán Antal szerinte Magyarország olyan hellyé vált, ahol van biztató kilátás, van biztató perspektíva. De a veszély nem múlt el szerinte. Mert figyelni kell az ukrajnai fejleményekre, a menekülthelyzetre. Olaszország után Magyarországon keresztül próbálnak bejutni Európába a menekültek.

A megoldás szerinte az, hogy a megélhetési bevándorlókat idegenrendészeti ellenőrzés alatt tartjuk, és gyorsan meghozzuk a döntést a státuszukról.

L. Simon: nincs bandaháború

L. Simon László úgy válaszolt, hogy nem akar válaszolni, mert Schiffer képregényeket olvas, mivel nincs bandaháború.

Az államtitkár azt mondta, hogy a kormány kétharmados felhatalmazást kapott, sok magyar tulajdonú és nem magyar tulajdonú cég nyert közbeszerzést.

Schiffer András: Ez a bandaháború sokba fog kerülni

Az LMP-s Schiffer András az Orbán–Simicska-konfliktussal kapcsolatban napirend előtti felszólalásában azt mondta, hogy a Simicska Lajosra szabott törvények időszaka után 2014-ben eljött a fordulat: a Közgép a megelőző év harmadát nyerte el a közbeszerzésekből, és 18, Simicska Lajoshoz köthető tisztviselőből 13 már nincs a helyén, kivéve Vida Ildikót – jegyezte meg.

©

Megvannak már a helyükbe lépők, akik közül egy sincs, akik ne kötődne a Fidesz-közeli oligarchakörökhöz – jegyezte meg Schiffer András, aki úgy fogalmazott: ezen a bandaháborún Magyarország veszíteni fog, és a közpénzek újraelosztása sokba fog kerülni.

L. Simon: Simicska nem fenyegette Orbánt

L. Simon László a simicskázásra úgy válaszolt, hogy nem érte semmiféle nyílt fenyegetés Orbán Viktort, ha egy üzletember ilyen módon nyilatkozik, akkor az nem Orbán Viktort, hanem őt minősíti. 

L. Simon végül azt közölte: nem háborúzunk senkivel, végezzük azt a munkát.

Kövér Tóbiásnak: amit most tett a főrabbi úr emlékével szemben, tiszteletlenség volt.

Tóbiás József felszólalása végén arra kérte a képviselőket, hogy egyperces néma csenndel emlékezzenek meg Schweitzer József február 6-án elhunyt főrabbiról. A kezdeményezés zavart okozott a parlamentben: az MSZP-sek felálltak, a többi képviselő viszont nem tudta, mi legyen.

Végül Kövér László vette magához a szót, aki azt kérdezte Tóbiás Józseftől, hogy megkérdezte-e erről az érintetteket. Majd közölte, vannak írott és íratlan szabályok a parlamentben, amit most áthágott Tóbiás. Nem hozzuk az embert olyan kényelmetlen helyzetbe, hogy az egy tiszteletre méltó embernek a meggyalázása legyen. Erköcsli nyomás alá helyezték most a parlamentet – mondta Kövér, hozzátéve, hogy Schweitzer Józsefet már akkor tisztelte, amikor Tóbiás még a nevét sem tudta.

Végül a parlament egyperces néma felállással emlékezett Schweitzerre.

Simicska neve elhangzott a parlamentben

A kormány folyamatosan rombol, nincs kiszámítható politika, csak önös érdekeikre figyelve kormányoznak – mondta Tóbiás József. A közbeszédet az uralja, hogy a miniszterelnök barátja, Simicska Lajos hogyan szapulja a kormányfőt.

Az MSZP-s éhség menetéről beszélt, hogy a szegények egyre szegényebbek, hogy megkérdezték az embereket különféle boltokról, és azt mondták, az emberek nem akrnak útdíjat fizetni, nem akarnak újabb adóterhet, és nem akarják, hogy vasárnap zárva legyenek a boltok.

