szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több ezren vonultak a Keleti pályaudvartól az Astoriáig a baloldali tüntetésen. Bejelentették, hogy 19 kérdéses népszavazást kezdeményeznek az Orbán rendszer meggyengítésére. Orbán Viktor szerint nem az uborka görbülete, hanem az európai ember testtartása jelenti a jövőt. A Nemzeti Múzeum előtt kevesebben vannak, mint tavaly. A tömegben kormányellenes tüntetők is vannak. És még az új köztévé is elindult, amit Tóta W. néz. Kövesse velünk a március 15-i forgatagot!

Érdekeset látott, tapasztalt? Írja meg, küldje el fotóját az [email protected] címre.
1
6 7 8 9 10 11 12
Sorrend megfordítása

Továbbra is lökdösődnek

Továbbra is lökdösődnek és skandálják, hogy "rendőrállam, Orbán takarodj". A rendőrök nem avatkoznak közbe, viszont a biztonsági cég emberei próbálják őket kiszorítani.
Dulakodás a Múzeumkertben
©

"Orbán takarodj" - ellentüntetők a Múzeum előtt

10-15 kormányellenes tüntető jelent meg a Nemzeti Múzeum előtt. Volt füttykoncert, köpködés, orbánozás, gyurcsányozás, és egy kis verekedés is.

©

#M1: MOST nézzék, ahogy magáról gügyög az M1!

"Akkor még csak egy kósza ötlet voltam. És még csak mondogatták rólam, hogy biztos szép lesz és modern. De én már akkor tudtam, hogy egy napon majd visszatérek ide, hogy elkápráztassam a nézőket!"
"Hallották? Kihívást jelentettem a világ egyik legjobb tervezőjének!"
Könyörgöm, káprázzanak, ilyet nem mindennap látni! Ehhez képest amikor Rákay Philip barátai a VIVA-nál a fingjuk meggyújtásával szórakoztak, az simán mehetett volna élőben! (-w-)

Viszont van lengyel zászló is

Annak ellenére, hogy most nincs szervezett lengyel barátságmenet, néhányan azért eljöttek Budapestre.

©

Nagy a rendőri készültség

Elég nagy a rendőri készültség a Nemzeti Múzeum előtt, tudósítónk szerint több kamerás rendőri autó is van.

A tömeg a szokásosnak a fele, főként a Nemzeti Múzeum vonalában állnak. Lengyel zászlót is látni a tömegben.

©

Vajon kifütyülik Orbán Viktort?

Fél 11-re civilek Orbán Viktor kifütyülését tervezik a Nemzeti Múzeum előtt. A Facebook-felhívásban azt írták, "elég volt Orbánból és bandájából, akik halálra lopják magukat, és még azt is meg akarják határozni, mit csináljunk vasárnap. Az országot újra Oroszországhoz láncolnák, mert ez a hosszú távú egyéni céljukkal egyezik. Ne engedjük a diktátornak végigmondania a legújabb demagóg beszédét, fütyüljük ki! Gyertek március 15-én a Múzeumkertbe, és fütyüljünk, kiabáljuk, hogy Fidesz Maffia, Tolvajok, stb.!"

#M1: Az MTV szerint Kumin Ferenc nagykövet New Yorkban

A közhírtévé felkészültsége minden percben megmutatkozik. Az imént Kumin Ferenc konzul mondta el, hogy milyen kiválóan ünnepelnek cserkészekkel New Yorkban. A felirat: Kumin Ferenc, nagykövet, New York. Tájékoztatásul: a nagykövetünket Szemerkényi Rékának hívják, és Washingtonban dolgozik... ugyanis az az Egyesült Államok fővárosa... á, hagyjuk. Inkább meséljen még magáról a díszlet! (-w-)

A kormányhivatal dolgozói is körlevelet kaphattak

Egy olvasónk azt írta, hogy Szegeden is kirendelték az iskolásokat a szavalásra, mint ahogy a kormányhivatal dolgozóit is körlevélben "kérték meg", hogy menjenek ki délután szavalni. A kormányzati központban ugyanis azt találták ki, hogy mindenki menjen ki szavalni az utcára délután 3 órakor. 

#M1: Orsós Róbert kapott már trafikot?

Orsós Róbert nagy jövő előtt áll, már persze amíg ez a köztévé áll, mert utána sajnos a közmunka marad csak. Addig valaki intézzen neki gyorsan egy trafikot!

"A Deák tér Ferenc villamosmegállójában vagyunk... Én mint száguldó riporter azt tudom mondani, hogy többen vannak az utakon gyalogosan, mint autóval. (...) Átcsoportosították a villamost a Batthyány térre, ez a vonal, ezt a vonalat, negyven... ümm, hetes, tizenkettedik kerületből el... elindul egy motoros felvonulás a tizenkettedik kerületből, ez is várhatóan lassítja a forgalmat. Egyelőre a helyszínről ennyi!"

Sokan várják Orbán Viktort

De az is lehet, hogy Keresztes Ildikót, aki egy óra múlva előadja a Március 15. című számot.
1
6 7 8 9 10 11 12

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!