Az MSZP szerint a kormány válsághelyzetbe hozta az országot és a családokat.

"Hát jó reggelt kívánok"

"Hát jó reggelt kívánok" – reagált Rétvári Bence államtitkár, aki üdvözölte, hogy a Jobbik végre észrevette, vannak nyugdíjasok is az országban.

Amúgy meg a kormány nem gondolkodik a férfiak kedvezményes nyugdíjának bevezetésén.

A Jobbik a nyugdíj előtt álló férfiakért aggódik

A Jobbik ma is a nyugdíj előtt álló férfiakért aggódik, ahogy azt az elmúlt napokban több sajtótájékoztatón is megtették. Sneider Tamás azt szeretné elérni, hogy a fériak is elmehessenek 40 év munkaviszony után nyugdíjba. Mindez szerinte feleannyiba kerülne, mint a nőknek járó kedvezmény, mert kevesebben érik meg a nyugdíjkorhatárt.

A fiatalok is hamarabb mehetnének nyugdíjba, és akkor jobb helyeztbe kerülne a költségvetést – vezette le a jobbikos képviselő.

Rétvári elmondta ugyanazt, amit Harrach

Rétvári Bence államtitkár megpróbált reagálni Harrach témafelvetéseire:

  1. A terrorcselekmények nem jók, elítéli azokat. Ugyanakkor az unióban sokan hibás útra léptek a bevándorlási politikában, mivel multikultúrát építettek, és elfelejtették a keresztény hagyományokat. De Magyarország szerencsére nem felejtette el szerinte.
  2. Meg kell védeni a magyar dolgozók érdekeit, ezért kell a megélhetési bevándorlóktól az országot – ismételte meg Rétvári azt, amit Harrach is mondott. Az új érv valószínűleg a Habony-művekből származik.
  3. A csődvédelemre nem reagált

Harrach megélhetési bevándorlózott egyet

Harrach Péter a franciaországi Charlie Hebdo-merényletet idézte fel napirend előtti felszólalása elején, amiben szerinte az élet tisztelete sérült, egészséges társadalom elleni merénylet volt. A terrorcselekmény a kereszténység ellen irányul, hiszen a terrorcselekmények a nyugati kultúra ellen irányultak.

Majd hirtelen a bevándorlás kérdéséről beszélt: különbséget kell tenni a menekültek és a megélhetési bevándorlók között. Mert akik nem a testi épségüket, az életüket védik, hanem csak meg akarnak gazdagodni, azokat nem szabad beengedni, mivel a magyar munkavállalóktól veszik el a munkát.

Majd egy gyors gondolatmenettel a családi csődvédelemről kezdett beszélni.

1 2 3 4

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Adósságcsapdába került a világ legnagyobb sörgyártója, mert keveset isznak a fiatalok

Adósságcsapdába került a világ legnagyobb sörgyártója, mert keveset isznak a fiatalok

Sikerült: Elindult a Holdra India, a déli pólushoz visznek egy kutatójárművet

Sikerült: Elindult a Holdra India, a déli pólushoz visznek egy kutatójárművet

Elektromágneses támadással magyarázza a venezuelai kormány az országos áramszünetet

Elektromágneses támadással magyarázza a venezuelai kormány az országos áramszünetet

Hamarosan nyélbe ütik: legalább egymilliárd dollárt kínál az Apple az Intel modemchip üzletéért

Hamarosan nyélbe ütik: legalább egymilliárd dollárt kínál az Apple az Intel modemchip üzletéért

Tizenhat menekültet zárt be két embercsempész egy járműbe, az Alföldtől Sopronig jutottak

Tizenhat menekültet zárt be két embercsempész egy járműbe, az Alföldtől Sopronig jutottak

Nem volt pénzük, hát betörtek az ismerősükhöz

Nem volt pénzük, hát betörtek az ismerősükhöz